Ноемврийски бебета 2025

• 10 210
  • 460
  •   1
Отговори
# 90
При нас май е голям скока на кг-те.

Изписаха ни 3620г, а днес го тегля 4130г след хранене. Проблем ли е толкова голямо наддаване - на 11 дни е?

И друг въпрос: Давам първа кърма, а след това дохранвам. 30 минути стоя днес на гърда, слагам го на везната - нула грама разлика. Възможно ли е до няма изобщо кърма на определени хранения?

# 91
Ще пробвам да я мерят голичка довечера, за да знаем с точност. Измериха в и с един шивашки метър и изглежда да е пораснала и на дължина.

Ние взехме огледало от Джъмбо и беше около 12 лв., но все още не сме го инсталирали.
https://www.e-jumbo.bg/bg/organizatsiia-i-khigiena-za-doma/akses … 30x25-sm_1710013/

За излизане мислим днес е на 10 дни и мислим да я изведем за 5 минути на терасата.

# 92
шуши123 ние всеки ден сме навън, че имаме куче и като излезнат таткото и каката някой трябва да го изведе. Преди/по обяд излизаме с количката, стига да не вали, ако вали я слагам в слинга и пак излизаме. Понякога вечер излизаме и с кучето и с каката, но тогава бебето е в слинга.

LieToMe и нашата госпожицата беше наддала горе долу толкова, та би трябвало да е ок. Даже като отидохме при педиатърката на първа консултация и тя каза, о аз очаквам минимум 800гр наддаване, което на мен ми ме стори бая, но карая излезе, че тя е наддала почти 1кг.

# 93
Здравейте!
Мамите които давате БиоАмика, може ли да споделите как ги давате. Педиатърката каза на гладно, но имаме и панда и вит. Д а моята прекрасница от раждането си е с раздразнен стомах и си мисля, че всички тези неща които и ги давм на гладно допълнително и причиняват дискомфорт. По принцип на листовката на биоамика пише, че може след храна и си да се добавя в адаптираното мляко. За пандата и вит. Д знам, че може да се добавя в шишето, но капките всеки различно казва. Вие как процедирате?

# 94
Мамчета тези които сте на АМ какво мляко давате,ние сме на хип тъй като и в болницата беше с такова,но имам чувството,че не се наяжда.Яде 100 мл и след час е гладен,та утре ще кажем на педиатърката да вдигнем дозата или сменим млякото🤦🏻♀🤷🏻♀

# 95
Аз дохранвам с Nan Supreme Pro, препоръчан от акушерката ми. В болницата също беше с Hipp, но определено не му хареса.

Чувала съм чудесни отзиви и за Лактана Био.

# 96
Момичета, имате ли още нощния хранения и колко? Ако сте изключили, кога го направихте?
Мажете ли дупето превантивно с крем и при всяка смяна на памперс ли? Какъв крем използвате?

# 97
Момичета, имате ли още нощния хранения и колко? Ако сте изключили, кога го направихте?
Мажете ли дупето превантивно с крем и при всяка смяна на памперс ли? Какъв крем използвате?

Ние все още се храним и нощем, зависи колко късно е заспала, но средно веднъж на нощ се храни малката.
Аз мажа дупето при всяка смяна на памперса с лосион на хипп.

# 98
Аз две нощни хранения давам, но сме на две седмици. Чудя се кога мога да махна едното. Реално сега я будя и за двете, тя не става.

# 99
АМ давам Aptamil Pronutra, в болницата даваха Aptamil Cesar Biotik, но ММ само марката успя да запомни като от болницата го пратих да купи и вече като е свикнала с това не мисля да го сменям. Доста добре се нахранва с него и вечерно време като изпие 120 мл може да изкара и 5 часа преди следващото ядене. С АМ има едно нощно хранене, когато е на кърма са две, тъй като издържа по-малко между храненията. Мажем дупето при всяка смяна на памперса с Павловича мас.

# 100
Аз почиствам дупето с Линимент на Мустела, слад това мажа Павловича мас.
При нас има 2 хранения също, но малкият е на 11 дни все още.
Аз от вчера давам Омни биотик панда по половин саше.

Искам да попитам вие някакви активности правите ли и ако да, от кога сте ги започнали? Имам предвид разни “игри” и по-скоро начини за будуване приз деня от порядъка на 30-40 минути.

# 101
Аз буквално тази вечер извадих активната гимнастика и я изпрах, утре мисля да пробваме няколко пъти, защото ми направи впечатление, че бебка се заглежда и като че ли ме следи с поглед вече.

# 102
Fayona, в другата тема си писала за главичката. Аз забелязах същото и си го намазах леко с крем Стелатопия на Мустела. Утре ще видя има ли промяна.

# 103
Fayona, в другата тема си писала за главичката. Аз забелязах същото и си го намазах леко с крем Стелатопия на Мустела. Утре ще видя има ли промяна.

И ние имахме такива пъпчици по лицето. В началото минаваха след почистване с мицеларна вода, но после се увеличиха като брой. Педиатърката ни предписа Мупиродермал, който помогна веднага.

# 104
Violetka91, ако бебето наддава добре аз бих спряла да я будя за хранения нощем. Ако имате посещение при педиатъра скоро бих се консултирала и с него. Първите две седмици и аз я събуждах на всеки три часа, понеже беше много поспалива заради жълтеницата, но след като се уверих, че си хапва добре и наддава, я оставих тя да ме води.

Дупето мажа с Бепантен, но не на всяка смяна на памперс, може би 3 - 4 пъти на ден.

Относно активности, първия месец основно й правих масаж, говорих й, пях й песнички и се приближавах близо до лицето й, за да успява да ме фокусира по-добре. Ползвах и черно-бели контрастни карти. Слагах я много често за време по коремче върху гърдите ми под голям наклон. След първия месец вече включих гимнастика на ръцете и краката, време по корем на равна повърхност с навита кърпа на руло под гърдичките, за да е леко повдигната все пак. Отделно с една дрънкалка й дрънча от едната и после от другата страна на главата с цел да я стимулирам да следи звука и да си върти главата. Много обича също да я разхождам из стаите изправена и да се оглежда. Отделно баткото си обикаля по цял ден с колонката и слуша музика, та и на нея й се налага да слуша. 😅 Като навърши два месеца ще включа към гимнастиката и разни упражнения за стимулиране на завъртането от гръб по корем и обратно.

Последна редакция: чт, 11 дек 2025, 11:09 от zoya.

Общи условия

Активация на акаунт