Ноемврийски бебета 2025

• 10 050
  • 457
  •   3
Отговори
# 15
Привет от мен и тук Hug засега кърменето се получава, спането също, не мога да се оплача, имам най-доброто бебе Heart не знам кога ще свърши промоцията, но ще се възползвам максимално, докато трае Grinning

# 16
Здравейте момичета, аз съм от темата с августовските бебета и ви честитя на всички за малките бебоци! Heart

Включвам се за да кажа на Hellokitty1993 нещо за спирането на кърмата. Не съм я спирала с лекарства, от самосебе си спря някъде в началото на втория месец. Нито съм правила мастити, нито нищо. 1 месец се пробвах да кърмя детето и да се цедя, но така и не ми се получи. В момента, в който тръгнаха коликите нямах абсолютно никакво време да стоя и да се цедя. Тъкмо сядах да се цедя и детето ревваше от болка и веднага трябваше да го сложа върху мен, за да се успокои. Та не съм се и цедила след първия месец. Щом нямаш никакво напрежение значи са добре нещатата. Следи така дали ще се появи напрежение или усещане за тежест и в момента, в който усетиш нещо веднага консултация с лекар.

За увеличаване на кърмата мога да препоръчам бирена мая, защото в момента, в който я почнах веднага се увеличи. Но детето понеже не сучеше и аз нямаше как да стимулирам по-голямо производство с негова помощ трябваше да си търся други източници Sweat Smile Та Flower90 педиатъра може да ти е казал да не бързаш с нея, защото ако тръгнеш да произвеждаш повече количество кърма от необходимото за детето ще трябва да се цедиш доста и да внимаваш да не получиш хиперлактация.

# 17
Здравейте момичета, аз съм от темата с августовските бебета и ви честитя на всички за малките бебоци! Heart

Включвам се за да кажа на Hellokitty1993 нещо за спирането на кърмата. Не съм я спирала с лекарства, от самосебе си спря някъде в началото на втория месец. Нито съм правила мастити, нито нищо. 1 месец се пробвах да кърмя детето и да се цедя, но така и не ми се получи. В момента, в който тръгнаха коликите нямах абсолютно никакво време да стоя и да се цедя. Тъкмо сядах да се цедя и детето ревваше от болка и веднага трябваше да го сложа върху мен, за да се успокои. Та не съм се и цедила след първия месец. Щом нямаш никакво напрежение значи са добре нещатата. Следи така дали ще се появи напрежение или усещане за тежест и в момента, в който усетиш нещо веднага консултация с лекар.

За увеличаване на кърмата мога да препоръчам бирена мая, защото в момента, в който я почнах веднага се увеличи. Но детето понеже не сучеше и аз нямаше как да стимулирам по-голямо производство с негова помощ трябваше да си търся други източници Sweat Smile Та Flower90 педиатъра може да ти е казал да не бързаш с нея, защото ако тръгнеш да произвеждаш повече количество кърма от необходимото за детето ще трябва да се цедиш доста и да внимаваш да не получиш хиперлактация.

Благодаря за отговора

# 18
Мами, помощ, малкият е на 21 дни и от известно време мисля, че има колики. Става изключително неспокоен в периода 21ч. -3ч. Изморен е, прозява се, унася се и след около десетина минути изведнъж започва неутешимо да плаче и изпъва крачета. След 5 мин силен плач, отново се унася и това се повтаря до безкрай. Не съм предполагала, че ще съм толкова безпомощна. Кърмата ми спря от безсъние и притеснение сигурно. Разтварям му в млякото 6 капки нанибел от 2 или 3 дни, не виждам подобрение. Всякакви съвети биха ми били полезни.

# 19
Ами аз отново се включвам Smiley Колики са на 100%, при нас обаче бяха в часовия диапазон 5-7 сутринта и през деня от обяд до след обяд. Давахме лефакс и уж не бил с натрупване, но чак след 5 дена от даването започнахме да виждаме резултат. Имаше си ги тези кризи, но бяха значително по-малко. Единственото, което помагаше беше да спи върху нас. Почнеше ли такъв плач директно го слагах върху себе си или ММ върху него и така детето спеше. Има и коланчета с черешови костилки, но на моето дете не му помогнаха.
За съжаление и капките не винаги помагат и е малко руска рулетка. Лефакса примерно има симетикон, който уж запича, но пък при нас имаше обратен ефект и комбинацията лефакс + омнибиотик панда го докара до изхождане след почти всяко ядене Smiley Както и повечко пръцкане. Само еспумизан не препоръчвам, защото запича много силно.

# 20
Споделям ви едно приложение, което аз лично намирам за доста полезно: Baby tracker (зелена иконка с количка). Можеш да записваш и следиш всичко най-важно за бебето: хранене, количество, коя гърда, бутилка и мл, смяна на памперси и съдържанието им, сън и още... Много ми помага да проследя какво се случва, защото с това безсъние не мога да запомня дори кога последно сме сменили памперса Grinning

# 21
Аз използвам Беборан! До преди него си записвах всяко нещо в бележки, а това е много по-удобно поне за мен. Има и информация за развитието на бебче според всеки стадий на развитие - намирам го за много полезен.

# 22
Споделям ви едно приложение, което аз лично намирам за доста полезно: Baby tracker (зелена иконка с количка). Можеш да записваш и следиш всичко най-важно за бебето: хранене, количество, коя гърда, бутилка и мл, смяна на памперси и съдържанието им, сън и още... Много ми помага да проследя какво се случва, защото с това безсъние не мога да запомня дори кога последно сме сменили памперса Grinning

Много е готино приложението и аз попаднах на него и го ползвам от няколко дни. Помага също да засичам с коя гърда съм кърмила последно, а и за съня да видя горе долу има ли наченки на режим

# 23
И аз ползвам на беборан приложението.
При нас има положително развитие, от вчера съм при малката и утре ни гласят за изписване. Много зле ми се отрази всички тези престои по болници. Не знам колко време ще ми отнеме на психиката да се оправи. Ако някоя от вас е попадала в такава дупка ще се радвам да даде съвет. Имам чувството, че имам и следродилна депресия. Всички ми са криви, винаги и всичко разбирам погрешно. Поне околните така казват. Предвид, че имам една загуба съм толкова притеснена, че няма накъде.

# 24
Здравейте, записвам се и аз в новата тема!
Ние сме добре, вече сме на 16 дни на моменти е неспокоен от коремчето, но започнах да давам санколик за коликите и силно се надявам да ни помогне, ползвахме ги с голямото дете и останах много доволна от тях.
Относно наддаването и при нас на прегледа при педиатъра беше свалил вместо да качва. Сега в петък сме на контролен преглед за да видим дали е започнал да наддава. Относно храненето пие по 60 мл. Много рядко пие повече от 60 мл. Но пък е спокоен през повечето време и затова си мисля, че му е достатъчно.

# 25
Здравейте и от мен, това с коликите е трагедия. От първия ден, когато го оставиха при мен още в болницата, имам чувството, че има колики през нощта, понякога започват от 6 или от 9 продължават до 12 или в най - лошия случай до 3 сутринта, недоспиването ми е трагедия, не кърмя изцяло на Ам е, давах еспумизан и био амика и от двете сякаш се запече, сега давам омни биотик и санколик, надявам се да се успокоят нещата. С всичко с коликите има бонуси млечница и раздразнено дупе, млечница та педиатъра ни изписа фунгостатин и като го спра пак почва да задържа на бузите. Понякога съм отчаяна, дали правя всичко както трябва, оплаках ви се,  пожелавам на всички спокойни бебета.

# 26
И при нас е ужас с коликите. 4та нощ не спим, даже на гърда не се успокояваше тази нощ.
При нас са от 1 до 4 през нощта. Рев, ама рев, не съм вярвала, че може да е по-гласовита от сестра си, с цяла гърло реве.
Знам, че е период и ще мине, та не го мисля толкова, но неспането си е гадно.
И моята е с бял език. Не съм сигурна дали е млечница, знам, че при млечницата има бяло и по бузите и по венеца. С каката уж също ми бяха казали, че е млечница, изписаха фунгостатин, но аз не можех да го давам особено успешно, мина от самосебе си.

# 27
Това с коликите - според нашата акушерка - има пик около 3тата седмица, после между 6 & 8 седмица и след това трябва значително да намаляват. Силно се надявам да знае какво говори жената. Моят опит с първото дете беше трагичен (той беше с рефлукс, съмнения за алергии и тн така че много не мога да кажа кое е било колики, кое рефлукс, кое е от прехранване с АМ, кое моята неспособност да го успокоя).

Аз започнах да давам Лефакс от няколко дни. Определено пръцкането по-лесно се случва. Също така много го нося в слинга и като цяло гледам да му угаждам, всичко да е по неговия ритъм, за да се наспива, да е спокоен и да сме и ние колкото може спокойни. Няколко вечери имахме голям рев и установихме, че е гладен. Както имах свръх много кърма, така в момента вечер не му стига и колкото и да го слагам на гърда, пак си остава гладен. Започнах от няколко дена да цедя за стимулация и вечер му додавам каквото съм събрала през деня. Определено се успокоява и спи по-дълго/спокойно. Надявам се скоро да се увеличи кърмата, че това цедене е голям зор.

# 28
При него млечницата беше навсякъде и на езика и на бузите и на устата, беше си гадно, сега само в бузите задържа, но не мажа вече, то не става на фунгостатин, дано премине. При вас колко изяждат в мл мляко, който е на АМ? Аз давам по 70 мл вече е трета седмица или 17 дни, някак си имам чувството, че понякога е гладен и беше гладен, педиатърката като дойде вкъщи в началото каза 40 - 45 мл, но беше си гладен, на кутията на млякото пише през 3та седмица вече да се дава 100 мл, струва ми се много, нещо не мога да се ориентирам.

# 29
Малката днес става точно на месец и изяжда по 120 мл АМ на едно хранене, но си изглежда, че би хапнала и още ако й дадем. Педиатърът ни обаче каза да не го увеличаваме до следващия преглед на 2 месеца, че доста си е качила и  в момента е на горната граница.

Коликите ни почнаха преди 10 дена - в началото давахме само Нанибел, 5 дена след това по предписание на педиатъра добавихме и Биогая. Почнахме да усещаме подобрение, но не мога да преценя дали е от натрупването или от това, че добавихме и пробиотик. В момента плач има само вечерта между 21 и 23:30, само на гърда се упокоява и успява да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт