Ноемврийски бебета 2025

• 10 325
  • 460
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте момичета, писала съм на гинеколожката ама да питам и вас. Как ви е кървенето след раждането ( аз родих секцио)? Днес е точно месец по-късно и от последните 2 дена сменям превръзка на всеки 20-30 минути, като дори понякога не успявам да сваря навреме и дрехите заминават. След като родих вечерта имах много обилен кръвоизлив (следродилна хеморагия) защото матката не се беше свила, тогава го овладяха със лекарства, та сега се чудя какво да правя.

# 106
Аз почиствам дупето с Линимент на Мустела, слад това мажа Павловича мас.
При нас има 2 хранения също, но малкият е на 11 дни все още.
Аз от вчера давам Омни биотик панда по половин саше.

Искам да попитам вие някакви активности правите ли и ако да, от кога сте ги започнали? Имам предвид разни “игри” и по-скоро начини за будуване приз деня от порядъка на 30-40 минути.

Как почистваш с линимент-а - с някаква кърпичка ли? На мен ми подариха една опаковка, но не съм го ползвала, че не знам как точно. Обикновено си го мия на чешмата.

Като активности в началото беше повече разнасяне по стаите, но в последствие почнах и да го оставям да лежи и да гледа в различни посоки (най обича да гледа прозорци и лампички) и после почнах с показването на контрастните картички. На тях в началото се дразнеше след като му покажа 1-2, но вече проявява повече интерес. Също му показвам разни играчки и му говоря. И от известно време го слагам и по корем и директно както си е, но и понякога ползвам възглавницата за кърмене като го слагам с ръчичките отгоре да е изправен. В началото беше по корем най-често като беше върху мен. И от около седмица-две правим и движения с ръцете и краката, много обича да "кара колело". Още не сме взели активна гимнастика, но май скоро ще ни потрябва. (На месец и няколко дни е)

# 107
Аз съм с естествено раждане и кървенето рязко намаля още 2-3 седмица. Обаче и сега над месец след това си продължавам с ежедневните превръзки, че още се влачи някакво течение. АГ не се притесни като й казах на прегледа, та предполагам, че е нормално.

Ние имаме подарена активна гимнастика, но още си стои в кутията, че ми се струваше рано за нея. Сега вече малката като че ли ще има интерес, но се чудя къде да й я разпъна, че на единственото по-широко място в хола планираме до края на седмицата да сложим елхата.

# 108
мамчета здравейте! Как сте? Днес бяхме при педиатърката и каза да давам 110 мл мляко тъй като 100 не му стига вече,но сега видях че на кутията на млякото в случая хип комбиотик не пише как се приготвя 110мл има за 100мл и за 135мл.Та забравих и да я попитам

# 109
Моето кървене също е към края си и съм доста доволна, но и аз си ходя с ежедневни превръзки за всеки случай.

Ние имаме монтесори висулки и я слагам тях да гледа, сякаш вече се заглежда още повече, скоро мисля и аз да извадя активната гимнастика, но и при нас покрай коледните неща е доста пълно, но все ще намерим място за още нещо.

# 110
Днес е точно месец по-късно и от последните 2 дена сменям превръзка на всеки 20-30 минути, като дори понякога не успявам да сваря навреме и дрехите заминават.

На мен акушерката ми каза че може да ми дойде скоро. Та може и цикъл да е…

# 111
Дами какво давате за колики? Педиатърката ми каза да давам Омни биотик, но от снощи след хранене е едно напъване, чак червен става и не може да заспи. На 12 дни е, възможно е да са колики, нали? Днес много малко е спал. Благодаря предварително!

Линимент слагам върху памучен тампон от тези на Дм квадратните.

Видяно в dm: ebelin Козметични кърпички (https://www.dm-drogeriemarkt.bg/applink/ebelin-kozmetichni-karpi … pdsteilen.laufend)
Има и малко по-големи на Бейбилов, също са хубави. Може и върху най-обикновени тампони за грим.

# 112
Дами какво давате за колики? Педиатърката ми каза да давам Омни биотик, но от снощи след хранене е едно напъване, чак червен става и не може да заспи. На 12 дни е, възможно е да са колики, нали? Днес много малко е спал. Благодаря предварително!

Видяно в dm: ebelin Козметични кърпички (https://www.dm-drogeriemarkt.bg/applink/ebelin-kozmetichni-karpi … pdsteilen.laufend)
Има и малко по-големи на Бейбилов, също са хубави. Може и върху най-обикновени тампони за грим.

А някакви упражнения и масажи да пробвате? При нас доста помагат.

# 113

Давм омни биотик панда и биоамика. Ако имапериоди на много плач и неспокойствие давам и камилия колик бейби. Има ефект, но все пак си ги има. Също правим и масжче накоремчето, слагаме нещо топло отгоре, и много гушкане. При нас това що годе помага.

# 114
При мен, 15 дни след раждането кървенето ту се засилва, ту спира. Още не съм била на преглед, но с предното раждане имах кървене точно 3 седмици и спря тотално.
При нас мисля, че девойката е обърнала деня с нощта и през деня спи почти без будуване,а вечер е активна. Не мога да разбера дали я боли нещо или просто е по-неспокойна, но проплаква от време на време.
Вече иска да яде само от една гърда на хранене, което ме притеснява, че ще повлияе на количествата, а хич не ми се цеди. Вие на всяко хранене ли давате от двете гърди?
Иначе наддава добре, за 2 седмици към 650 гр е качила.

# 115
Аз предлагам и двете гърди, но понякога не иска, даже започва да става все по-често и затова гледам да си записвам от къде е яла последно, че да предложа другата на следващото хранене. Според мен не би трябвало да е проблем, след като предлагаме и децата отказват, значи са се наяли или поне така разсъждавам аз. Hug

# 116
При нас пък кърменето днес е много трудно, има колики, като започне да суче и се прегъва, изпъва, напъва, пръцка, ака. Обикновено е така вечер, а през деня е ок, но днес и през деня беше така.
Тъкмо увеличихме количествата, тя три дни сучеше през час, даже и по-малко, аз цедях поне 3-4 пъти и сега уж и стига ама с това сукане, утре пак трябва да почвам да цедя, за да не намалее, ако е пак така.  Само вечер мисля, че не и стига , преди лягане изсуква всичко до дупка и пак не е спокойна. Давам 20-30мл изцедена кърма, единия път заспа, вчера пък върна след като ги изпи.
Тя често връща, особено след оригане и хълцане. Даже най-вече като хлъцне.
Също и много ака, 4-5-6 пъти на ден. Дано не се подсече от толкова акане.
Аз предлагам двете гърди винаги.

Ние сме трите вкъщи сами по цял ден. На моменти ми идва повечко и ме обхваща лека паника. С каката е по-трудно от колкото с малката, тя е на 3г, ревнува, всичко е на въпреки, изобщо....
Но ще се справим, ще мине и това, само да сме здрави Simple Smile

# 117
JamJam, няма да е проблем, не се притеснявайте, кърмата ще се регулира за няколко дни. Аз кърмя от една гърда от ден едно. За да не трябва да помня от коя гърда е яла последно, си слагам ластик на ръката от тази страна и на всяко хранене сменям ръката. 😊

# 118
Някоя от вас обмисля ли да слага Мирена спирала за котрацептив ?Някакви отзиви?

Не желаем с мъжа ми да  забременявам трети път с 2 деца сме доволни.

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 09:25 от Hellokitty1993

# 119
Добро утро момичета. Тази сутрин "едва" се замислих за количеството мляко което приема бебчо. Кое взимате впредвид за изпито от бебето., водата която се слага или водата+сухото мляко каквото се получи, понеже има разминаване?
Не знам защо съм пропуснала да питам педиатърката. Четох в нета различни мнения. Вашето мнение какво е по въпроса, благодаря и спокоен ден ви желая 👣🍀

Общи условия

Активация на акаунт