Ноемврийски бебета 2025

• 10 050
  • 457
  •   3
Отговори
# 30
И аз си мислих да не е гладна, но като я сложа на гърда чувам, че гълта, също и като се нахрани сама пуска, та се надявам да не е така.
Слагате ли пудричка на падналите пъпчета или само спирт?
Аз само спирт слагах, но днес сложих и пудра, нещо ме притеснява във вида му. Освен това отвреме на време е по изпъкнал, после се прибира. Не помня нищо за пъпа от каката, не сме имали проблеми.

# 31
Flower, ние само 70% спирт слагахме след като падна. Като ходихме при педиатъра (малката беше на 25 дена, 16 дена след като пъпчето падна) каза, че всичко е наред и вече може и с това да спрем.

# 32
Моята реве също няколко пъти на ден силно но не за дълго забелязах че или исща мляко по рано или има газ.Затова почнах биогая с предното дете лефакс давах нямала съм проблеми дано да е временно.С шише томи типи  си пие ок но правя паузи понякога се дави.Тези с АМ имате ли проблема че не си изпива дажбата и не е по график?Аз спирам като не иска или заспива дълбоко .Друг път реве за мляко 2 часа след хранене.

# 33
И ние днес бяхме на контролен преглед малко преди да навърши месец. Всичко е наред, наддала е почти 700 гр от изписването, а първата седмица беше милата само 100 гр. нагоре. Кърмя и дохранвам с АМ, но не знам общо колко изпива, всеки път е различно. Понякога остава, понякога иска още и се отрязва с последните 10-20 мл 😄

Много борба е с това кърмене, не й стига само да суче, но какво да се прави. Някой знае ли каква е цената за консултация със специалист тип Ася Демирева?

# 34
И ние днес бяхме на контролен преглед малко преди да навърши месец. Всичко е наред, наддала е почти 700 гр от изписването, а първата седмица беше милата само 100 гр. нагоре. Кърмя и дохранвам с АМ, но не знам общо колко изпива, всеки път е различно. Понякога остава, понякога иска още и се отрязва с последните 10-20 мл 😄

Много борба е с това кърмене, не й стига само да суче, но какво да се прави. Някой знае ли каква е цената за консултация със специалист тип Ася Демирева?
Явно цялата група имаме проблеми с кърменето, което е много кофти. А конституциите при Ася Демирева в кабинета и са 120лв. А онлайн 55лв.
Аз съм на ръба да се откажа че ми е много трудно. Измъчвам себе си, но най-вече и малката. В болницата ми казаха, че когато са на смесено хранене имат много повече колики, защото консистенцията на двете млека са различни и съответно бебето поглъща много повече въздух, което е предпоставка за повече колики. Та за едни 20мл не знам дали си струва цялата мъка.

# 35
Днес гледах интервю на Ася Демирева за Майко Мила в youtube много готино говори жената.

Има и безплатни консултанти защо не пробвате първо с тях? Иначе Ася в интервюто каза, че винаги може да се оправи кърменето, дори и след като си си спрял кърмата с хапчета, което ми се стори доста интересно.

При нас нещо имаме драма с вечерното приспиване, може би защото и каката е вкъщи и е малко хаос, през деня сякаш са по-добре нещата, та се чудя как да ги организирам, първо голямото ли да спи, първо малкото ли, ама то малкото не може да е будно супер много време и като започне да плаче и не е много готино, та да.

# 36
Аз цедя и давам от шише. Слагам и беба да суче, но я дохранвам с изцедена кърма. Вчера на едното хранене беше само на гърда, сука 40 минути и заспа и се събуди гладна след по-малко от час. Не знам как да процедирам, за да яде само от гърда. Май е малка, за да очаквам, че ще суче на 2.5-3 часа. Някоя от вас има ли проблем с кръвното след раждането? Съвсем случайно го хванах, че е 130-140/90, докторът каза да го следя 2-3 дни и ако е така да ми изпише хапчета. Чудя се дали да не изчакам, може да се стабилизира от само себе си, знам ли. Иначе да ви препоръчам кремчето за зърна на ДМ, страшно доволна съм!

# 37
Момичета, вие преварявате ли водата, когато приготвяте АМ? Купили сме Бебелан. Досега не ми се е налагало да давам, но на този етап ще въведем едно хранене.

# 38
Аз цедя и давам от шише. Слагам и беба да суче, но я дохранвам с изцедена кърма. Вчера на едното хранене беше само на гърда, сука 40 минути и заспа и се събуди гладна след по-малко от час. Не знам как да процедирам, за да яде само от гърда. Май е малка, за да очаквам, че ще суче на 2.5-3 часа. Някоя от вас има ли проблем с кръвното след раждането? Съвсем случайно го хванах, че е 130-140/90, докторът каза да го следя 2-3 дни и ако е така да ми изпише хапчета. Чудя се дали да не изчакам, може да се стабилизира от само себе си, знам ли. Иначе да ви препоръчам кремчето за зърна на ДМ, страшно доволна съм!

В моментите, в които моето бебе реши да спи по време на кърмене правя пауза за смяна на памперса - 15 мин на едната гърда, пауза за памперс да се събуди, и тогава го слагам на другата гърда. Другата опция е да съблека пижамата - като е само по боди му е малко по-хладно и се събужда да суче. Колко изпива изцедена? От шише е по-лесно, но ако няма проблем с теглото, аз бих пробвала повече хранения на гърда.

# 39
Момичета, как се справяте с две деца?
Аз съм сама вече с двете, не ми е чак такъв проблем, но днес примерно трябваше да сляза за 5 Мин да взема една пратка и ги оставих сами. Това повече никога няма да се повтори, то е ясно.... Връщам се, бебето реве,беше в шезлонга, каката му сложила машинката за бял шум на главата.... За да се успокояло. Вдигнах я, успокои се, огледах главата не виждам никъде зачервяване, но ме човърка да не ми да я е ударила без да иска... Какво да я правя, спокойна е, чудя се може ли нещо да има и да не разбера, дали да я водя на преглед.....
Направо ще ми се пръсне главата, честно.
На всичкото отгоре, както потръгна кърменето, сега бебето реши, че не харесва лявата гърда и почти не суче от нея , съответна там млякото намалява . Дясната пък е супер пълна и като я сложа на нея явно струята и е твърде силна и се дави и пуска...
Направо.... Sad

# 40
Момичета, как се справяте с две деца?
Аз съм сама вече с двете, не ми е чак такъв проблем, но днес примерно трябваше да сляза за 5 Мин да взема една пратка и ги оставих сами. Това повече никога няма да се повтори, то е ясно.... Връщам се, бебето реве,беше в шезлонга, каката му сложила машинката за бял шум на главата.... За да се успокояло. Вдигнах я, успокои се, огледах главата не виждам никъде зачервяване, но ме човърка да не ми да я е ударила без да иска... Какво да я правя, спокойна е, чудя се може ли нещо да има и да не разбера, дали да я водя на преглед.....
Направо ще ми се пръсне главата, честно.
На всичкото отгоре, както потръгна кърменето, сега бебето реши, че не харесва лявата гърда и почти не суче от нея , съответна там млякото намалява . Дясната пък е супер пълна и като я сложа на нея явно струята и е твърде силна и се дави и пуска...
Направо.... Sad

И аз оставам сама скоро бащата ще работи от офиса и чесно казано незнам как ще готвя дори.Малката ходи и на градина тогава е по спокойно но не си се представям.Ако имя пратка бих ги хомалила да се качат страх ме е и мен не бих я оставила дамя с бебето тя е на 3.5г. и още не знае да я пази има завист видно е казвя не бебе Бела но ми помага за млякота.незнам не разчитам.

# 41
здравейте! Как сте! как са бебчетата! ние сме на 24 дни
на 20 тия бяхме на преглед и бебчо е качил 500 грама, педиатърката каза че е било малко не е ли в границите на нормалното? Simple Smile

# 42
При нас няма вариант да се качи до горе. Просто няма да поръчвам нищо до адрес.
Моята е на 3 г и 2 месеца, няма как да разчита човек, наистина.
Аз съм я спряла от градина, за да не носи вируси, иначе и тя ходи.

# 43
Момичета, вие преварявате ли водата, когато приготвяте АМ? Купили сме Бебелан. Досега не ми се е налагало да давам, но на този етап ще въведем едно хранене.
само затоплям не преварявам

# 44
Шуши, за първият месец нормата е 150-250 гр. на седмица, тоест за 20-ти ден отговаря на 450 - 750, така че сте близо до долната граница, но все още в рамките на обичайното.

Панда, ние преваряваме като й правим АМ с чешмяна вода, но доколкото знам тази на Бебелан няма нужда от преваряване, а може да се използва така (или леко да се затопли, за да може да се разтвори добре).

Общи условия

Активация на акаунт