Ноемврийски бебета 2025

• 10 176
  • 460
  •   1
Отговори
# 375
Минахме ваксинацията вчера. Имаше малко истерия, но спа добре през нощта. При прегледа педиатърката го измери 58 см, 1 см повече от първия преглед преди месец. Чудя се нормално ли е. Роди се 54 см и ми казаха че ще расте доста на височина, но нещо явно не е така. На килограми е качил за два месеца килограм и половина.

# 376
Относно съня и режима- с голямата ми дъщеря започнах да градя режим, да следя интервали на будуване и асоциации за сън чак след шестия месец и съответно преди това си имахме 2-3 месеца, в които беше доста тежко, та за мен колкото по-рано започнат да се следят тези неща, толкова по-добре. Разбира се след 8ма-10та седмица. Преди това са си в четвърти триместър и няма как.

# 377
На някое бебче слагали ли са му ротавирусна ваксина? Ако -да, как се отрази на бебчето?

# 378
Моето бебе вчера получи ваксината за ротавирусите (тя се пие). Вчера и днес има лека диария, експлозивно ако и леко понамирисва (нормално не му мирише акото).  Надявам се до утре да се нормализира, че той сега според мен е и в пика на коликите.

Днес пък си откри ръцете май и не мога да му ги извадя от устата.

Някой питаше кога се подобрявали нещата - май като станат на 10 ама години… не месеци 😅

# 379
При нас от първия ден си личи, че малката е одрала кожата на баща си. Ще видим тепърва като се финализира и цветът на очите дали ще е 100% негово копие или ще вземе нещо и от мен.

На малката днес й сложиха 6-валентната и ротавирусната ваксина - акото вече е експлозивно и тепърва ще видим дали ще покачи температура и как ще спи през нощта, но толкова продължително не е плакала никога досега, а минахме вече месец и половина колики. За 39 дена от предишното посещение е пораснала с 4.5 см и е качила 1.140 кг - общо вече е 60 см и 5.320 кг, а се роди 53 см и 3.510 кг. При нас на един от прегледите ни казаха да слагаме ръчичките на малката събрани пред нея, когато я слагаме по корем, така самото й тяло е по-изправено и й е доста по-приятно, та спря да плаче и доста повече си я вдига главата - преди само се извръщаше. На прегледа днес обаче ни обърнаха внимание, че има предпочитана страна да си обръща главичката (осъзнах, че на креватчето от тази страна преди няколко дена й закачихме играчка), та трябва бързо да го оправим това преди да има някакви трайни последици. За коликите ние вече усещаме подобрение - малката е на 9 седмици. Говорихме и с педиатъра днес и се разбрахме да си довършим започнатото шише от капките за колики и да ги спрем след това.

# 380
Здравейте! моя бебок скоро прави 2 месеца,но от вчера е страшно нещо не иска да спи заспива събужда се през 10 минути приспивам го пак се повтаря същото... Скок в растежа ли е не знам има ли мами в същото положение 🤷🏻♀

# 381
Здравейте! моя бебок скоро прави 2 месеца,но от вчера е страшно нещо не иска да спи заспива събужда се през 10 минути приспивам го пак се повтаря същото... Скок в растежа ли е не знам има ли мами в същото положение 🤷🏻♀
И при нас е същото + колики. Спи му се прозява се, търка очи, приспивам го (унася се много бързо защото е уморен) след малко почва да мята крака и ръце и се събужда. Когато има и колики е същата работа, но придружено от неутешим рев. Адски е изтощително и за него и за мен.

# 382
И при нас е същото + колики. Спи му се прозява се, търка очи, приспивам го (унася се много бързо защото е уморен) след малко почва да мята крака и ръце и се събужда. Когато има и колики е същата работа, но придружено от неутешим рев. Адски е изтощително и за него и за мен.
колики имаме и ние реве по 3 часа... силно се надявам да минават вече уж минавали към втори месец

# 383
Аз съм в страшен филм пак. 🤣 Млякото на малкия е иззето от производител - страшно ми е притеснено.
ЛЛ препоръча Aptamil AR, защото от няколко дни връща доста от млякото (старото). Само че новото е страшно гъсто и не му харесва изобщо.
Чудя се дали да ѝ звънна пак и да я питам за Aptamil Pronutra. Вие как мислите?
На всичко отгоре не ака и по цял ден се напъва и реве, вече трети ден. Снощи ака малко, но явно не е било достатъчно. Не са твърди или нещо подобно, не мога да разбера как да му помогна …

# 384
Аз съм в страшен филм пак. 🤣 Млякото на малкия е иззето от производител - страшно ми е притеснено.
ЛЛ препоръча Aptamil AR, защото от няколко дни връща доста от млякото (старото). Само че новото е страшно гъсто и не му харесва изобщо.
Чудя се дали да ѝ звънна пак и да я питам за Aptamil Pronutra. Вие как мислите?
На всичко отгоре не ака и по цял ден се напъва и реве, вече трети ден. Снощи ака малко, но явно не е било достатъчно. Не са твърди или нещо подобно, не мога да разбера как да му помогна …

Само серийният номер гледате за нестле нан има статия онлайн ако не съвпада серийния номер си е ок за даване и аз гледам всеки път писна ми но няма да сменям формулата не е добре.

# 385
В продължение на темата за събуждането през нощта за хранене. Вчера бяхме на 2ри преглед при педиатърката ни и тя е поредната, която каза да не будим бебето, а да изчакаме то само да се събуди за хранене.
Тези от вас, които кърмите, как процедирате в нощните часове - правите ли едно изцеждане? Притеснявам се да не се случи нещо с кърмата като въведа такава промяна.Че месец и половина беше битка с помпата докато стигнем до момента бебето да суче успешно само от гърда.

И един друг въпрос - памперсите, които ползвате, случва ли се често да пропускат при ако? Ние ползваме на DM. Като цяло ми допадат като цена-качество, но се чудя дали и при другите марки често пропускат?
В последните дни при нас ситуацията е следната - бебето ака средно по 2 пъти на ден и памперсът пропуска от силното напрежение покрай крачетата и целите дрешки стават на петна.. И това обикновено за късмет става докато я бебенося след хранене и води със себе си и други проблеми като например обилно връщане на мляко след смяната на памперса или още преди смяната. Като добавим и 10тина минути хълцане и положението става ужас. Днес ми се случи точно 2 пъти.🫣😶

# 386
И при нас пропускат дм ските около крачетата. Лидл направо се свличат, не знам какъв е проблема с тях.
Помперс също са му пропускали като пишка.

# 387
Ние също сме с ДМ-ските, като в началото бяхме за малко с тези на памперс, тъй като ни бяха подарили такива. И при двата вида сме имали пропускания около крачетата, горе-долу по веднъж-два пъти на седмица ни се случва. Снощи пропусна и от гърба, но защото беше по-течно от обикновеното.

Малката вечерно време прави пауза от 6 часа в храненето, не я будя, но аз обикновено се събуждам сама - преди в локвичка от кърма, сега успявам още преди това докато са твърди гърдите и се цедя, докато тя спи. Понякога ако не съм си легнала към полунощ още тогава се цедя, че да не се събуждам излишно, но задължително правя едно цедене, за да заместя изпуснатото хранене.

# 388
Аз не се изцеждам. Смятам, че кърмата сама си се регулира според нуждите на бебето. Когато има пропускане на хранене, обикновено количеството се наваксва при другите хранения.

За памперсите, всички марки досега са ми пропускали. Pampers Premium Care, Puffies, Lupilu, Molfix, Sleepy. Отдавам го на това, че памперса вече е бил напишкан и след това не успява да поеме цялото количество от златото. 😆

# 389

Моето бебе другата седмица става на 2 месеца. От няколко дни е по-нервен, имаме проблем и със съня и с интервалите между храненията, но не бях сигурна дали е скок в растежа до снощи, когато нещата съвсем ескалираха с плач, дълго будуване, “искам, не искам ядене” и приспиване. Според чат дж пи ти първият скок е ~5-та седмица, а вторият ~8-ма седмица. Та си дадох сметка, че предишното такова състояние му беше седмицата преди Коледа, когато е бил на 5 с. и отново сега - в 8-ма.

Та сега, когато за поведението му си има причина, се окуражавам да стискам зъби няколко дни, докато детето отключи нов скил  😃

Общи условия

Активация на акаунт