Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Декемврийска вещерска и спортна

• 56 550
  • 1 650
  •   1
Отговори
# 1 560
  • София
Злате, мой приятел прави чудна баница без сирене. Само мляко и яйца. Не знам как му се получава. Аз опитах веднъж, но беше провал, а неговата винаги е трепач.
Не те агитирам да пробваш. Само се сетих покрай мекото сирене.

За руската салата не мога да помогна. Правила съм класическа само и то с купена майонеза. А тази вечер цялата руска салата е купена.

Ще правя и салата от червено цвекло, моркови и ябълки. Обожавам я.

Личи си, че съм в логорея. Нищо полезно не казах. Намирам се на приказка, за да не заспя. Ще пробвам да си направя упражненията поне.

# 1 561
Панди, аз не смея да импровизирам, защото се знам, че кулинарията не ми е топ умение Laughing
Също имам ябълки, моркови и цвекло и целина Simple Smile
По нашата тема
Скрит текст:

# 1 562
Мда, просто дата е, и за мен. Очаквам ново начало, очаквам лошите неща да си отидат със старата година, но всички знаем, че нещата не са така лесни.
   Аз бих си пуснала някое сладко филмче , на дивана, с чай или горещ шоколад. Засега сме двамата с мъх. Макар че той снощи подхвърли да вземем квот вземем и да идем на село при децата.Но подозирам ,че и те искат да си бъдат тримата, това ще е първата нова година в новата къща. Свекър ми е болен, едва ли ще дойдат и на 01.01 ,както обикновенно. Той смята, че няма опасност да зарази никой и въпреки предупрежденията, каза да си гледам работата, не мога да му казвам какво да прави. Но ние ще се качим на другия етаж и ще си стои сам.Той там не ходи. И аз като Сири съм безкомпромисна и бясна на несъобразителни болни хора.
    Оправих парното,сварих картофи за руската салата, допушвам и допивам кафето и изчезвам.Ще ви нагледам от работа.

# 1 563
Добрютру!

Златенце, аз ще си правя сама майонезата. Аз правя рецептата с прясно мляко, не ми се занимава, а и рискува, със сурови яйца.

1:2 мляко:мазнина, лимон, горчица, сол, черен пипер (чесън).
Слагаш млякото отдолу (да не се пресече от лимона), отгоре мазнината, лимона и подправките и изтегляш нагоре с пасатора. Винаги ми става.

# 1 564
Ули, лимонът го цедиш предполагам и през цедка сока. Каква горчица и колко чесън?
Много благодаря! Heart

# 1 565
Да, сок от лимон, не цял, че не обичам много кисело аз, а и горчиците също в голямата си част накиселяват, така че 1-2 с.л. макс.
Горчица, аз предпочитам по-сладка и обикновено имам такава (има една с мед и една баварска в тубичка), но каквато и да сложиш става. И да не сложиш пак е ок.
Аз слагам сух чесън на прах, ръсвам на око. Него също можеш да го пропуснеш, ако нямаш.

П.П. можеш първо са пасираш за минута както е на дъното всичко и тогава да изтеглиш или да изтеглиш и евентуално малко нагоре-надолу да врътнеш пасатора докато се сгъсти

# 1 566
  • sf
Добро утро! Ставам за разходка, после кафе и един бърз пазар. Ще се събираме в един приятел. Всеки ще носи по нещо. Аз ще пекна от домашната северозападна наденица и ще мисля някакъв "здравословен" десерт, че там не ми дава да нося сладко. 🤣Ама как на НГ без сладко?!
Снощи ходихме в Метро към 21ч, лудница, лудница, чак приятелства завързахме на опашката от толкова чакане 😆🤣
Мисля да съм на  Космополитън довечера.

# 1 567
  • Пловдив
Добро!
Да сервирам последното за тая година сутрешно кафе...? Simple Smile

Почти същото го докарах и в реалността Wink
Днес ще е як студ...и аз се чудя как ще се приберем от др.край на града Thinking Такситата ще са кът мисля.
Забърках катми...децата пожелаха, въпреки, че бяха преяли снощи и уж нямало да мислят за ядене до довечера Laughing

# 1 568
  • Somewhere in the World
Добро утро, вещички 🤗
Злати, Панде и аз съм тук - приготвила съм официалната пижама, бялото вино е в хладилника, мариновала съм пържоли, имам салати и мезета… баница с късмети ще правя, но ще е утре децата като дойдат.
Мисля да ида при мама, много ми липсва и още ми тежи къде е, но… живот!
И последен фитнес за годината ще направя.
Програма максимум имам, дано не заспя довечера да изпусна Новата година 🙄
Трябва да се пренастроя за рестарт, неизбежно е!

# 1 569
  • sf
Отметнах най-трудното за деня-пазара. Ще спретна едно плато със сирена и мезенца. И ще се пробвам за едни кокосови бонбони с кондензирано мляко. Ако не станат, няма да ги нося. 😆

# 1 570
  • Варна
Наистина ТиЛи много хубаво го беше рекла за темата, присъединявам се Two Hearts

Спала съм 10 часа, но от какво е тази натрупана умора - не знам. Уж почивах в последните дни. Ама много софри, много нещо! Затова довечера скромно.

Хора, толкова снежанка и руска изядохме, че ММ закупи за довечера една торба гулия, ще настържем и туй ще е салатата Simple Smile Мезета се намират някакви. Една мааалка баничка ще врътна, за двама. Пържолки и картофена салата. Пазим си половин Тоблерон за празници, ще го уважим. Innocent

Уф, сега като го написах, май пак ще се натъпчем...

# 1 571
  • София
Вчера пихме до посред нощите греяно вино с децата. Тамън заспах дълбоко и мъх ме събуди. С целувка, ама ме събуди, щях да го убия. И няма заспиване като хората. Въртях се цяла нощ. Сега съм като вампир.

Баница с късмети ще правя и някакви мезелъци. Ако някой иска да купи шкембе, за утре и шкембе чорба. Друго не. Мъх щял месо да прави, ако ще. Аз съм му набрала, че ме събуди.

# 1 572
Ние ще сме на руска салата, панирани сиренца и кашкавалчета/ама печени във фурната/ и мъх иска зелева салата. За утре на обяд съм обещала кордон бльо, отдавна не см правила , а и снахата не е яла. Щеркинса ще меси питка, мнооого е добра. И тва е.

# 1 573
Добро утро!
И аз в кюпа на посрещащите годината у дома.
Майонеза купих за всеки случай, но съм решила да пробвам тази със сварените яйца.
Ули, олио или зехтин слагаш. И на млечната отдавна и се каня да я пробвам, но все не стигам до опит. Чудя се и в какви количества да я забъркам. От чаша мляко и две мазнина, какво ли количество ще се получи.
Пуснах пералня, чакам на макароните да им падне налягането и на тяхно място в килъра ще залостя картофите, а след тях яйца. Ще мариновам месото и готово.

# 1 574
  • тук и там
Добро утро.Много хубаво го е написала ТиЛи,и аз се чувствам тук уютно и като у дома.Лекувате  ме от чужбинската самота,от която  боледувам от както сме тук.Благодаря! Heart
Довечера сигурно и аз ще съм тук,то като се наядем и освен да чакаме да стане 12 пред телевизора,не знам какво друго ще правим.
Не съм я захванала още,на млечна,руска,скариди ,омар и охлюви ще сме .Едни сарми ще метна за всеки случай,каката не обича,та се надявам да се наяде преди да стигнем до тях,а и ги правя най-вече за утре да има какво да се яде.
Ще мина довечера тук да ви кажа" наздраве".
Зехтин не според мен ,че може да нагарча майонезата с него.Аз поне с олио винаги съм правила майонеза.Не ми работи блендера,след 15 години служба се предаде и за това не правя домашна майонеза вече.Аз само яйца,сол,олио и капка лимон слагах по спомен.

Последна редакция: ср, 31 дек 2025, 10:46 от Кайсия

Общи условия

Активация на акаунт