Ноемврийски бебета 2025

• 10 299
  • 460
  •   1
Отговори
# 285
Започнах веднага с цеденето пак и започнаха да се качват количествата. Благодаря ви за отговорите, бях направо в шок преди два дни.
Моята не иска да пие от шише дори кърма. Та, каквото изцедя не го пие, а отива за съхранение. Понякога цедя и 15 Мин по-късно тя решава , че ще суче, но кърмата е малко от гърдата, а не иска от шише. Та, още явно ще се напасваме в това отношение.

Ние перем с Тео бебе, още от каката е така.
Тези, които сте с две деца, отделно ли им перете дрехите? Аз им ги пера заедно, после минават през сушилня. Така или иначе за постоянно заедно през деня, не виждам смисъл да им деля прането.

# 286
Аз също пера с Frosch Baby, не съм използвала друг, та нямам база са сравнение, но съм доволна.

# 287
С Frosch Baby сме и ние, още от баткото само него ползвам. Иначе им ги пера заедно и аз. Нямам нервите и прането да им разделям. 😅

# 288
И аз ползвам фрош бейби, харесва ми, други не съм ползвала. Наша роднина ползва Максима и дрешките, които ни подари от нейните дечица бяха прани с него, с дни миришеха. Мислех да пробвам него след като свърша фрош-а, но се притеснявам като е толкова ароматизиран да не раздразни кожата на малката.

# 289
Аз пера с Персил бебешките дрешки. Сега съм поръчала на Фрош бейби, но още не е дошъл, за да го пробвам. На каката, на 6 години, от доста време си пера дрехите с нашия препарат, защото често се изцапва и с бебешки не се изпират петната. Няма проблем. Аз също много харесвам Сано Максима, но е много ароматизиран. Ще изчакам да порасне малко бебчето, преди да го ползвам него.

# 290
Аз също пера с Frosch Baby и съм доволна как се изпират и миришат, а ги пера на 30 градуса. Има подарък от едно събитие прах на Тео бебе и мисля да ползвам него като свърши сегашния. Също ми препоръчаха Sano Maxima Baby, но за сега мисля да не купувам.

За кърменето и цеденето ние сме на смесен режим понеже няма достатъчно кърма. През деня гледам да се цедя на 2-3 часа, а през нощта гледам да цедя поне 1-2 пъти. Бебка я слагам на гърда понякога, но не за наяждане понеже само от гърда физически не издържам да я храня. Нямаме проблем да суче и от гърда и от шише, като ние сме с Philips Natural Response шишета.

За увеличаване на кърмата четох, че е важно нощното цедене и също то да е продължително. Трябва да се цедиш докато се изцеди гърдата напълно и след това да стимулираше още няколко минути. Започнах да процедирам по този начин и забелязвам значително увеличение при мен.

За мои късмет успях да постигна равни количества и размери в гърдите. Едната ми гърда по принцип е по-голяма и още в началото гледах да я цедя по-малко време и да е само колкото да отпусне. По този начин не получа свръхлактация в нея понеже беше станал доста голяма и очевидно имаше доста повече кърма, а в другата пък нямаше никаква.

Имам и три помпи - Philips Essential, Canpol Hands Free и Cangaroo Celeste. Бях си взела последната за болницата и честно казано от нея съм най-довлна. Има доста по-голяма смукателна сила от останалите две помпи и след нея винаги усещам, че гърдите ми се пълнят повече.

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 18:55 от Vertex

# 291
Ако бебето не иска да пие от бутилка, препоръчвам сонди за хранене. По време на консултация по кърмене ни показаха и ди признавам, че е страшна занимавка и нямам нерви, но пък при такъв проблем е доста удобно. Всичко изцедено отива право в устата и бебето е щастливо.

Иначе за шишета ние не сме доволни от Томи типи и Нук, караме със стъклените на Авент от началото на 2/3 капки.

# 292
Здравейте, момичета! Откакто се роди малкият не съм имала време да вляза, че и каката е на 1 година и 2 месеца и у нас е такъв цирк, че не е истина.
Малкият се казва Георги и се роди на 27.11. Имаме колики следобед и вечер, иначе нощем си спим.

# 293
Честито, Skady! Бъдете здрави Two Hearts Welcome to the circus 😄
Аз пера с Tierra Verde за чувствителна кожа със сапунени орехчета и отделно твърд сапун за петна на същата марка. Но не съм ползвала други и нямам база за сравнение. Харесва ми, че няма аромат след пране.
За шишетата първо харесвах тези на Нук, защото с тях си хапваше добре и се ядосвах на Philips, че се мъчи да тях. Но осъзнах, че с тези на Нук си правя много лоша услуга и прецаквам кърменето. Така че сега ползвам Philips 4 капки, като някакъв среден вариант, при който все пак има усилие за засмукване, а не й се излива в устата.

# 294
По колко пъти акат вашите бебета? Моето е на кърма само и до преди празниците почти винаги имаше наакан памперс на 3 часа. От 3 дни не ака през деня, предните 2 вечери беше акала малко, нормална консистенция, но снощи не е. Напъва се, но до там. Четох, че било нормално, но все пак се притеснявам, че така изведнъж.

# 295
Моята педиатърка ме предупреди, че изцяло кърмените бебета могат да не акат всеки ден и това си е нормално. Ако няма запек, според мен си е ок.

Малкият е на смесено хранене и ака всеки ден по 2 или 3 пъти, но това не ти е полезно като информация. 😄

# 296
Нашата е почти изцяло на кърма вече. Най-дълго досега не е акала за ден и половина, но и нашата педиатърка каза, че и до 8-10 дена е нормално, стига да няма запек. Иначе средно ака по 1-2 пъти на ден.

# 297
И аз съм се притеснила за това с акането. Нашият е само на кърма и е доста нередовно, в момента сме четвърти ден без мръсен памперс (най-дълго до момента пак е било да не ака 3-4 дена) и чакаме само.. Иначе и аз знам, че може повече дни да не ака, може би до към 5, но няма как да не ми е леко притеснено. Упокоява ме това, че пишка редовно и му изглежда нормална урината, а и си попръцква.

Друго леко притеснение имам, че му се проявиха малки пъпчици в цепката на дуоето, не знам от какво. Дано се махнат като бебешкото акне, но ако нещо се промени на към зле, ще говоря с педиатър

# 298
При нас е на смесено хранене и от няколко седмици ака през ден-два-три. Педиатърката посъветва след 3 ден да направим нещо що въпроса, но пък тя сама отиде. Всеки път е като бомба със закъснител - зелено, течно и навсякъде 😄 Явно така си е регулирала перисталтиката за момента, защото иначе си пишка и пръцка яко. Сутрин се буди от напъване и газове.

Вие излизате ли сега тези дни на студеното? Ние за празниците бяхме все с колата и по гости или пък преди това като хванем слънчице. На тези -2 на мен не ми се излиза, камо ли да бутам количка 😄 Но вече два дни е вкъщи и искам да я изкарам. Мисля да облека един як космонавт и да излезем утре.

# 299
katse, да не е подсечено дупето? На малкият му се беше подсякло дупето съвсем леко, но започнах само там да мажа с крема на Мустела 1-2-3 и за два дни приключи. Сега като мажа с Павловича мас на всяка смяна просто мажа и там. Малкият по принцип рита страшно много и мърда и смяната на памперса е предизвикателство всеки път, та явно там съм пропускала да мажа и затова се беше подсякъл само там.

Има пъти и малкият ака зелено и рядко. Аз се бях шашнала, че не е наред това, но педиатърката каза, че е, както и тук в темата.

Общи условия

Активация на акаунт