💪"Игри на волята: България" - сезон 7 (2025) - тема 13 (01.12 - 08.12) * ФИНАЛ * 💪

• 168 051
  • 3 658
  •   68
Отговори
# 3 495
Тук никой не му събира пари на Калин. Калин подкрепя обществено полезна кауза и ако някой от тук присъстващите се асоциира с нея не дължи обяснение на никого.
Или викаш да съберем на Мирко, че той е единственият с дете, жена, успешен бизнес и му трябват пари?
Смешно е да се събират пари за Калин - за какво той да не е нуждаещ? Здрав и прав мъж, който може да ги заработи.
Или ще му спонсорирате Малдивите, нали той там искаше да ходи с наградата?

Иначе честно казано аз бях фенка на Траян и Ръждавичка и тайно се надявах жена да спечели. Траян много ми харесваше и като мъж и като игра.

# 3 496
Всъщност, да заякнеш и подобриш форма просто с ежедневни тренировки, при това не в зала и без треньори си е съвсем възможно. Аз по време на ковид, като ни затвориха по домовете, бях няколко месеца след раждане, та баш тези два месеца вкъщи с ежедневни и непретенциозни тренировки свалих килограми и влязох във форма. А химическия бууст, най- много личи, когато мускулната маса при дадени хора се спихне за нула време. Ивайло например не беше от тях. Мирослав за сметка на това страшно много мускулна маса загуби.

# 3 497
Всъщност, да заякнеш и подобриш форма просто с ежедневни тренировки, при това не в зала и без треньори си е съвсем възможно. Аз по време на ковид, като ни затвориха по домовете, бях няколко месеца след раждане, та баш тези два месеца вкъщи с ежедневни и непретенциозни тренировки свалих килограми и влязох във форма. А химическия бууст, най- много личи, когато мускулната маса при дадени хора се спихне за нула време. Ивайло например не беше от тях. Мирослав за сметка на това страшно много мускулна маса загуби.
За 2 месеца може да свалите здравослвно 4-5 килограма и ако сте 50 годишен мъж да направите малко мускулна маса. Може би от полвин до един килограм и то ако се храните правилно и тренирате доста. Да направите и двете едновременно ми идва трудно

За бууста и Ивайло няма да коментирам... няма смисъл. За Алекс може да скролнете до корицата на темата и да видите раменете и трапеца му и да ги сравните с тези на Калин. Това по случайност са мускулите с най-много андрогенни рецептори и най-силно реагират на химия.  Може и да ги е назобал с бицепсови сгъвания с плочката на резиденцията... Кой знае...  Реално не мисля че е важно. Първия абзац може би е по-важен добре е да имат реалистични очаквания хората които се захващат да тренират. Hands Muscle

# 3 498
  • София
Дарението е за изграждане на пътека на Ботевите четници, не е за Калин. Даже не мога да повярвам, че някой може да помисли, че ще събираме на Калин. Или че той би искал, или че някой ще го предложи. Може да се помогне и с труд, пише си в линка.

# 3 499
  • София
Истината е тази:

За по-лесно сканирате баркода и научавате всичко.

# 3 500
Кой събира пари за Калин?!?!
Никой не му събира пари.
Той подкрепя обществено полезна кауза за изграждане на екопътека на Ботевите четници и много от нас се включиха в тази инициатива.
Това е....

# 3 501
Някой пак не е разбрал или иска да измести фокуса.
Калин не иска пари и не мисля и че някой ще събира пари за него.
Победата в Игри на Волята беше негова, чека е просто една формалност.
Каузата за екопътеките е за който иска и не е задължителна.
Той просто я спомена, не виждам да напира за нея.
Аз не мога да разбера защо се опитвате или да го очерните или да промените мнението на толкова много хора.
Ами няма да стане, не мисля и че е нужно?!
Относно Ивайло, всички видяха какво куче е.
Морунов каза че е тренирал с него и е много много здрав и най-вероятно и него ще бие
Ивайло тренира от много дълги години
Ако той беше стигнал финал имаше шанс и да победи.

# 3 502
Събиране на пари е един от начините да се подкрепи не Калин лично, а инициативата на клуб Еделвайс да направят еко пътека, която проследява пътя на Ботеви четници. В сайта на клуб Еделвайс е описано много ясно и подробно, няколко абзаца история по темата, снимки, факти и т.н. Описани са и другите начини, по които човек като иска може да помогне - консумативи, труд и прочее.

Аз лично понеже живея на другия край на България, помогнах финансово, защото според мен идеята е много, много добра и ето за мен това е изява на най-добрия възможен начин човек да се възползва от славата си.

А защо има хора, които си мислят, че се събират пари за самия Калин, не е ясно. Дори Калин се изненада като му казаха Grinning

Но така или иначе дори някой да събере пари лично за Калин по някаква причина и начин, то съм 10000% сигурна, че те ще идат към гореспоменатата кауза или нова, подобна такава.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 20:23 от S. Saturn

# 3 503
Nelka123
Айде запри се а.
Не знам Миро ли защитаваш или хвалиш и изтъкваш себе си.Нямаш пост в който да не изтъкнеш професията си или  колко книги си прочела/тук маже и са те конкурирам/,каква спортистка си била,какъв и бил брат ти и т.н
Не можеш да ме убедиш,че ако Миро има заболяване и то вродено,ако има анемия ще тича така,ще дърпа тези тежести,ще копае и ще влачи варели.
Не го отричам,но все си мисля,че никоя продукция няма да рискува да държи такъв участник.
Припаднал веднъж,припаднал втори път,мнението на лекарите ще е че не може да продължи играта.И никой няма да го пита иска ли или не.Случи се и с други.Извадиха ги на момента
Никоя продуция няма да допусне участник със сериозно заболяване,особено при такъв вид формат-с глад,мизерия и тежки битки
Пък знам ли може би затова го пазеха жените и заради това се кри до последно,затова игра мръсно
Най после разбрахме истината и то казано от човек който го познава

# 3 504
А къде е телефонното обаждане на Калин след края на играта?

# 3 505
Хора, ако не игнорирате трола ще ни лази по нервите и поучава до безкрай. Потвърждавам- с анемия не става, още по-малко победител на това трасе. Ама как му отива и костюм на Калин. И момичетата много хубави. Прекрасна вечер желая!
Ето кратко и ясно обяснение на видовете анемия и отговор дали има генетична анемия, която може да попречи на спортна кариера.
Скрит текст:
1) Основни начини за класификация (какво е важно да знаете)
- По размер на еритроцитите: микрoцитна, нормoцитна, макрoцитна (полезно при диференциална диагноза).
- По причината: кръвозагуба, нарушено производство (напр. дефицит на желязо, дефицит на В12/фолат, апластична анемия), прекомерно разрушаване на еритроцитите (хемолитични анемии) и др.
2) Често срещани видове анемия (примерно)
- Желязодефицитна (най-честа). - Анемия при хронични заболявания (възпаление, бъбречна болест и др.).
- Мегалобластни (дефицит на В12/фолат).
- Хемолитични и наследствени анемии: болест на сърповидните клетки, таласемии, наследствена сфероцитоза, дефекти на ензими като G6PD или пируват-киназа.
3) Има ли генетична анемия, която да „попречи“ на това да си атлет?
- Някои наследствени заболявания на кръвта могат да ограничат или да наложат специални мерки за спортуване, но рядко дават абсолютна забрана — всичко зависи от вида и тежестта. (Обща препоръка: индивидуална оценка от хематолог и спортен лекар.)
- Сърповидноклеточно състояние: при болест на сърповидните клетки (sickle cell disease) има значителен риск при физически усилия; при носителите (sickle cell trait) повечето хора спортуват нормално, но изключително интензивни тренировки/дехидратация/топлинен стрес могат да предизвикат „exertional sickling“. Затова има специални препоръки и мерки за безопасност (проследяване, хидратация, постепенна адаптация).
- Таласемии: при таласемия майор (тежка форма, обикновено нужда от редовни трансфузии) физическата издръжливост е намалена и това затруднява състезателен спорт; при таласемия минор/носител (trait) обикновено няма значимо ограничение. Степента влияния върху упражненията корелира със степента на анемия (по-нисък Hb → по-ниски VO2/max и издръжливост).
- Други наследствени хемолитични анемии (напр. наследствена сфероцитоза, G6PD дефицит): могат да причинят епизоди на хемолиза при специфични провокатори; повечето пациенти обаче могат да спортуват с подходящи предпазни мерки и наблюдение.
4) Практически препоръки (ако сте спортист или треньор и има съмнение за анемия/наследствено кръвно заболяване)
- Направете базови изследвания: пълен брой кръвни клетки (CBC), желязни параметри (феритин, серумен желязо), Hb електрофореза/молекулярни тестове при съмнение за хемоглобинопатия. 
- Ако има диагностицирано наследствено състояние (напр. sickle cell trait/disease, таласемия), консултирайте се с хематолог и спортен лекар за индивидуален план (хидратация, темпо на тренировки, предупреждения за признаци на усложнения).
- При спешни симптоми (колапс, остра болка в гърдите, силна слабост, случаи на тъмна урина) потърсете незабавна медицинска помощ.
Кратко резюме: Да — има наследствени анемии (сърповидни клетки, таласемии, наследствени хемолитични болести и др.). Някои форми (напр. тежка таласемия майор, болест на сърповидните клетки) могат да ограничат спортната дейност или да увеличат риска при интензивни упражнения; други (носителски състояния, леки форми) често са съвместими със спорт при подходящ медицински контрол.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:25 от victoria vassileva

# 3 506
Разбра ли се по какъв повод са се изтупали така Гизем, Ръждавичка и Калин?

# 3 507
Малее от един мой пост за това че към Калин има страшна еуфория някои само  това чакаха да се закачат и да се почне.Пак да поясня.Просто по фейсбук групите има такива постове за събиране на средства,а не че Калин иска.😄Второ единствената сметка е тази в официалната страница на техния клуб и бащата на Калин е обяснил за какво  иде реч .Човек да не вземе да напише нещо вече 🤦😄

# 3 508
Мила ми... Папунка 😉, далеч съм от мисълта да сравнявам Миро с Юли. Това, което исках да кажа, е, че заради Юли ❤️ червените винаги са ми на сърце, подсъзнателно дори, а след кастинга първия екип, който Миро облече, макар и за малко, беше червен.

Лапунов беше на приключение в Максимал Адвенчър и... явно го бъзикат за Гизем. 😊

И нещо за Ливърпулеца:

# 3 509
Четенето с разбиране не е силната страна у някои хора и затова ще се опитам да съм кратка и ясна.
1. Не пожелавам на никого здравословни проблеми и даже напротив желая оздравяване или поне подобряване.
2. Физическото състояние не е предпоставка за определен тип социално поведение (което НЕ харесвам у Миро)
3. Само защото е решил удобно сега да ни информира, чрез глашатаи, за състоянието си (да приемем, че е точно такова) не предполага да си променим мнението за него от отрицателно към положително.
4. Аз лично ще спра да повтарям защо ми е неприятник в момента, в който спрете да ме убеждавате как вашето положително мнение за Мирко задължително е меродавното, защото има генетично състояние, жена, дете, пребиваване в Канада и поздравява бабите пред блока.
#ВСезонътнаКалинмиромиенезабележим

Общи условия

Активация на акаунт