Ноемврийски бебета 2025

• 10 050
  • 457
  •   1
Отговори
# 45
Шуши, за първият месец нормата е 150-250 гр. на седмица, тоест за 20-ти ден отговаря на 450 - 750, така че сте близо до долната граница, но все още в рамките на обичайното.

Панда, ние преваряваме като й правим АМ с чешмяна вода, но доколкото знам тази на Бебелан няма нужда от преваряване, а може да се използва така (или леко да се затопли, за да може да се разтвори добре).
благодаря! видях,че си писала ползваш нанибел аз също ги използвам как ги даваш на бебето?

# 46
видях,че си писала ползваш нанибел аз също ги използвам как ги даваш на бебето?
Когато я храня с шише ги добавям в него, а когато я кърмя й ги капя директно в устата преди хранене.

# 47
мамчета тези които са изцяло на АМ по колмо мл давате на бебетата си и по колко пъти?

# 48
  • София
И аз ползвам на беборан приложението.
При нас има положително развитие, от вчера съм при малката и утре ни гласят за изписване. Много зле ми се отрази всички тези престои по болници. Не знам колко време ще ми отнеме на психиката да се оправи. Ако някоя от вас е попадала в такава дупка ще се радвам да даде съвет. Имам чувството, че имам и следродилна депресия. Всички ми са криви, винаги и всичко разбирам погрешно. Поне околните така казват. Предвид, че имам една загуба съм толкова притеснена, че няма накъде.
Nefi23, абсолютно в реда на нещата е да се чувстваш по този начин. Аз също преминах през такъв период, в който всички ми бяха криви, разревавах се от нищото по 10 пъти на ден, мъжа ми се видя в чудо, с него също се обостриха отношенията за известен период. Неща, които проработиха за мен: започнах добавки витамин Б, Д и калций (защото знам, че бебето много го набавя от организма на майката), консултация с психолог - ако имаш допълнително здравно в Супердок може да запазиш онлайн и за следващия ден. Аз лично си казах всичко, което ме притеснява и ми дадоха насоки за действие, до сега само една консултация ми помогна много, не мисля за втора скоро, може би новата година ще помисля като ми се съберат въпроси за обсъждане.
На мен ми спря кърмата, защото на бебо му откриха здравословен проблем и започнахме терапия и това доста ми се отрази цялостно на първия месец в майчинство, не си го представях точно така, но това е живия живот. С организация в ежедневието, опознаване на бебето нещата се нареждат и вярвам, че ще става все по-добре.

# 49
Здравейте, момичета, записвам се да ви следя и в тази тема. 😊

Flower90, на колко е каката? Моето "голямо" дете е на година и седем месеца и в никакъв случай не бих го оставила насаме с бебето. Много ми е добричък и грижовен по принцип, но все още е прекалено малък, за да внимава покрай нея и да я пази. Когато имам пратки за взимане обикновено слизам с бебето на ръце и ако е малък пакет си го качвам сама, ако е нещо голямо моля куриера да го остави във входа, за да го качи мъжа ми като се прибере от работа. Но ние живеем в къща и няма кой да ми вземе пратката като е оставена така.

Моята девойка вече е на 7 седмици и за момента нямаме кой знае какъв проблем с колики. Имаше няколко по-тежки дни с плач по цяла нощ, но вече е добре. Неспокойна е единствено когато не успява да се изака, няколко минути пада голям рев, но щом успее веднага й олеква и се успокоява.

От известно време вече гука и ми се усмихва като й говоря, направо ми разтапя сърцето. 🥰

# 50
Като човек със сравнително силна психика и казващ си, че на него не може да му се случи…следродилната депресия не е шега. От деня на изписването ни до около 5 дни след това бях такава развалина, че не можех да се позная. Ревях денонощно, умирах от страх как ще гледаме бебето, чувствах се толкова неподготвена и в дупка, че нямаше накъде. Мъжът ми беше до мен през цялото време, близките също, но се оказа период, който трябва да премине сам.

Бях толкова зле, че първите три дни не ядях нищо, защото ми се повръщаше от психическия срив. Накрая започнах и да повръщам, пиех само вода. За всички, преминаващи през нещо подобно - не е грях да отделите време само за себе си, да излезете за час или да свършите нещо различно от грижи за бебето дори и през първите дни. Благодарение на тези съвети и близките ми се справих, но знам, че не всяка жена има такава възможност. Стискам палци на всички, говорете за емоциите си и споделяйте, товарът малко по малко ще започне да пада.

От друга страна, вече имаме израстнала дрешка и започна да ми става мъчно, че вече не е малка 😄 Не е лесно да си майка и това си е 😂

# 51
На 3г е. Въобще не е за оставане толкова малко дете с бебе, ситуацията ме свари неподготвена, определено няма да се повтори. В крайна сметка всичко е наред за щастие.
По отношение следродилната депресия, така бях с първото дете. Осъзнах го на по-късен етап, доста трудности имахме. Сега отново имаме, но се боря със себе си, за да не влизам в емоционални дупки.
Вече съм го минала веднъж, в началото е най-трудно , после става по-лесно. Всичко е на периоди и всичко минава.

Здравейте, момичета, записвам се да ви следя и в тази тема. 😊

Flower90, на колко е каката? Моето "голямо" дете е на година и седем месеца и в никакъв случай не бих го оставила насаме с бебето. Много ми е добричък и грижовен по принцип, но все още е прекалено малък, за да внимава покрай нея и да я пази. Когато имам пратки за взимане обикновено слизам с бебето на ръце и ако е малък пакет си го качвам сама, ако е нещо голямо моля куриера да го остави във входа, за да го качи мъжа ми като се прибере от работа. Но ние живеем в къща и няма кой да ми вземе пратката като е оставена така.

Моята девойка вече е на 7 седмици и за момента нямаме кой знае какъв проблем с колики. Имаше няколко по-тежки дни с плач по цяла нощ, но вече е добре. Неспокойна е единствено когато не успява да се изака, няколко минути пада голям рев, но щом успее веднага й олеква и се успокоява.

От известно време вече гука и ми се усмихва като й говоря, направо ми разтапя сърцето. 🥰

# 52
Привет и от мен в новата тема! Ние сме вече на седмица и още сме всеки ден с различен "режим", има моменти, в които иска само на гърда и едва прави 15 Мин дрямка в гнездото, после пък се редува 1 час спане, след това 4 и т.н. Всички ми казваха, че трябвало да й направя режим, но засега не ни се получава, а и виждам, че наддава, пълни памперсите и като цяло е добре така. Изморява се, докато яде, заспива и после пак има нужда от хранене, докато не се преумори за по-дълъг интервал спане. Според чат гпт било нормално, т.нар. клъстър фийдинг. Мисля, че няма още колики, но има сякаш газове вече и мнооого често хълцане. В понеделник сме на преглед, ще видим дали върви добре и ако трябва, ще опитам пак да вкарам някакъв режим. Дано стане, че е изморително доста така, много е непредвидимо кога какво следва и понякога изнемогваме. Добре, че ММ ме подкрепя и помага много, но се надяваме наистина скоро да се подобрят нещата. Иначе е кротка сравнително, аз се чувствам също уж добре.

# 53
Привет и от мен в новата тема! Ние сме вече на седмица и още сме всеки ден с различен "режим", има моменти, в които иска само на гърда и едва прави 15 Мин дрямка в гнездото, после пък се редува 1 час спане, след това 4 и т.н. Всички ми казваха, че трябвало да й направя режим, но засега не ни се получава, а и виждам, че наддава, пълни памперсите и като цяло е добре така. Изморява се, докато яде, заспива и после пак има нужда от хранене, докато не се преумори за по-дълъг интервал спане. Според чат гпт било нормално, т.нар. клъстър фийдинг. Мисля, че няма още колики, но има сякаш газове вече и мнооого често хълцане. В понеделник сме на преглед, ще видим дали върви добре и ако трябва, ще опитам пак да вкарам някакъв режим. Дано стане, че е изморително доста така, много е непредвидимо кога какво следва и понякога изнемогваме. Добре, че ММ ме подкрепя и помага много, но се надяваме наистина скоро да се подобрят нещата. Иначе е кротка сравнително, аз се чувствам също уж добре.

И при нас беше така и те съветвам да не променяш нищо към момента. На прегледа на една седмица беше 4 кг - до тогава я хранех по "режим" понеже добавях и АМ за рефлукс (по лекарско предписание) и не беше качила и грам от изписването. Спрях АМ, то беше напълно излишно понеже тя рефлукс нямаше, и започнах кърмене на поискване. На прегледа на втората седмица беше 4.500 кг. Simple Smile

Консултантка по кърмене ме посъветва да кърмя на поискване особено първите 3 седмици, понеже е важно да се регулира кърмата според нуждите на бебето. Също така тя е още малка и е напълно нормално да се изморява и да заспива. Чак след втората седмица моята бебка започна сама да се буди редовно през 3, дори и 4 часа за да се храни и се нахранва само от една гърда за около 10-15 мин.

Много съм доволна, че така подходих, понеже дори и да съм се хванала да върша нещо, винаги мога да спра за 15 мин, да я нахраня и да продължа. Не следя часовника и се водя по нея и сякаш ми е доста по-леко и приятно.

# 54
мамчета тези които са изцяло на АМ по колмо мл давате на бебетата си и по колко пъти?

Ние сме изцяло на АМ. Храним я по 7 пъти на ден - 4-5 пъти по 120-130 мл, които изпива почти изцяло; и 2-3 по 90-100 мл. Обикновено остават по 10-15 мл от порция, обича да хапва.

За тези, които са се сблъскали с газовете, имате ли съвети и препоръки, освен пробиотици?

# 55

Ние сме изцяло на АМ. Храним я по 7 пъти на ден - 4-5 пъти по 120-130 мл, които изпива почти изцяло; и 2-3 по 90-100 мл. Обикновено остават по 10-15 мл от порция, обича да хапва.

За тези, които са се сблъскали с газовете, имате ли съвети и препоръки, освен пробиотици?
ние имаме газове, педиатърката ни изписа ко лактоза,
ние пием по 100 мл 8 9 пъти и ми се струва много на 25 дни сме за това попитах. Вие на колко сте

# 56

И при нас беше така и те съветвам да не променяш нищо към момента. На прегледа на една седмица беше 4 кг - до тогава я хранех по "режим" понеже добавях и АМ за рефлукс (по лекарско предписание) и не беше качила и грам от изписването. Спрях АМ, то беше напълно излишно понеже тя рефлукс нямаше, и започнах кърмене на поискване. На прегледа на втората седмица беше 4.500 кг. Simple Smile

Консултантка по кърмене ме посъветва да кърмя на поискване особено първите 3 седмици, понеже е важно да се регулира кърмата според нуждите на бебето. Също така тя е още малка и е напълно нормално да се изморява и да заспива. Чак след втората седмица моята бебка започна сама да се буди редовно през 3, дори и 4 часа за да се храни и се нахранва само от една гърда за около 10-15 мин.

Много съм доволна, че така подходих, понеже дори и да съм се хванала да върша нещо, винаги мога да спра за 15 мин, да я нахраня и да продължа. Не следя часовника и се водя по нея и сякаш ми е доста по-леко и приятно.

Благодаря за отговора! Дано стане така и при нас, хем бебка ще е доволна, хем и ще е поне малко предвидимо. Иначе наистина няма да мога да понеса да правя режим, ако тя плаче и е гладна, просто сърце не ми дава да си помисля 🥹

# 57
Моето бебе също има доста газове и реве усилено също хълца често.
Незнам дали са колики.Давам биогая но ще питам педиатъра за лефакс.С каката давах лефакс и не съм имала проблеми със съня.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 20:06 от Hellokitty1993

# 58
Ние утре ставаме на 20 дни през повечето пъти хапва по 60мл Ам, много рядко веднъж на ден по 90мл. И аз не и давам зор, го и да и дам като не иска няма как да я накарам. Ние от ден едно сме с много газове. Имаме и колики. На този етап давам омни панда и БиоАмика. Доста съм доволна, драстично намаляха и газовете и неразположенията. Е има си от време на време пикове, но все още не е минало достатъно време, понеже и двата медикамента са с натрупване в организма. От утре почваме и вит. Д
При нас през нощта голям проблем да си спи в кошарата. През деня няма проблем, дали може да е от тъмното и да се стряска идея нямям. Доста често се принуждавам да я взимам при нас, но мъжа ми снощи щеше за малко да легне отгоре и. И аз доста се уплаших. Днес сложих гнездото в кошарата и и направих по тясно мястото за спане. Дано това помогне.

# 59

ние имаме газове, педиатърката ни изписа ко лактоза,
ние пием по 100 мл 8 9 пъти и ми се струва много на 25 дни сме за това попитах. Вие на колко сте

Благодоря, ще попитам педиатърката за ко лактозата.

Ние сме на 26 дни и вече е качила 1 кг от изписването (роди се по-рано, така че я изписана 2460 гр).

Общи условия

Активация на акаунт