Ноемврийски бебета 2025

• 10 566
  • 465
  •   4
Отговори
# 165
Аз си отидох сама с детето. Свекито ми живее в чужбина така че и да исках да е с мен няма как, пък и не е християнка. То цялата работа отнема не повече от 5мин така че идете си сама с детето да Ви е спокойно Relaxed

# 166
Здравейте мами ☺️
Имам въпрос към тези, които са скарани със свекърва си 😀 (дано не съм само аз).
Въпроса е насочен към 40-те дни, които при нас се падат на 17.11(сряда). По- скоро ме интересува ходенето в църквата - чувала съм, че трябва със свекървата да се отиде, но ние сме в ужасни отношения и изобщо не желая да присъства. Някой да каже дали може просто да отидем аз и детето да му четат все пак молитвата, и дали да отидем в сряда или в неделя, бяха ми казали, че ако се пада през седмицата се прави в неделя.
Моля за помощ! 🤗 Поздрави на всички 😘

Ние си отидохме само с бебка и съпруга ми на 40те дни на малката. Аз пък разбрах, че си е много лично преживяване и се ходело повече само родителите или майката с бебето. За дните не знам, при нас се падна на Никулден, в събота и тогава ск беше.

# 167
Аз си отидох сама с детето. Свекито ми живее в чужбина така че и да исках да е с мен няма как, пък и не е християнка. То цялата работа отнема не повече от 5мин така че идете си сама с детето да Ви е спокойно Relaxed
Много благодаря за отговорите 🤍

# 168
Тези шишета на Philips Natural Response се оказаха най-голямата ми грешка и най-зле ч харчените пари. А даже бях купила 2 малки и 4 големи. Имам биберони номер 1,2,3 и 4. Детето не може да се храни от нито един. Пълен кошмар. Добре, че бях купила и едни шишета на Bibs, та да не остане гладно детето.

Да аз бях предупредила в тази група че да не купувате philips natural response сменили са им били дизайна и бавна струйка са я направили супер бавна и бебето заспиваше а количеството не мърдаше язък за рекламата.Само и аз си дадох парите а преди 3 години съм ползвала и такъв проблем нямаше добре че не взех сет с по 4 шишета...

Мен ме е страх още да махам ръкавите с ръкавици защото не само че ще се одере но и си бърка в устата и се й пригажда и повръща вяшите бебета правят ли така?

# 169
Как се справяте с коликите,уж давам ко лактаза и нанибел но почне ли да плаче минават часове с рев,чувам за лефакс че са били добри някой да ползва?

# 170
Аз също не съм махнала ръкавичките. Само като се храним или нещо правим (тип игра) ги махам и после пак ги слагам. Малкият много се дере и не мога да не ги слагам. 😬

# 171
Как се справяте с коликите,уж давам ко лактаза и нанибел но почне ли да плаче минават часове с рев,чувам за лефакс че са били добри някой да ползва?
Не съм ги ползвала, но имайте впредвид симетикона който запича бебетата. И също съм чувала, че този в БГ не ставал. Препоръчват намного места внос от Германия. Аз давам БиоАмика и омни панда. Засега съм доволна. Има си моменти на кризи, но са макс минута рев и после се успокоява.

# 172
И аз няма как да махна ръкавиците. Драска се много, че и нас.

Споменавайки това, имате ли препоръка за електрическа пила за нокти?

# 173
Не съм ги ползвала, но имайте впредвид симетикона който запича бебетата. И също съм чувала, че този в БГ не ставал. Препоръчват намного места внос от Германия. Аз давам БиоАмика и омни панда. Засега съм доволна. Има си моменти на кризи, но са макс минута рев и после се успокоява.
как ги давате биоамика и пандата

# 174
как ги давате биоамика и пандата
В началото биоамиката давах направо в устата, но вече много шава и слагам капките в млякото. А пандата всяка сутрин разтворено в малко мляко. По принцип на гладно, но може и по време на хранене. На гладно избягвам да давам каквото и да било, че тя ми е с редлукс и разрдразнено стомахче. Биоамиката си има схема с определени капки за седмиците в които е бебо. Аз съм доволна. Но имай впредвид ако ще ги запопнеш, че са с натрупване. Първо бяхме пробвали Колийф, но не ни свърши работа.

# 175
Привет и от мен! Чета ви, но все не смогвам да пиша. За коликите ние сме с нанибел и омни падна, но забелязахме, че второто не ѝ понася, ако е наведнъж, затова го делим на 2 или 3 части, като нанибела също не е пълната доза от 5 пъти на ден. Много повръщаше при пълните дози, направо на фонтан. Ние сме изцяло на кърма обаче.
Иначе ръкавиците ги махнахме, за да си се учи да си ползва ръчичките, изрязахме ноктите леко и с бебешката пиличка загладих, където мога, но май пак са станали за рязане. Само за навън слагам ръкавици, ако се сетя. Аз още се чудя дали съм преценила правилно с какво да спи в кошарата, понеже забелязвам, че ръчичките и понякога и нослето ѝ са хладни, след като я взема да в кърмя вечер. Когато е разстроена, спи при нас и няма такова нещо, а при нас е само с тънка пелена и одеялце. В кошарата е с пелената и дебело одеяло в чаршафче, сгънато на две. Дрехите са боди с дълъг ръкав и ританки с чорапи, но снощи сложих накрая и жилетка и сутринта си беше топла цялата. Няма някакви ясни индикации, че ѝ в студено, но ме е страх да не я простудя.

# 176
Аз също давам Омни Биотик панда по половин саше. Разтварям го в млякото по обяд.

Педиатърката не е изписала друго, но на 29.12 сим на преглед и ще я попитам. Режа ноктите и аз, защото дере страшно силно. 😄 С пиличка не съм пробвала, но имам една стъклена, може да опитам.

За температурата - гледам през деня да е 23, а вечер 21. Имам термометър и следя температурата, защото първата вечер като се прибрахме от болницата толкова му е било жега, че не спа цяла нощ и скрибуцаше. Докато се усетя, че му е топло и некомфортно. Чувала съм, че ръцете и краката са по-студени по принцип.

Иначе, дами, вие как сте? Аз започвам да идвам на себе си. Подстригах се в събота - 40 см отрязах. Олекна ми. 😁 Сутрин се мажа с крем, тоник.

# 177
За температурата и аз си мисля, че е нормално да са по-хладни ръцете и нослето, все пак са навън, а като е до вас и вие излъчвате топлина. Доколкото съм чела е много по-лесно да претоплиш едно бебе, отколкото да му е прекалено студено. Аз редувал чувалче 1 тог и 2.5 тог, в зависимост как е времето, последните вечери си е студено и й слагам 2.5 тог и май й е добре. На погачата й подариха одеало от мерино вълна и може да започна през деня да я завивам с него, би трябвало да е най-добре.

Утре госпожицата има час за педиатър, та ще видим как върви в растежа. На погачата разни хора ни подариха 56ти размер дрешки и аз срам не срам ги попитах дали може да ги сменим, защото сякаш няма да ги носи още дълго.

# 178
Ние също държим 22-23 градуса вкъщи, ръкавичките й ги слагам вечерно време, че направо са й ледени ръцете иначе като я взимам нощно време за кърменето. Тя също спи с боди с дълъг ръкав и ританки, слагам и тънко одеало отгоре. Веднъж сме й рязали вече ноктите, но трябва днес пак да я издебна в някоя дрямка, тъй като сутринта видях, че вече е успяла да си одере бузата за първи път.

Съпругът ми миналата седмица ме изненада - беше уредил родителите ми да гледат малката за час и половина, а ние с него да отидем на народни танци в читалището до нас. Много добре ми се отрази това, та сме организирали и за тази седмица друг роднина да я гледа и пак да отидем. Ако не успяваме да намерим доброволци пък сме решили, че ще ме праща сама, а той да се грижи за нея. Надявам се малко по малко да оправим и храненето, че сме наблегнали на бързата нездравословна храна. Следващата седмица ще съм при ендокринолога си, та очаквам сритване по дупето за мотивация.

# 179
Здравейте мами, от началото на втората седмица ѝ махнахме ръкавиците. Слагаме ѝ ги само, ако в бодито има такива (най-удобните бебешки бодита), но нашата бебка не се драска толкова много. Само ако е гладна и маха с ръце може да се драсне, но и минава доста бързо.

Температура в нас около 22-23 градуса и гледаме да я обличаме с два слоя горени дрехи като единия е по-тъкък. Примерно, боди с къс ръкав + боди с дълъг и ритънки, или боди с дълъг ръкав и ритънки + тънка жилетка. Много зависи от самите дрехи, но по този начин я обличаха и в родилното, предполагам и е добре понеже като ѝ мерим температурата е нормална.

От вечера ѝ даваме Аbokoliken към всяко хранене, също тези дни даваме и Infacolic вечер като започне да плаче. Дано се "урочасвам", но ми се струва, че вчера се буди и плака по-малко. За Омнибиотик, ние даваме цяло саше понеже така е предписано по рецепта и педиатъра не е казал друго.

Аз обаче се чувствам уморена и добре, че е ММ, който много помага с бебето. Все още не съм се възстановила от раждането. Най-вече има болки от конците от епизитомията, които още не са паднали, а казаха, че до 10 дни трябва да паднат. Направо се побърквам и се чудя дали е нормално и дали мога да отида, за да ги махнат?

Общи условия

Активация на акаунт