Ноемврийски бебета 2025

• 10 068
  • 457
  •   3
Отговори
# 420
Като гледам как говорите за будене в полунощ.. а при нас нощта започва от 12 😅 нашият е свежарка след банята от 21ч до към 12-1 през нощта, а напоследък преди банята е леко раздразнен.  Но пък се буди към 8-9 сутрин, а вчера трябваше аз да го събудя в 10

# 421
При нас е горе-долу същото. Вечер яде последно в 20:00 - 21:00 (по-често е 21:00ч), преди това е баня и масаж. После лягаме да спим - понякога не заспива веднага. Става към 03:00ч - яде и после в 06:30 най-късно сме станали. ММ тръгва за работа в 07:30 и този 1 час той ми помага, аз даже и чистя докато той го храни, правя си закуска, кафе.

Това е идеалния случай - често е омазана историята. 😄

# 422
Момичета, пиша ви с надежда да получа не толкова съвет, колкото успокоение. Малкият има жестоки колики, плаче безутешно предиобед, следобед ... На моменти дори пищи. Водихме го на втори педиатър, на детски гастроентеролог (и на ефограф го гледа), защото е много плашещо за мен толкова често, много и силно да плаче. Изписаха ни поредните капки, от които няма ефект ... Изпробвали сме нанибел, инфакол, колийф, Камилия, санколик ... Коланче с черешови костилки, лежане по коремче върху мен, аспиратора, тонколона с всякакви бели шумове, слинг. Аз не знам къде се намирам, колкото и да ми помагат. Днес е спал 2 часа в количката и два пъти по 20 минути вкъщи през деня. Страх ме е от сега от тази нощ. Имала ли я някоя от вас познати с такива жестоки колики и всичко нормално ли е било? Той и аз сме на ръба на изтощението...

# 423
Сестра ми беше така. Майка ми вика дори бърза помощ една нощ, беше нещо страшно.
Скрит текст:
Попитах я току що, каза, че накрая се е принудила да сложи кърпичка с малко ракия напоена. И Саб симплекс даваше.

# 424
Smurfette19, погледнах на 1ва страница кога ти е бил термина (защото моето приложение изчислява развитието на бебетата по термин, а не родилна дата). И според това сте в пика на коликите, а и скок в растежа (заради което може и да не спи). Моят син мина този период с много рев и няколко вечери рев до захлас и пищене.

Плаченето може да си е преумора, скок в растежа, газове… комбинация. Единственото което ни помогна е да се сменяме с таткото - едва се издържа такъв рев повече от час. На единия като му прелее чашата, другия поема. Аз спя на друг етаж с тапи за уши, за да мога да си почина малко и когато си свеж по-лесно се справяш с успкояването на бебето. При нас слинга само веднъж не е проработвал. В краен случай (два пъти ми се е налагало дори късно през нощта) - със слинга навън в студа…

# 425
MargaritaK, изгубен-щъркел, Flower90, благодаря ви за споделената информация. 😊
Тази вечер реших след храненето в 21ч да не  я будя, а да й дам едни 5 часа да видя ще се събуди ли сама. Ако не, към 2ч ще я взема да я накърмя в просъница. Подхождам все още плахо към идеята да не я будя часове наред, че както каза Flower90, и аз се притеснявам кърмата да не намалее.
Иначе интересното е, че преди банята пак беше дълбоко заспала и пак се наложи да я будим. Понякога доста спи, чак се чудя нормално ли е. Чак ми е жал като е заспала да я събуждам.😶

# 426
И аз от няколко дни се чудя на бебчо колко е поспалив. Днес особено спи цял ден. Буди се с рев, че е гладен. Хапва, будува кротко 15 минути и пак заспива до следващото хранене след 3-4 часа. Като спи се чудя защо спи, като не спи, се чудя защо не спи.. няма средно положение.

Някой писа за силни колики. При нас комбинацията на адаптирано мляко при колики, Био Гая и Био Амика дават добър резултат. Не смея да се похваля, може и още да не е в пика де (на 40 дни е), но е много спокоен. Разплаче ли се и започне ли да се изпъва и да става червен, гушкам го и веднага минава.

# 427
И моето бебе доста реве даже и педиатъра каза че е ревливо бебе а и в неантологията ме викаха 2 пъти по- рано да й давам мляко че ревала доста..представете си как е ревала ако работят там жените да видяли хиляди бебета. Просто случвам на ревливи бебета но поне през нощта спи доста дълго. При мен помага упражнение на краката нагоре въртя за да пръцка ако има,смяна на памперс дори и ако не е пълен, мелодия от играчка и ако най силно реве просто я взимам и я люшкам в мен но тя да стои изправена на гърдите ми не в ръцете така не й харесва в мен само в мъжа ми й е ок тази поза. Понякога рядко я храня просто по рано или й давям 30мл допълнително между храненията при нас след 19.00ч дтавят теци мизерии чак до 01.00ч сутринта.Спомням си че просто отшумява с времето ползвам биогайя и лефакс но просто трябва да го израсне няма магическо хапче.Чух от моя позната че нейното бебе така ревало че се принудила да му даде малка доза панадол   ...аз няма да дам само при температура но е и за болки...

# 428
Здравейте, момичетата, които кърмят, колко наддоха бебетата ви втори месец?
Намирам информация, че трябва да е над 800гр, според СЗО над 600гр.
Моята госпожица има още седмица до навършване на втори месец и за сега е качила 640гр. Лошото е, че продължава дискомфорта при нея, като суче явно я боли корем, има газове... Та , общо взето кърма има, но не суче достатъчно и започва пак да намалява.... Трябва да започна да цедя, но с още една дете вкъщи ми е много трудно.
Другата седмица съм на консултация с консултант по кърмене, сигурно ще трябва и на гастроентеролог да я водя ...
Притеснено ми е с това хранене...

# 429
Smurfette19, в момента минавате през най-тежкия период с коликите. Стискам палци вече лека, полека да започнат да отшумяват. Понеже не споменахте Боуен терапия като нещо, което сте пробвали, го давам като идея. Аз нямам личен опит, но като го проучвах попаднах на доста позитивни мнения.

Flower90, моята девойка точно 800гр беше качила втория месец. Давате ли някакви капки с лактаза няколко минути преди кърмене? Може да помогнат. Относно цеденето, може би през нощта да се изцеждате? Тогава най-много се стимулира лактацията, а и поне едното (в най-добрия случай и двете) от децата ще спят и няма да ви се налага да жонглирате с няколко неща. Също възможно най-често слагане на бебето на гърда когато е будно и спокойно. 🤞

Моето бебе вече три поредни нощи спи непробудно до сутринта. Малко се притеснявам и аз да не намалее кърмата, но бебчо другата седмица става на три месеца и вече трябва да се е стабилизирала като общо количество според нуждите на бебето, та гледам да не се филмирам много. Вечер иначе хапва към 21:30/22:00 и заспива. Сутринта в 06:00 я събуждам аз да я храня, защото започнах отново да тренирам. В диапазона 07:00 - 08:00 ми е единственото свободно време, та като я нахраня преди тренировка знам, че няма да се събуди в следващите 2 - 3 часа. Баткото става малко след 08:00, а бебчето спи до към 09:00/09:30 и лудницата започва. 😅

# 430
Леле като чета какви готини графици имате и направо завиждам 😄 При нас серията от заспиване в 4 продължава, да не кажа, че вече се превърна в режим. Къпем я между 7 и 10, зависи как е спала преди това и започваме масажи, хранене и приспиване. Много мрази времето след баня и се започва един рев за масажа, та е доста кратък. Лошото е, че заспива само на гърда/шише или на ръце. И после се започва едно велико събуждане къде от стряскане, колики и газове най-често. Правим тези упражнения за пръцкане, но почти няма ефект.

Накрая спи върху мен някакво време между 1 и 3 и започвам опити за преместване. Докато се успокоя и заспя и аз, става 4/5 и после ме буди за хапване между 8 и 9. От там насетне не можеш да я събудиш почти през целия ден. И съответно пак идва вечер и е купон 😅

Много се надявам да се нормализират нещата скоро, защото опитах да направя режим на ставане и лягане, но просто не става. Сутрин е като в кома, вечер има енергия като за двама. На 2 месец и седмица е.

# 431
Flower90, моят е качил 930 грама втория месец, като имахме 2 приема в болница и антибиотик през този период. Беше изпаднал малко от графиката. Аз постоянно имам чувството, че не пие достатъчно…

# 432
И при нас малката качи 830 гр за втория месец.

Режим на сън нямаме, само през деня успявам да я приспя като наближи края на будния прозорец. Не бързам и се опитвам да не се стресирам излишно - нещата ще се наредят все някак.

# 433
При нас малката качи 880 грама за втория месец.

Ние с нощния сън сме доста добре - спи непробудно между 21:30 и 3:30 и после пак между 4 и 8 часа, което за нас е идеално. С дневния сън имахме проблеми покрай празниците, че много я преуморявахме, не спеше през деня повече от 2 часа и едвам заспиваше вечер. Миналата седмица почнахме да й го следим и него и да я слагаме да спи в кошарата при първата прозявка, а не да я чакаме да ни заспи в ръцете. Поплаква си за няколко минути, че не е свикнала, но успява да се успокои сама.

# 434
Моята е качила 1 кг, номтова е така защото пие доста мляко. Първият месец беше качила едва 500 грама и се водеше на долна граница и ни накараха да и давам по 120 мл 6-7 пъти на ден. И с цялото угояване вече е 4.8 кг и 59 см. (Роди се 3.3 , 51 см) .

Аз се притеснявах да не е прекалила с качването 1 кг за 1 месец, но лекарката беше много доволна.

За съня - изобщо не мога да се оплача. Или заспива към 12 и става към 7 или заспива към 9 и става в 4. Но самото заспиване вечер е малко трудно, криви се и си поревава за 20 минути, но заспи ли няма събуждане.

Общи условия

Активация на акаунт