Ноемврийски бебета 2025

• 17 989
  • 741
  •   3
Отговори
# 720
Момичета, вярно ли е,че резултатите от Геника не са достоверни.. АГ ми пусна ХПВ, микробиология и заради преждевременното раждане пакет микоплазма, уреаплазма, гонорея,хламидия и тн. Всичко е отрицателно, зарадвах се, но моя приятелка ми каза, че Геника пускали недостоверни резултати..

# 721
Хоупче, аз съм използвала Геника за доста изследвания и никога досега не съм се съмнявала в резултата, за първи път чувам за такова мнение за нея, а чета и пиша във форума от повече от 5 години. Единственото, от което съм била леко недоволна, е че цената там винаги е по-скъпа, отколкото в другите лаборатории, но пък и самата лаборатория е по-специализирана, та е нещо нормално. Не мисля, че има за какво да се притесняваш, особено имайки предвид, че си ги пуснала профилактично без някакви симптоми - мисля, че е напълно нормално всичко да е отрицателно.

# 722
Моите гинеколози винаги са ме пращали в геника. Приятелката ви не е в час.

# 723
За надеждна лаборатория - Бодимед и Геника. Не съм имала проблеми с тях.

За кърменето - няма такава одисея 😂 В началото бях на ръба да се откажа - нямаше почти кърма, дохранвахме с АМ, ходихме по консултанти, пих чайове, добавки, вода, цедих и каквото се сетите. Нямах време за нищо, бях една пълна емоционална развалина. Около мен всички ме питат “Кърмиш ли?”, майки и баби разправят как имали с литри кърма и колко било лесно. А ги бях подготвила да не ми пилят на главата, особено майка ми. Даже още ме пита как я храня. В крайна сметка без да искам увеличих количеството, но имаме 1-2 хранения на ден с АМ, когато искам почивка или не съм с бебето.

Понякога пак няма, понякога има, отказах се да следя. Има случаи да изпада в някаква истерия от колики или газове и се започва едно бутане на гърдата, блъскане, тогава давам шише и само така яде. Спрях да се обвинявам, детето расте и си се развива.

Между другото, помня, че някой беше купил розовото шише на Lovi Mammafeel още в старата тема и исках да питам дали са доволни? При нас протича, а уж не би трябвало и го ползвам само с АР мляко. От всички изпробвани шишета само Филипса са фаворити, за бибероните - също.

# 724
мамите които давате само АМ колко мл давате,през колко часа,колко пъти?  бебчо е на 3 месеца и вече пие 170мл опитвам се да е поне през 3часа и половина но едвам издържа при вас как е

# 725
Не съм писала от доста време понеже нямаше кога.

Нашата бебека е вече на 2 месеца и половина и нещата вървят сравнително гладко. Кърменето не ни се получи и затова изцеждам няколко пъти в деня колко мога и ѝ го давам от шише. През останалото време яде Aptamil Comfort заради, който няма никакви колики. Започнах да се възхищавам на кърмещите майки и за всички усилия, които полагат.

Храним предимно с адаптирано мляко и вечер започнахме да я повиваме. Постепенно тя сама си махна нощното хранене и сега спи по плюс/минус 10 часа на вечер.

През деня яде между 100-150 мл и изглежда да и е достатъчно. За сега качва около килограм на месец.

След хранене я оставям в кошарката или на активната гимнастика, за да си играе сама с висящите играчки. Гледам да не е повече от 30-40 минути игра, за да не се преумори. Приспивам я повечето пъти на ръце, която не знам в дългосрочен план колко е добре.

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 19:35 от Vertex

# 726
Какво давате за бебе ако не е акало 3 дни?Пед.ми каза мелилакс ама гледам че е клизма...дайде нещо сироп да не я мъча

Последна редакция: пт, 13 фев 2026, 18:03 от Hellokitty1993

# 727
Какво давате за бебе ако не е акало 3 дни?Пед.ми каза мелилакс ама гледам че е клизма...дайде нещо сироп да не я мъча
Лактулоза

# 728
  • София
Въобще не е толкова просто колкото изглежда това кърмене и зависи от толкова много фактори. С първото дете се мъчих първите два месеца, но така и не успя да засуче хубаво от гърда. Затова минах на ексклузивно цедене. Не знам как издържах десет месеца, накрая вече бях луднала, въпреки че тогава се цедях само по два пъти на ден, защото бяхме заместили повечето хранения. Толкова много ми олекна когато спрях и минахме на АМ, но в същото време чувствах вина. Тая пуста майчина вина, която винаги си намира причина да се прокрадне. Този път съм си казала, че помпа няма да пипна, колкото успеем да се кърмим, толкова. Ако поради някаква причина спре да ни се получава, минаваме на АМ. И мама е човек в крайна сметка.

Между другото, за разранени зърна тези компреси са велики. Много бързо ми се възстановиха от тях.
Скрит текст:
Много благодаря за отзивите! Аз по препоръка на консултантката по кърмене си взех хидрогел подплънки на Lansinoh. Успокояват много, но за възстановяване не мога да кажа същото. Ще пробвам тези, че от самото начало не съм кърмила без болка още Pensive

# 729
Около мен всички ме питат “Кърмиш ли?”, майки и баби разправят как имали с литри кърма и колко било лесно.
Ох "любимото" ми Grinning И при мен първия месец имаше такива коментари и от двете страни. От "Как така не може да суче? Как не стига млякото? Ти като беше малка се давеше в кърма" до "За какво се мъчиш, спи си, те сега всички бебета ги хранят с шише". И двата типа коментари страшно много ме нервираха. Не знам... може и в мен да е проблема Grinning

Аз тази нощ бях в поредния филм с този наш сироп... Бебчето се нахрани, дадох й сиропа и заспа в 20:30ч. Събуждам се аз в 1:30ч, гледам я, че спи и изпадам в паника, че не е яла от 6 часа. Веднага я гушкам и се опитвам да я събудя, а тя на кашкавал. Съответно в главата ми минават хиляда филма за хипоглекимия и какво ли още не. Вместо да се зарадвам, че е започнала да спи по-дълго, аз се натоварвам. Нямам търпение да дойде юли месец, когато приключва първи курс от лечението. Дано да е успешно и да спра да го мисля. Expressionless

Последна редакция: сб, 14 фев 2026, 19:53 от piccione

# 730
Около мен всички ме питат “Кърмиш ли?”, майки и баби разправят как имали с литри кърма и колко било лесно.
Ох "любимото" ми Grinning И при мен първия месец имаше такива коментари и от двете страни. От "Как така не може да суче? Как не стига млякото? Ти като беше малка се давеше в кърма" до "За какво се мъчиш, спи си, те сега всички бебета ги хранят с шише". И двата типа коментари страшно много ме нервираха. Не знам... може и в мен да е проблема Grinning

Аз тази нощ бях в поредния филм с този наш сироп... Бебчето се нахрани, дадох й сиропа и заспа в 20:30ч. Събуждам се аз в 1:30ч, гледам я, че спи и изпадам в паника, че не е яла от 6 часа. Веднага я гушкам и се опитвам да я събудя, а тя на кашкавал. Съответно в главата ми минават хиляда филма за хипоглекимия и какво ли още не. Вместо да се зарадвам, че е започнала да спи по-дълго, аз се натоварвам. Нямам търпение да дойде юли месец, когато приключва първи курс от лечението. Дано да е успешно и да спра да го мисля. Expressionless

За какво й давате сироп?

# 731
За какво й давате сироп?
Има хемангиом на окото и трябва да се лекува поне 6 месеца. От болницата ни направиха много стриктен инструктаж как се пие и дават специална книжка за страничните ефекти. Реално не сме имали проблеми до сега, но мен много ме гони параноята и все го мисля.

# 732

Нашата госпожица от месец и половина ака на 4-5 дни и то само с наша помощ, в началото срам не срам й помогнахме с метода с термометъра 🥲🥲🥲 После педиатър ката ни каза за Мелилакса, реално те са едни мънички шишенца с накрайник и е на медена основа самата клизмичка, слага се половината шишенце като ефекта е веднага, веднага почва да се изхожда, самите му съставки намаляват дискомфорта от това че не е акало няколко дни. Ние сме много доволни, не плаче супер спокойна е и си напъва спокойно и беззвучно😆 и всичко си излиза. Ние слагаме чист памперс под дупето, вдигаме крачетата, слагаме клизмичката и й държим крачетата нагоре докато свърши изцяло, за да не се цапа доколкото може и да не си седи в изпражненията, защото са доста в такъв случай. Няма да измъчиш бебчето, това е най-неизмъчващият вариант според мен.

За шишето на MamaFeel, аз бях взела две още втория месец началото, уж с най-бавния биберон, и пак са много бързи и се давеше и се засили и рефлукса. Прибрала съм ги и не знам кога ще ги ползваме. Аз имам много мерак да изпробвам всичко 😆 пробвах смея да твърдя 80% от шишетата и бибероните на пазара и все си се връщаме към avent natural response, просто тая функция да тече само когато засуква бебето няма втора като нея. И рефлукса си оправихме като я върнах на тях. Все още е с двойката най-бавния биберон, но изяжда 130-140мл. за 10 мин с него, така че не знам дали е за смяна, явно не й е много бавен още. А бибероните на Lovi просто нямат равни. Тези които са 0-6м.

За разходките, аз също изперквам в нас, въпреки че малката си спи по 2-3-4 часа на дрямка, но като я усетя че ще ми е трудно да я приспя и директно й обличам космонавта и сме навън с количката докато дойде време за следващото хранене и често така й оправям режима ако сме избягали от него тоя ден, защото може да спи с часове в количката. Онзи ден в дъжда бяхме два часа навън 😆😆😆 Аз с качулка, количката с дъждобрана й, малката спи като къпана и аз си правя дъждовна разходка 😆

# 733
Здравейте! Подарявам люлка,ако познавате някой който има нужда или тук в групата има нужда ще подаря люлката. Може да ми пишете на лично без да се притеснявате! Лек ден!

# 734
Здравейте, вашите бебета лапат ли си ръцете?  Ама много. Моята много си лапа ръце и постоянно се чудя дали е гладна.

Общи условия

Активация на акаунт