Ноемврийски бебета 2025

• 10 307
  • 460
  •   3
Отговори
# 300
Ние в това време вчера и днес само излизаме с количката по задачки и се прибираме. Така си правим една 20-минутна разходка общо в двете посоки, че да не сме хич без излизане. Днес с малка бяхме на проследяване на физическото и нервно-психическото развитие, всичко мина добре, отново ми казаха да наблегнем на стоенето по коремче, показаха ми и как да й правим масажи и различни упражнения. Малката я премериха и претеглиха и вече е 58 см и закова точно 5 кг (след седмица ставаме на 2 месеца).

# 301
katse, да не е подсечено дупето? На малкият му се беше подсякло дупето съвсем леко, но започнах само там да мажа с крема на Мустела 1-2-3 и за два дни приключи. Сега като мажа с Павловича мас на всяка смяна просто мажа и там. Малкият по принцип рита страшно много и мърда и смяната на памперса е предизвикателство всеки път, та явно там съм пропускала да мажа и затова се беше подсякъл само там.

Честно, не знам. Беше почнало да се зачервява там и почнах да го мажа с крема против подсичане и там и мисля че след това се появи първата пъпчица, а после още 5-6 по-малки. И сега затова спрях да го мажа пак, да не би да е от крема. Другата ми теория е, че като не е акал 3 дена, не съм го мила толкова често дупето, само при вана веднъж дневно и то не кой знае колко старателно. Затова днеска си го измих и сутринта и ще го наблюдавам

# 302
Според мен си го мажи с някакъв мазничък крем да не се засушава мястото.
Много ги боли като са подсечени, аз от сестра ми се сещам. Беше на гости в баба си и тя не я намазала 2 дни и се подсече, зверски я болеше - личеше си.

При нас е огромен проблем това стряскане. Докато спи се стряска супер много, чак издава и такива стреснати звуци. Като го сложа на повивалника също, чак му се разтреперва брадата. При вас така ли е? Има ли начин да му помогна?

# 303
Ако давате капки със симетикон, твърде вероятно е да запичат. При нас е така, когато давам инфакол, давах няколко дни и се запече, спрях ги за една седмица - никакъв проблем редовно по 1 път на ден ака. Вчера отново дадох само 2 пъти, че коликите не се издържаха и днес пак е запечен.
За излизането няма ден, в който да не съм го изкарвала (освен ако вали и има мъгла естествено), не мога да си представя да не излезем- единствените часове пълно и непрекъснато спокойствие от коликите. Спи през цялото време, даже го храня без да го будя в количката на една страна. Вече сме навъртяли 85 км с него. Не знам какво го успокоява толкова и как усеща, че е навън. Само 2 минути след като се приберем и надува гайдата. Пробвала съм с количката вкъщи и му пускам различни шумове, ама изобщо не заспива и ако има колики пак плаче много.

# 304
Ние в това време вчера и днес само излизаме с количката по задачки и се прибираме. Така си правим една 20-минутна разходка общо в двете посоки, че да не сме хич без излизане. Днес с малка бяхме на проследяване на физическото и нервно-психическото развитие, всичко мина добре, отново ми казаха да наблегнем на стоенето по коремче, показаха ми и как да й правим масажи и различни упражнения. Малката я премериха и претеглиха и вече е 58 см и закова точно 5 кг (след седмица ставаме на 2 месеца).
      Как проследяват  нервно-психическото развитие?

# 305
И аз съм се притеснила за това с акането. Нашият е само на кърма и е доста нередовно, в момента сме четвърти ден без мръсен памперс (най-дълго до момента пак е било да не ака 3-4 дена) и чакаме само.. Иначе и аз знам, че може повече дни да не ака, може би до към 5, но няма как да не ми е леко притеснено. Упокоява ме това, че пишка редовно и му изглежда нормална урината, а и си попръцква.

Друго леко притеснение имам, че му се проявиха малки пъпчици в цепката на дуоето, не знам от какво. Дано се махнат като бебешкото акне, но ако нещо се промени на към зле, ще говоря с педиатър
Същата работа, има си мокри памперси, хапва, пръцка, но въпреки това ми е притеснено и само дебна като хрътка няма ли да се изака. 😁 Четох, че в този период се учили да се изхождат, напъвали се, но не отпускали дупето.

# 306
здравейте! бебчетата които са изцяло на АМ по колко пият вашите бебета и по колко пъти?

# 307
здравейте! бебчетата които са изцяло на АМ по колко пият вашите бебета и по колко пъти?
Честно казано в това съм малко притеснена и аз, но пък педито ме успокоява. Днес правим 40 дни, малката наддава добре, но до преди няколко дни хапваше по 100мл. Сега хапва 70 мл макс и то с триста зора. Мъчат я коликите и тези скокове в растеж. Казват, че в такива периоди е нормално да хапват по-малко, но аз все се притеснявам. Гледам на повечето мами тук дечицата им си ядат що годебприлично количество. Нашата не иска та не иска. И се водя по нея.

# 308
Как проследяват  нервно-психическото развитие?

Не съм сигурна, че хванах всички неща, които провериха, че доста бързо едно след друго се случваха, а и ми се струва, че по-скоро проверяваха физически неща и по това си правиха изводи за нервно-психическото развитие. Едни от нещата, които провериха, бяха дали прави опити да си задържа главата като я дърпат за ръчичките все едно да седне, дали свива пръстчета на ръчичките и крачетата като се пипнат дланите и ходилата, от легнало положение като й вдигнат ръчичките по какъв начин падат (мисля, че гледаха за някакъв вид съпротива, а не като чувал с картофи да тупнат), също дали ако сложат ръка на ходилата й докато лежи ще се пробва да се оттласка.

# 309
Аз да попитам вашите бебчета как реагират на къпането? При нас крайният резултат е далеч от състоянието "спи като къпан"..
Засега къпем бебка все още на чешмата. Утре мислим да пробваме и ваничката. При самото къпане кротува, но след като започнат козметичните процедури след банята (мазане с олио, почистване на носле, очи, уши) много плаче. След това я храним, но следва един буден прозорец до следващото хране. Изобщо не заспива, става нервна, плаче.
Отделно в последната седмица има странно поведение. Като я гушнем с коремче опряно към нас започва да си движи супер енергично главата, забива си лицето към гърдите на този, който я носи и суче блузата му. Не мисля, че е гладна. Даже днес след хранене пак като го правеше реших я сложа на гърда да видим дали ще засуче, но изобщо не пожела. Опитвам се да разгадая какво означава това поведение 🤔

Вчера пък изпадна в един изтеричен плач и за първи път я видяхме да плаче със сълзички, чак нослето й потече. Беше много тъжно и същевременно с мъжа ми много ни притесни.😬

И все пак нещо положително - от 3-4 дни започна да издава нови звуци, усмихва се, успява да следи черно-бели карти. Но от едно такова състояние много бързо може да премине в киселата си фаза и след това нищо да не може да я успокои.

В заключение - явно моите очаквания за бебето са били различни, мислела съм си, че положението ще е по-спокойно. Нашето бебе ми се струва доста своенравно. Дано да е само период и нещата да се променят.

# 310
Здравейте мами, идвам да ви питам дали ползвате някакъв сайт където проверявате дали козметиката която ползвате лично за себе си не би ви навредила на кърменето?

# 311

Отделно в последната седмица има странно поведение. Като я гушнем с коремче опряно към нас започва да си движи супер енергично главата, забива си лицето към гърдите на този, който я носи и суче блузата му. Не мисля, че е гладна. Даже днес след хранене пак като го правеше реших я сложа на гърда да видим дали ще засуче, но изобщо не пожела. Опитвам се да разгадая какво означава това поведение 🤔
И пли нас се случва същото поведение и се чудя какво означава...

Има ли някой, който е успял да премахне нощните хранения и как? Ние успяхме да махнем храненето към 1 часа - усетихме, че я будим ние, за да яде, а не обратното; но към 3-4 часа си се буди като по часовник. За момента като я чуя, че се движи повече от нормалното и става неспокойна, я взимам и храня, преди да се е събудила напълно и разплакала от глад, но се чудя дали е правилни.

# 312
При нас тя сама си махна едното нощно хранене, но за сметка на това пък не заспива преди 12/1/2 и е будна от 19/18, зависи от вечерта. Прави доста голяма пауза на будуване вечер и понякога са колики, понякога просто си стои.

Снощи беше ад, до 3:40 не можах да я накарам да заспи като хората. Обаче като й погледна сладкото личице и направо се разтапям, та й е простено 😄

# 313
Ние откакто минахме от къпане в мивката на такова във ваничката и се родихме. Много е спокойна по време на къпането и след това. При вас ако плачът почва след банята е възможно стаята, в която правите козметичните процедури, да е по-хладна от банята ви и затова така да реагира. Ние затова почнахме да пускаме печка в стаята, докато я къпем, за да се затопли повечко, после като я облечем я спираме пак. Допълнително на чистенето на очи и носле и при нас плаче, но на масажът е кротичка. При нас също го има това поведение, ние с ММ го наричаме "кълвач", но пък при нас изглежда, че идва от глад, когато не може да засуче, и обикновено ако й помогна със захвата и се успокоява. Нормално е вече да почват да текат и сълзички докато плаче, сърцераздирателно е наистина, но скоро като им усвоим сигналите и ще можем бързо-бързо да се намесим. Бързото преминаване от състояние може да е знак за преумора, та внимавайте от много занимания да не й правите будните прозорци прекалено дълги. Иначе и малката от седмица вече е почнала с усмивките, страхотно е усещането!

Ние изцяло се водим по нея за храненията и тя сама ги смъхна до едно нощно хранене. Ние почваме с къпането към 20 часа - докато мине то, козметичните процедури и масажът, чистенето на очи и носле (ако е необходимо, че не го правим всеки път) и храненето и то минава един час. Понякога успява след него да заспи, но по-често коликите я мъчат, та я гушкаме за още час и към 22 часа заспива. Будна е от 3 до 4 часа докато минем през смяна на памперс, хранене и гушкане и после ставаме окончателно към 7-8 часа.

# 314
При нас е горя-долу както при Fayona. Честно казано вечер с вечер не си приличат. 😆 Снощи например в 21:30ч го изкъпахме, масаж и почистване на нос (голяма борба), нахрани се и не мога да заспи до към 12. Стана в 04:00 тази сутрин, хапна и заспа. Едвам го събудих в 09:00 да яде и върна половината от млякото… Снощи пред да го изкъпя ми се искаше да постои по коремче, но пак повърна мляко. Вие как организирате игрите?

Всеки ден е нещо ново и стряскащо. 😬

Иска ми се да има режим някакъв. Колко време е добре да стоят будни през деня? В тези будни часове влиза ли храненето или е отделно?

Общи условия

Активация на акаунт