Ноемврийски бебета 2025

• 10 092
  • 457
  •   1
Отговори
# 390
Моята принцеса днес става на 2 месеца и толкова й се радвам, но в същото време психически вече не издържам. Бях писала назад, че си ляга късно, но вече стана нещо като режим. Заспива финално чак към 4-5 сутринта, а преди това от 9-10 е едно приспиване по 6 часа. Съответно целия сън го взима на дълга пауза до към 10/11 и после едвам се събужда след хапване. Резултатът е спящо бебе до обяд и вечерен купон. Днес се опитах да удължа будните прозорци, ще видим. Ударете една молитва тази вечер да поспи, защото вече наистина положението е за плач.

Иначе за приликата си прилича на себе си 😄 взела е характерни черти от мен, а очите й от малко след раждането са много ясно сини. Излезе доста оформена и рошава, ще видим натам как ще е.

# 391
Моята принцеса днес става на 2 месеца и толкова й се радвам, но в същото време психически вече не издържам. Бях писала назад, че си ляга късно, но вече стана нещо като режим. Заспива финално чак към 4-5 сутринта, а преди това от 9-10 е едно приспиване по 6 часа. Съответно целия сън го взима на дълга пауза до към 10/11 и после едвам се събужда след хапване. Резултатът е спящо бебе до обяд и вечерен купон. Днес се опитах да удължа будните прозорци, ще видим. Ударете една молитва тази вечер да поспи, защото вече наистина положението е за плач.

Иначе за приликата си прилича на себе си 😄 взела е характерни черти от мен, а очите й от малко след раждането са много ясно сини. Излезе доста оформена и рошава, ще видим натам как ще е.
И ние сме точно по същия начин. Моето бебе е на 40 дни. Не знам какво да предприема, за да спи през нощта, а да будува през деня...

# 392
И моята прави 4-5 ч пауза. Преди цедях, но няколко пъти след цеденето се събуди и искаше да суче, а то нямаше особено в гърдите. От шише не иска да пие. И сега не цедя, надявам се да не намалее кърмата .
При кърмещите, всеки път ли ви изпразват гърдите? Моята не, като е била в дълбок сън , бързо заспива на гърда, като цяло и през деня често има колики или някакви разположения и кърменето прилича на борба, не знам какво изяжда, но усещам, че не изпразва гърдите. Изпразва ги следобяд и вечер. Притеснявам се да не намалее кърмата и от това. Ако пиеше от шише щях да цедя и да давам, но уви....
Също да питам, акат ли още по много пъти на ден кърмените бебета? Моята продължава с многото акане, даже днес вече е подсечена доста ...

# 393
scarlett.letter, JamJam - коригирането на този обърнат режим не става с насилване на будуване, а с постепенно издърпване на деня напред. Будните прозорци на тази възраст са кратки и вместо да се удължават, е по-добре да се позволят повече, но по-къси дремки през деня, за да не влиза бебето в преумора, която после избухва вечер. Сутрин е важно събуждането да не се оставя да се изтегля към обяд, дори и нощта да е била тежка. Светлина, смяна на памперс и хранене дават ясен сигнал на тялото кога започва денят. Това изместване трябва да става бавно, с по половин час, за да не се натрупва още повече умора. Вечерните часове трябва да бъдат максимално спокойни, с приглушена светлина и повтарящи се действия, които подготвят нервната система за сън, дори ако самото заспиване не се случи веднага. Гушкане, носене, сукане и бял шум помагат на бебето да се "изключи", без това да създава лоши навици. С времето, при постоянство и без натиск, режимът започва да се измества по-рано и нощното заспиване става по-лесно.

# 394
Момичета, по отношение на памперсите мога да ви препоръчам Мамиа, мъжа ми ги взима от магазин в София, при нас тези от лидъл страшно пропускаха през нощта, на всяко хранене го сменях целия. Мамиата са доста изгодни като цена взимаме 2ка, 60 броя на 17 лв., тази нощ само ми пропусна и то смятам че не го бях стегнала добре отгоре, а той е момченце и пика нагоре и отстрани от към лепенките отгоре беше пропуснал, но до сега вече не знам кой пакет харчим нямам никакви проблеми. От пуфис се подсичаше.

# 395
Пак се включвам, сега теглих малката и малко се притесних. За 20 дни е качила около 540гр. Струва ми се много малко, предния месец качи 1 кг. Има още 10 дена, ще видим колко ще качи още.  Още повече, че потвърждава съмненията ми, че суче по малко и, че връща доста, явно се отразява на качването ...

# 396
Flower, при мен гърдите не се изпразват всеки път, но също привечер са вече изпразнени и тогава даваме от шише кърма, изцедена от предишната нощ, или АМ, ако не достигне. И малката понякога отказва да пие шише, тогава я слагам за малко на гърда, колкото да усети, че там вече няма нищо, и после няма проблеми с шишето. С акането средно сме веднъж на два дена, най-рядко веднъж на три дена е било. Иначе за кърмените бебета е доста широк интервалът на допустимото - от 5 пъти на ден до веднъж на 10 дена (ако няма други притеснителни симптоми).

# 397
Fayona ,  а как сте с наддаването? Аз също съм пробвала и мога да и давам изцедена кърма вечер, но не иска. Трябва пак да я пробвам.

# 398
Flower, между раждането и първия преглед наддаването е било средно по 245 грама на седмица (нормата първият месец е 150 - 250 грама на седмица), тогава давахме допълнително средно по 90 мл АМ на ден. Между първия и втория преглед със средно 50 мл АМ на ден наддаването е 205 грама на седмица (нормата тук вече е 120 - 210 грама). Така че ние си вървим по горната граница от раждането още. За следващия месец целта ми е съвсем да изключим АМ и се надявам наддаването да се приближи повече до средното.

# 399
Имате ли отзиви за дерматолог. Искам да заведе бебо заради ситни пъпчици по лицето, които обаче стигнаха и до ушите и тила

# 400
Привет, включвам се по темата с памперсите. При мен премиум кеър пропускат, че имам още цял кашон.
Много съм доволна от Mamia, една идея по-малки са, но вършат чудесна работа. Нямам нито един пропуснал памперс, а ползвам от 1 номер. Та може да пробвате

# 401
И ние днес минахме ваксинацията за тетанус и за ротавирус. Малко поплака, но като цяло беше по-леко, отколкото очаквах. Изписаха ѝ Панадол профилактично и cool patch за крачето. Очаквах експлозивното ако, за което казахте, но все още няма. Дори не е акала вече втори ден и най-вероятно е от Еспумизана. Опитваме се да оправим един проблем, а той излиза друг... Neutral Face
Ъпдейт: тази нощ се изходи съвсем нормално Grinning

За памперсите - в началото пробвах Памперс, DM и Lupilu от Лидл. При всички имаше пропускания, но накрая останахме с тези от Лидл. Сега вече много рядко се случва да протече нещо.

Пъпчици по вратлето и тила има и при нашето бебе. Д-рът каза, че най-често са от претопляне. При нас не е топло и я обличаме само с боди и клинче, така че според него е по-скоро от това, че кожата не се проветрява добре и се спарва в гънките, плюс ако се стичат лиги.

И да се похваля - успях с огромна бързина да хвана свободен час за консултация с Ася Демирева (консултант по кърмене). Имам големи надежди, че ще ми помогне да я храня по-успешно. В момента сме на кърмене (рядко се получава), цедене и даване на кърмата с шише и накрая - дохранване с АМ.

Взехме си и ергономична раничка Ergobaby embrace и ще пробвам бебеносене тези дни. Изглежда засега ще е само вкъщи, явно тези дни няма да се излиза с този смразяващ вятър. Grin

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 13:11 от piccione

# 402
piccione, супер за консултацията. Все още съм в същата ситуация, и се чудя дали и аз да не ида. Може ли после да споделите дали сте доволна и как е преминало? И дали са още на черни връх?

Благодаря!

# 403
piccione, супер за консултацията. Все още съм в същата ситуация, и се чудя дали и аз да не ида. Може ли после да споделите дали сте доволна и как е преминало? И дали са още на черни връх?

Благодаря!
Да, ще пиша другата седмица как е минало. Кабинета е на ул. Асен Йорданов и Черни връх. Не знам преди къде е била, но доколкото видях в Инстаграм май мястото е ново или ремонтирано.

# 404
Мами преведоха ли ви последния болничен или някакви парички за януари вече?

Общи условия

Активация на акаунт