За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 32 846
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Олиото от гроздови семки за мен е с най неутрален вкус/мирис.

# 436
  • In transit
Олио от гроздови семки и аз дебна да пуснат на промоция!
С него може да се пържи по няколко пъти, без да прегаря.
И не дразни на стомаха!
Сигурна ли си, че не говориш за фъстъченото олио? Защото то е много добро за пържене, няма мирис, има висока точка на горене (мисля, че към 230С), много е леко и не дразни стомаха. Моят е станал много чувствителен на мазнини, но с него нямам проблеми.
За гроздовите семки знам, че е хубаво да се ползва сурово. Така е най-полезно. Наистина няма вкус и мирис, но при мен една бутилка леко се ограни, защото не го ползвам често.

# 437
  • Бургас
Не,не Мики, за гроздовите семки говоря.
Моята шефка ми го препоръча, а тя е със супер чувствителен стомах, има проблем, операции и т.н.
Само с това олио няма оплаквания.

# 438
Бихте ли казали с каква захар - кристална или пудра се прави крема за френска селска торта? Срещам различни варианти.

# 439
  • Русе
Скрит текст:
Бихте ли казали с каква захар - кристална или пудра се прави крема за френска селска торта? Срещам различни варианти.

Има различни варианти на крем за френска селска торта. Вие на кой сте си харесали?

# 440
Скрит текст:

Има различни варианти на крем за френска селска торта. Вие на кой сте си харесали?

Говоря за крема със заквасената сметана. Коя захар ще се държи по-добре с нея?

# 441
  • Русе
Скрит текст:
Скрит текст:

[/quote]

За предпочитане е пудра захар.

# 442
Скрит текст:
Скрит текст:

За предпочитане е пудра захар.
[/quote]

Благодаря!

# 443
  • Пловдив
Здравейте, кулинарни гурута Hug
Моля за съвет.
Направих си най-накрая едно бидонче с туршия от карфиол и морков. Обаче няма да мога да я изям до март и искам да я съхраня.
Мога ли да я наредя в буркани и да ги стерилизирам? И как? Колко минути да ги варя?
И да слагам ли течност или само зеленчуците?

Последна редакция: чт, 29 яну 2026, 15:07 от *ashley*

# 444
  • Варна
Според мен може, с течността/саламурата разбира се, как иначе?! Напълваш, заливаш, капачка и, след завиране. стер. за 6-8 мин. , само за капачката, другото си е готово. Но не съм правила.

# 445
И ще омекне. Яж и подарявай до март-април

# 446
Моля, предложете ми крем за торта с дулсе де лече? Имам една сварена консерва кондензирано мляко и искам да я използвам.
Блатовете са обикновени блатове с ванилия

# 447
  • София
Медена торта - нейният крем е с кондензирано мляко и сметана.

# 448
Моля за съвет.
Направих си най-накрая едно бидонче с туршия от карфиол и морков. Обаче няма да мога да я изям до март и искам да я съхраня.
Мога ли да я наредя в буркани и да ги стерилизирам? И как? Колко минути да ги варя?
С натриев бензоат за да се спре ферментацията, той е консервант. Аз винаги правя така от години.

# 449
  • Русе
Скрит текст:
Моля за съвет.

Моето предложение е да използваш калиев сорбат, освен ако не са омекнали вече зеленчуците.

Общи условия

Активация на акаунт