Ноемврийски бебета 2025

• 10 250
  • 460
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, някоя дава ли омнибиотик панда? Аз давам Био Гая, но не виждам никакъв ефект. Бебчо е с ужасни колики, никакви капки не помагат дори за леко облекчение, знам че коликите са нормално нещо и е физиология, но все пак търся алтернативи. Ще съм благодарна на отзиви.

# 436
Момичета, някоя дава ли омнибиотик панда? Аз давам Био Гая, но не виждам никакъв ефект. Бебчо е с ужасни колики, никакви капки не помагат дори за леко облекчение, знам че коликите са нормално нещо и е физиология, но все пак търся алтернативи. Ще съм благодарна на отзиви.
Гастроентероложката ни го изписа и като алтернатива Вая капки. Малкият нещо не му понесе май, защото два пъти му го дадох и двата пъти повърна на фонтан след час, точно след това мляко, в което го бях разтворила. Капките ще пробвам след два, три дни, че вчера му слагахме ваксините и не искам да въвеждам нови неща в този период.

# 437
И аз се чудя как имате такива хубави режими и как спят толкова дълго. Давам си сметка, че някои бебета са и по-големи. Нашето е на 50 дни, но в приложението, където записвам храненето и съня, много бегло се вижда някакъв pattern, а най-дълго е спала 3 часа без да се събуди. Но често казано не се и опитвам кой знае колко да налагам режим 😄
Иначе се радвам, че от 3 дни изведнъж почна да хапва много. Както ядеше по около 450мл на ден, сега яде към 650мл. Изглежда като пристрастена към бутилката 😄 Дори и да не яде все иска да е на шишето.
И все пак успявам понякога да я разсея и успокоя и да си стои в кошарата будна. Слагам й черно-бели карти, висящи играчки, пускам музика и се занимава, а аз гледам да свърша нещо или да хапна. Иначе спане в кошарата няма. Или спи в ръцете ми, или върху мен, или до мен на спалнята, но на мен ми е хубаво така 🥰 Коликите сякаш при нас преминават, все по-рядко се напъва и плаче. Започна да ака през ден. Съответно няма да ви казвам за какво количество става въпрос Joy
Иначе ние тези дни сме в страшен филм. Бях ви споделила, че има хемангиом на окото. Имахме час в Токуда за февруари, но почна много да ни притеснява, че нараства и от крема няма ефект. Звънях пак и успяха да ни приемат извънредно този понеделник. В четвъртък почва лечение със сироп, ще й пускат изследвания и какво ли не. А този сироп - дават ти специална книжка да се запознаеш с рисковете и какво трябва да следиш. Направо ти става лошо като я прочетеш... Ще трябва да го приема някакви месеци и да ходи на контрола всяка седмица поне в началото. Страшно ме плаши всичко 🥺 Дано всичко си заслужава и да се оправи по-скоро. А сиропа за капак е около 800лв на месец. Поне се отпуска от здравната каса и ще си купим само първата опаковка, докато оформим документи и ни одобрят от комисия.
P.S. Извинявам се пак за дългия пост Grinning

# 438
Гастроентероложката ни го изписа и като алтернатива Вая капки. Малкият нещо не му понесе май, защото два пъти му го дадох и двата пъти повърна на фонтан след час, точно след това мляко, в което го бях разтворила. Капките ще пробвам след два, три дни, че вчера му слагахме ваксините и не искам да въвеждам нови неща в този период.
И ние сме с пандата. В началото и моята го връщаше тогава го давах на гладно, но после прочетох че може и по време на хранене и смених тактиката и от тогава не ми е повръщала. Първо и давам камилията, после от чистото мляко около 20/30мл и след това от млякото с пробиотика, и накрая си довършваме чистото мляко. Дано съм го обяснила разбираемо. 🤣

# 439
Здравейте мами, тези от вас които имат бебчета, които спят по-дълго нощем как се справяте със смяната на памперсите? Моята бебка може да успее да заспи след като хапне, но ако тръгна да сменям памперс се разбужда. Или просто слагате по-голям памперс за през нощта?

# 440
Аз сменям памперс на всяко ставане за храна. Не бих я оставила с един памперс цяла нощ.

Момичета, минаха ли ваксини при вас? Как беше? Има ли някоя, която е сложила двете задължителни + ротавирусна наведнъж?
Така иска педиатърката, мен ме притеснява да не са й много.

# 441
Моето бебе винаги иска да яде при смяна на памперс. Затова като се събуди го сменям, и след това го храня. Често се случва да се изака докато се храни - правя пауза, оригвам го и изчаквам десетина минути да слегне храна (и постелката ни е анти рефлукс) и го сменям пак и го дохранвам след това. Моето е от много акащите. Но в никакъв случай не бих го оставила дълго в екскрементите му. И да заспи наакан, ще го събудя да го сменя.

# 442
Аз сменям памперс на всяко ставане за храна. Не бих я оставила с един памперс цяла нощ.

Момичета, минаха ли ваксини при вас? Как беше? Има ли някоя, която е сложила двете задължителни + ротавирусна наведнъж?
Така иска педиатърката, мен ме притеснява да не са й много.
И аз сменям преди всяко хранене памперса. Не го будя да яде, но той така или иначе максимумът му е 4 часа и половина сън наведнъж.
Ние преди два дни му сложихме двете задължителни едновременно и аз попитах докторът не може ли в различни дни, но той ме увери, че за бебето било по-добре. Честно казано не съжалявам, поне мина и това на дневен ред. Иначе щеше да е двоен стрес и некомфорт за бебето. Сложихме ги към 17:30 -18ч., вечерта плака повече от обикновено и към 4-5 часа сутринта вдигна малко температура, дадохме еднократно Панадол и това беше. Ротавирусната я отказах, заради жестоките колики, които има малкият. Педиатърката ме подкрепи. Ако в последствие намалеят и не сме изтървали срока, може и да я сложа.

# 443
Засега броени пъти не сме сменяли памперс през първото нощно хранене и то само ако усетя че не е много пълен и бебето е много заспало и не искам да го будя. При нас е много зор заспиването така че гледам да не го разбуждам много през нощта.

Мисля че коликите също отминаха, но още не му се е регулирал напълно стомаха. След храненето в 4 започва едно пъшкане, въртене, мрънкане, свиване. Според мен му се ака, но се учи да стиска 😅

# 444
Ние сложихме 2те ваксини + ротавирусната на едно, беше малко по-нервна госпожицата, но мина имаше и малко разстройство от ротавирусната, но ни бяха предупредили, та нямаше изненади.

Аз не сменям памперс през нощта. Две нощи сменях след хранене и после нямаше заспиване час и нещо, та реших да не си го причинявам повече. Ако се е наакала разбира се, ще я сменя, то и тя няма да заспи, ако е наакан памперса, но за пиш не я сменям. За сега така ни е ок.

# 445
Аз първо сменям памперс и след това храня. Ако се наака след хранене, пак сменям. Много мрънка като е напишкан. През деня и между храненията му го сменям понякога.

# 446
Ние процедираме по следния начин - малката спи за 6 часа, събужда се гладна, така че първо я храня малко, след това сменям памперса (обикновено само е пишкала) и се дохранваме, общо всичко ни отнема 30 минути. Ако се изака докато я храня ще го сменя отново, но много рядко ни се е случвало.

Ние също сложихме двете задължителни и ротавирусната ваксина заедно, при малката коликите вече отминаха, така че не е имало с какво да се съобразяваме и предпочетохме да минем през това наведнъж. При нас следобед ги сложихме и на нощното хранене единично беше вдигнала температура 37.6, която свалихме със студени компреси в рамките на 30 минути до 36.7. Не сме й давали панадол бейби, тъй като педиатърът ни каза да й го дадем само ако вдигне над 38.3. Първите 24 часа слагахме на местата на обождане cool patch-ове като ги сменяхме при всяка смяна на памперса. Следващите два дена имаше разстройство - акане по 3 пъти на ден, имайки предвид че средното й е по веднъж само.

# 447
Ние утре сме на гастроентеролог. Доста съм се притеснила, голямо напъване , голямо нещо . По-раздразнена е през деня, пречи и на храненето. Вечер е по-добре, не знам каква е логиката. Започнах пак да цедя, много ме е яд , мляко които би трябвало да изпие аз го цедя и слагам във фризера. Нищо не може да я накара да пие от шише. Големи неволи с това хранене, с каката също беше така, не вярвах, че и с второто нещата няма да са ок. Дано се нормализират скоро , ужасно е чувството да не можеш да нахраниш бебето си.

# 448
Момичета, не искам да прозвучи като реклама, но понеже заговорихте за колики, а малкият има, да ви кажа какво помогна при нас - Хип имат някакво мляко “Комфорт” за колики. Видях го в ДМ онзи ден, взехме, че ни писна с тия колики, и детето вече 2 дни не е ревало. След като пие кърма, реве, но сред това мляко - никога. Засега съм много приятно изненадана.

# 449
Аз много му се чудех на това мляко, понеже сега сме с антиалергенното на Хип. Пробвахме АР варианта, но май не й понесе.

Общи условия

Активация на акаунт