Ноемврийски бебета 2025

• 10 068
  • 457
  •   3
Отговори
# 405
Аз имам въпрос към мамите с момчета. Като се роди и двата тестиса му бяха еднакво големи, но от известно време ми прави впечатление, че левият е по-малък, и то доста. При вас как са нещата? Не съм чела още в нета, че си представям какви глупости ще прочета. При личната сме след 10 дни, тогава ще я питам.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 23:37 от tooclose

# 406
Мами преведоха ли ви последния болничен или някакви парички за януари вече?

Ва коя дата се превеждат по принцип ?

# 407
Аз имам въпрос към мамите с момчета. Като се роди и двата тестова ми бяха еднакво големи, но от известно време ми прави впечатление, че левият е по-малък, и то доста. При вас как са нещата? Не съм чела още в нета, че си представям какви глупости ще прочета. При личната сме след 10 дни, тогава ще я питам.

Не чети в интернет, за да не се филмираш, но щом казваш че разликата между двата ти се вижда голяма по-добре запиши час за детски уролог, за да ти е спокойно. Дори да няма проблем поне ще ти го каже специалист, на който това му е работата. Моя син е на 5 месеца и не съм виждала разлика в размерите. Дори да има е минимална и не ми прави впечатление.

# 408

В сайта на нои пише, че са ги превели вчера 08.01 и май на 06.01, вторник и четвъртък. Следващата седмица май пак същите дни ще го направят.

# 409
Здравейте мами 🤗
Одавна не съм писала и не съм влизала, надявам се да сте добре всички 🙏
Искам да питам дали по време на кърмене някоя от вас консумирали колаген?

# 410

В сайта на нои пише, че са ги превели вчера 08.01 и май на 06.01, вторник и четвъртък. Следващата седмица май пак същите дни ще го направят.

Може ли линк към сайта къде проверявате?

# 411

Може ли линк към сайта къде проверявате?

Календар на плащанията - НОИ https://share.google/5tn8oRfp4GGAhzgkC

# 412
За наддаването - нашият първия месец е качил почти 1 кг, а втория около 600 гр. Нещо напоследък не качва толкова много, колкото в началото, но май влизаме в нормите. Изключително на кърма е.

За режима и нощното кърмене - през деня няма режим, забелязвам единствено че спи повече предиобед и може да направи 1-2 часа сън. Хапва на около час и половина. Във втората половина а деня прави само кратки дремки по 40 минути като будните прозорци са по-дълги вечер. Заспива между 12 и 2 през нощта (,случвало се е и по-рано, а най често към 1) и прави 4-5 часа сън. Случвало се е да прави и 6 часа пауза и да не се буди, но тогава ми се препълват гърдите и трябва нещо да направя. В началото цедих, но после установих, че ако е до мен в леглото мога да го нахраня и докато спи (сукането явно още е рефлекс) и правя така напоследък ако се случи да не се събуди. Та ако първото будене му е към 5, после се буди към 7 за хапване пак и после вече към 9 е кукуряк и готов за игра и даже не му се яде и хапва по-късно преди сутрешната дрямка.

Напоследък като се буди сутрин е раздразнен (ръмжи докато спи и се напъва малко преди да се събуди изцяло) и му правя масаж да освободи газовете и да се успокои.

# 413
Моята 2 нощти вече не се събужда въобще-последно мляко в 1часа сутринта и после чак в 8часа сутринта яде.нормално ли е толкова сън без мляко .Преди това поне веднъж се будеше през нощта.

За предния месец от 52см е станала 57см нормално ли е аз се изненадах като ми каза и аз я мерих сега толкова е .Преди не съм я мерила.

# 414
Много подобно е и при нас. Нощно време дори и да се събуди, не суче много. Някои нощи са изключение и суче.
През деня суче добре ако е спокойна, но ако има газове е голяма борба кърменето. Затова ме притеснява наддаването сега във втори месец, виждам, че е малко. Но ще видим има още 10 дни някъде до консултацията.
Иначе много се усмихва, изправя и главата доста време, въпреки че рядко я слагам по корем, защото връща мляко.
Правили ли сте трансфонтанелна ехография? Ние още нищо не сме правили, сега на втората консултация ще питам, предполагам, че за ортопед ще ни даде направление. Аз ще  я заведа на кардиолог, заедно с каката, защото нея не сме я водили никога.
Отделно имаше и ехограф на вътрешни органи, но не помня кога се правеше, май на 6 месеца ....

За наддаването - нашият първия месец е качил почти 1 кг, а втория около 600 гр. Нещо напоследък не качва толкова много, колкото в началото, но май влизаме в нормите. Изключително на кърма е.

За режима и нощното кърмене - през деня няма режим, забелязвам единствено че спи повече предиобед и може да направи 1-2 часа сън. Хапва на около час и половина. Във втората половина а деня прави само кратки дремки по 40 минути като будните прозорци са по-дълги вечер. Заспива между 12 и 2 през нощта (,случвало се е и по-рано, а най често към 1) и прави 4-5 часа сън. Случвало се е да прави и 6 часа пауза и да не се буди, но тогава ми се препълват гърдите и трябва нещо да направя. В началото цедих, но после установих, че ако е до мен в леглото мога да го нахраня и докато спи (сукането явно още е рефлекс) и правя така напоследък ако се случи да не се събуди. Та ако първото будене му е към 5, после се буди към 7 за хапване пак и после вече към 9 е кукуряк и готов за игра и даже не му се яде и хапва по-късно преди сутрешната дрямка.

Напоследък като се буди сутрин е раздразнен (ръмжи докато спи и се напъва малко преди да се събуди изцяло) и му правя масаж да освободи газовете и да се успокои.

# 415
Правили ли сте трансфонтанелна ехография? Ние още нищо не сме правили, сега на втората консултация ще питам, предполагам, че за ортопед ще ни даде направление. Аз ще  я заведа на кардиолог, заедно с каката, защото нея не сме я водили никога. Отделно имаше и ехограф на вътрешни органи, но не помня кога се правеше, май на 6 месеца.
Да, ние правихме трансфонтанелна ехография, на нас от неонатологията ни казаха да й запишем час след навършен 1 месец, ние ходихме, когато беше на 38 дена. На консултацията при педиатъра на 2-вия месец фонтанелата все още не беше затворена, та и сега не е късно да се отиде. За ортопед трябва да се мине между 1-вия и 3-тия месец, ние това също го минахме вече, както и кардиолога. За ехограф на вътрешни органи не са ни казвали още, та сигурно е по-нататък, както го казваш.

# 416
Добро утро, момичета!
Вече 4 дни опитваме да не будим бебка през нощта, но тя всеки път се буди около 4.
Преди това я кърмя последно в 23ч или 00ч. И то се случва в просъница като смянам набързо памперс преди това. На хапването не е никак активна.
Сега се чудя дали след банята като хапне и си легне да пропускаме това хранене около полунощ, за да видим какво ще стане🙄.

Вие към колко къпете бебетата си и след това кърмите ли ги отново, или чакате те когато поискат? Ние в последните дни я къпем около 20ч.-20:30ч.
Досега не сме били на поискване, през деня аз по моя инициатива й давам хапване и сега ми е трудно с това небудене как да процедирам.

# 417
Панда, не става ли твърде голяма паузата? Кърмата може да намалее, освен ако не се цедиш.
И моята суче повечето пъти по малко през нощта като спи, аз се чудя как да я поразбудя малко, за да изсуче гърдите поне да не ми е напрежение, защото не искам да цедя с помпа.
При нас продължава напъването като и се ака. Напъва се като я сложа да суче , то направо прилича на борба не сукане ....
В края на тази седмица става на два месеца.
Аз напипах съвсем случайно едно малко топче на вратлето, вероятно е лимфен възел. Напипва се само в определена позиция. Не е боледувала, само беше подсечена ден-два
Опитвам се да не се филмирам, но малко ме притесни това. С каката също така бях напипала, но беше към 6 месечна.

# 418
Добро утро, момичета!
Вече 4 дни опитваме да не будим бебка през нощта, но тя всеки път се буди около 4.
Преди това я кърмя последно в 23ч или 00ч. И то се случва в просъница като смянам набързо памперс преди това. На хапването не е никак активна.
Сега се чудя дали след банята като хапне и си легне да пропускаме това хранене около полунощ, за да видим какво ще стане🙄.

Вие към колко къпете бебетата си и след това кърмите ли ги отново, или чакате те когато поискат? Ние в последните дни я къпем около 20ч.-20:30ч.
Досега не сме били на поискване, през деня аз по моя инициатива й давам хапване и сега ми е трудно с това небудене как да процедирам.

Здравей споделям ти (може на ти нали) при нас как стана с това ядене 23 - 00 часа, но имай предвид, че сина е само на АМ, та мисълта ми е такава къпе го в 20-20:30, в 21 яде, след това правех грешка, че го вдигнах да яде в 00 часа, а той не беше особено гладен и след това не издържаше до 6 сутринта, а исках да пропуска в 3 храненето, не му се отразява добре постоянно да яде. И 1 - 2 вечери го оставих и стана в 1 и 30 и докато сменим памперса и се нахрани става 2 часа и така изкарва до 5 и 30 6 сутринта, тоест разделя нощта с едно хранене, не знам при теб с кърмата как е аз не съм кърмила изобщо, но когато ядеше в 00 часа и после в 3 не изяждаше кой знае какво количество, тоест изпива колкото от навик сега прави по солидно хранене и пак е на същото количество. Ох пак стана дълго, но дано съм била полезна.

# 419
Аз кърмя, но никога не го будя. Обикновено имаме 19:30 шише изцедена кърма, 1-2ч кърмене, 4-5ч кърмене и към 7 пак кърмене. В редките случаи когато той спи, а гърдите ми са пълня, цедя и давам шише, когато се събуди. Понякога баща му му е дал шише аз докато спя. На твое място бих го оставила бебето да спи, за да видиш кога се буди по естествения му ритъм. Според мен ще хапне около 1-2 и после чак на сутринта.

Общи условия

Активация на акаунт