Ноемврийски бебета 2025

• 10 074
  • 457
  •   3
Отговори
# 450
Нашите ваксини ги отложиха със седмица, понеже е обявена грипна епидемия. Дано не я удължат, че да си минем по реда. Чудя се кога да запазвам час за ортопед или педиатърката ще каже точно кога се прави? На места съм чела до 3м, на други до 6м и съм малко объркана.

# 451
Имам проблем.Махнах ръкавиците вече не е редно да има.Искам да си ползва ръцете и да отваря дланите повече като ги няма е супер.Но отскоро започна да си смуче ръцете и сама й се пригажда и повръща мляко. И без това доста повръщаше преди тъкмо се пооправи имаше и рефлукс дни след раждане.Какво съветвате и педито ще питам края на месеца.

# 452
Напълно нормален етап от развитието. Бебчето е започнало да открива ръцете си и ги изследва. Това също е и един от начините за самоуспокояване, така че за самото лапане на ръчичките аз бих си я оставила да го прави. Единствено може би известно време след хранене бих я спирала, за да намаля шанса за връщане на мляко.

А като количество много ли връща? Наддава ли добре бебето?

# 453
А вие с какво ги почиствате ръчичките? Аз напоявам тампон в преварена вода и ги почиствам. 🙄🤣
На 29 имаме час и май ще слагаме ваксините. Притеснено ми е, но няма как.
Сменям памперс на всяко хранене. Ако е наакан го мия.

# 454
Чудя се кога да запазвам час за ортопед или педиатърката ще каже точно кога се прави? На места съм чела до 3м, на други до 6м и съм малко объркана.

Първият преглед при ортопед е хубаво да се направи между 1 и 3 месец. Вторият е между 6 и 8 месец, когато вече ще имат опити за седене. Ако искате да минете по здравна каса, трябва първо педиатърът да ви издаде направление.

# 455
Напълно нормален етап от развитието. Бебчето е започнало да открива ръцете си и ги изследва. Това също е и един от начините за самоуспокояване, така че за самото лапане на ръчичките аз бих си я оставила да го прави. Единствено може би известно време след хранене бих я спирала, за да намаля шанса за връщане на мляко.

А като количество много ли връща? Наддава ли добре бебето?

Наддава да ами повръща около 20мл.

# 456
Ние минахме първа доза Ротарикс миналата седмица, нямаше нищо различно първия ден. Втората нощ обаче беше приключение. Така обостри коликите, че трябваше да я слагаме във ваната само и само да е спокойна. Към 2 часа се наложи да я покараме с колата и чак към 4 заспа официално.

Днес сложиха срещу хепатит Б и коклюш, много жал ми стана. Така горко поплака, съвсем ми се дорева и на мен 😩 Надявам се да не вдигне температура, но за всеки случай ще купим куул пач.

# 457
При нас се оказа рефлукс в комбинация с много много газове ... Затова отказва да суче.  Съответно кърмата намаля, още повече се изнервя. Имам замразена, но тя отказва шише. Приемам съвети , как да я приуча към шише

Общи условия

Активация на акаунт