💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 13 (01.12 - 08.12) * ФИНАЛ * 💪

• 110 933
  • 2 551
  •   536
Отговори
# 2 400
Хора, не съм изчела всичко и не знам дали сте го коментирали, но ето и вчера Алекс се сети, че не трябваше на елиминацията да ходи Траян, а да си останат Рада, Миро и Алекс. И тогава можеше да махнат Миро. Ама той Алекс си гласува тогава срещу Миро, и Калин ги предупреждаваше (Траян и Дино) да не си мислят че ей така ще вземат едни грошове, но кой да слуша..Както и да е, минало-свършено.
По- важното, което исках да напиша за Алекс специално, че той наистина обезглави триглавата змия , т.нар. “Женска коалиция” (въпреки че ме е срам като жена да го напиша), и заслужено отиде на полуфинала. “Силните жени” тренирани от “великата” знаете коя треньорка, показаха какво според мен НЕ трябва да се прави друг път -иначе кофти, кофти, само излагация!
Извинявам се за дългия пост.
КАЛИН победител! 🩵

# 2 401
Хаха това е меме страничка.  Този Понеделник Щонов е нещо, като Данчо полицая. Трол

# 2 402
Имаше едно разминаване при броенето на гласовете. Мирослав си мислеше, че Чикагото и Алекс са получили по 100 гроша от елиминационните си битки, а това не беше така.

# 2 403
Всъщност вчера Дино водеше на Миро при втората обиколка. Че и на третата, но за повече вече кръста му се обади на тези колички. Възможно е пак да беше паднал, но ако не му беше травмата щеше да бие Миро. На топчето вече не знам, Дино си е припрян, но ...При Чикагото същото положение, щеше на трасе да бие Миро. (според мен поне)
Така продукцията се е подсигурила който и да отиде срещу Миро да падне (без Калин, но той беше с имунитет, а Алекс с много грошове и това беше последният шанс за харчене) Ралица и охотно се съгласи, картите бяха хвърлени, та...

# 2 404
Битките с баланс са страшно натоварващи за кръста, особено последната с кулата, а Дино бая издържа. Но така или иначе беше въпрос на време контузията да го спре, за съжаление. Да те спре травма е едно от най-обидните неща.
Според мен Дино знаеше за сабите. Имаше някакъв разговор, в който Траян каза, че Николета пази раницата като очите си и е ясно, че Чикагото е взел всичките ѝ придобивки. Не е бил наясно какво е точно, но е предполагал, та очакваше и Чикагото да извади нещото, ако се налага.

# 2 405
Може и снимката да е публикувана в темата, но аз сефте я виждам.

# 2 406
Според мен всички знаят за сабите на Чикагото. Защо иначе по съветите само той ще се разкарва с тая голяма раница?

# 2 407
Само ще кажа, ако някой от роднините на Миро чете тука. Той е много пъргав и наистина е комплексен на арената, един от най-добрите играчи тази година. Защо, бе, Миро?! Защо се кри като мишка и трепереше на съвети?! Пак щеше да си на финал, но разчитайки на своята игра на арената и щеше да си спестиш целия ужасен хейт. Разбирам Мани миглата да се крие и мишкува, ама не мога да проумея какви комплекси трябва да има един добър играч, че да избере тази противна стратегия на мишка.
Облече мислите ми в думи.
Здрав и прав мъж, много добър на трасе, но защо бе, момче, защо трябваше да пълзиш, а не да летиш към този пусти финал? Стратегията проработи - стигна го най-накрая финала. И кво? Дори да е предварително зададена роля, заслужаваше ли си?
То даже не беше пълзене, а копане😂

# 2 408
Между другото, този сезон много ми напомня на сезон 5, защото най-много сини стигнаха до финалната фаза. И във всяка ситуация финалът ми излиза като при сезон 5 – двама сини и един червен (а Миро реално се води „червен“).
Брей… явно тези Феномени и Старейшини наистина са били нещо специално. Нали винаги сините ги дават за най-слабите, уж комичното племе, откачалките – още от сезон 2 вървят с тази концепция. Само че сините от сезон 5 и сезон 7 за мен са едни от най-силните племена изобщо. В топ 3 бих ги сложил заедно с жълтите от сезон 4.
TeamKalin

# 2 409
Аз искам нещо друго да попитам любителите на стратегическите реалита и на стратегическата игра, какъвто любител смятам, че съм и аз:
Ако настоящият сезон на Игри на волята завършва като един стандартен епизод на Сървайвър, където победителят се определя  след гласуване от съвет на финалистите, кой според вас щеше да спечели сезона - Миро или Калин?
Само че сравняваш две различни като концепция предавания. Тези, които се записват за участие в Сървайвър, са наясно, че отиват в шоу, в което думата "стратегия" не е мръсна дума. Такива хора биха оценили добрите стратегически ходове, дори ако са ги изкара от играта чрез тях.
Скрит текст:
Повечето от тези, които се записват в Игри на волята, смятат, че се записват за Турнири на волята. Интересува ги само арената и понятие нямат от стратегическата игра в Игрите. Даже са изненадани, че и такава можело да има.
Гласуването накрая от финалистите и в двете предавания е ясно, защото имаме примери за него.
Примерът с ИВ е Юлиян - един от първите стратези в Игрите. Този, който изпрати Георги на елиминация, за да си спечели съюзник. Този, който изпрати "Големия човек" на елиминация, за да се опита да отстрани най-опасния си конкурент в Играта. Този, когото всички смятаха за може би най-добрия на арената. Какво беше финалното гласуване от участниците за него? 😊
За кого гласуваха (почти) всички? За някого, който нито стратегия имаше, нито отлично представяне на арената, нито харизма.
Именно, Билянка! Двете предавания са с различна концепция.
В Сървайвър концепцията Калин би бил тазгодишният победител, защото повечето /всички?/ на финалния съвет щяха да гласуват за него. Или с други думи той щеше да бъде победител в социалната игра - хората вътре го харесват и го искат за победител. /думите на участниците по интервюта и синхрони го потвърждават/.
В Игри на волята се побеждава в битка на финала. В тяхната концепция се търси героя-победител.
И именно с този образ Миро тотално не се припокрива.

# 2 410
  • София
За Чикагото:
Вече надълго и нашироко написах защо Ръждавичка не е сбъркала. Не искам да се повтарям. Можеш да ми намериш мнението. Просто Чикаго е саможив, хлъзгав и единак. Той е оригинален феномен, но никога не беше част от Ф4, съвсем друг типаж и характер е.
Ръждавичка беше на 100% права за Чикагото. И не забравяй, че това е само игра.
Впрочем мен Чикагото ме кефи и съм гласувал за него в анкетата. Това е най-бруталната природа сила/стихия на Арената този сезон. Ако беше добър плувец щеше да ми е в топ 5 за всички сезони.
Саможив категорично не е, колко души вече го определиха като душата на компанията ... дори и Алекс на синхрон, въпреки , че си имаха търкания... Ако под единак имаш предвид, че не играе в коалиции, да, той сам каза, че не я разбира социалната игра...Ако обаче някой е хлъзгав и не заема ничия страна, как това ти дава право да го наричаш тъп в едно от най-гледаните предавания?!  Колко невъзпитан трябва да си, за да изтропаш такава простотия ... Лошото е , че все пак има хора, които подкрепят такова враждебно и неадекватно поведение!

Масово тук в темата Чикагото е обиждан, че е наивен, че е глупав, че няма обща култура и какво ли не.
Няма значение дали е вярно или не. Но точно защото Ръждавичка го е казала е проблем.
Ако Калин или Алекс кажат същото изобщо няма да се отрази.
Чикагото сам си постла за това което последва. Размина му се просто защото е добър на Арената и защото така се стекоха обстоятелствата.

# 2 411
  • София
Допълвам и още. Груповата фаза не беше интересна заради Миро. Много от нас не разбраха въобще кой е той. Добре че беше спойлерът, та да го потърсим.
Но пък племенните битки бяха интересни заради Калин и феномените. Онези стратези в битките, незабележими в социалната игра, но пък привличащи хиляди зрители. Колко хора гледат игрите заради Калин, Алекс, Дино, Чикагото, Траян и колко заради Миро, Радостина, Николета, Томи? Мисля, че въпросът е риторичен.

Забрави да споменеш Ръждавичка.
Много хора гледаха заради нея. Топ главен герой. В топ 3 за сезона и от двата пола.

# 2 412
  • София
Не че има някакво значение но ми е любопитно какво бяха закачили на крака на Миро,
някаква кутийка ли е какво е:

Ръкавиците според мен. Но той не направи грешката на Ръждавичка да катери стената с тях.

# 2 413
Между другото, не е много по темата, но ако някога има All Stars, страшно бих искал да видя това племе:
Чикагото, Гатьо, Кралев, Ники Майонезата, Мани (сезон 3), Наталия, Екатерина и онази Весела или Веселина от сезон 4 (дето Алекса я прати при червените).
Това племе би било най–доброто някога. Хаха! Бих си платил да гледам как интерактват един с друг, особено псувните и драмата, ако се издъни някой.

# 2 414
Допълвам и още. Груповата фаза не беше интересна заради Миро. Много от нас не разбраха въобще кой е той. Добре че беше спойлерът, та да го потърсим.
Но пък племенните битки бяха интересни заради Калин и феномените. Онези стратези в битките, незабележими в социалната игра, но пък привличащи хиляди зрители. Колко хора гледат игрите заради Калин, Алекс, Дино, Чикагото, Траян и колко заради Миро, Радостина, Николета, Томи? Мисля, че въпросът е риторичен.

Забрави да споменеш Ръждавичка.
Много хора гледаха заради нея. Топ главен герой. В топ 3 за сезона и от двата пола.
Така бих ги наредила
1.Калин
2.Симона
3.Траян/Алекс
4.Чикагото /Дино

Общи условия

Активация на акаунт