Искам да кажа... (237) през ДЕКЕМВРИ 2025

• 40 355
  • 1 114
  •   1
Отговори
# 795
  • На брега на реката
Тути, не само големи количества, но и брйката. Гледам да ги докарам до 7 поне. Ама боба аз си го варя, правя си сармите, постни чушки с ориз и гъби, баницата ми е домашно месена и теглена и питката също, та затова ми отнема много време и енергия. Все ми се иска да се пречупя и да взема боб от буркан или готови кори за баница, ама сърце не ми дава точно за тези светли празници, оше повече като умея да меся и тегля /вече позагубени умения в днешно време/. Иска ми се внуците да запомнят домашните неща на баба. Сигурно греша, но така го усещам, пък нали сте ми дружки, ще ме изтърпите, надявам се! Kissing Heart

# 796
  • някъде другаде
Але , браво. Бързо възстановяване.

# 797
  • София
Али супер, необходимост от нещо?
Да благодаря на  Ети, тя си знае❤️.

# 798
  • Бургас
Але, много се радвам, че всичко е минало. Вече съм спокойна за теб,мислех те!

# 799
  • Бургас
Добро утро!
Але, много се радвам,че всичко е минало добре! Пази се и си почивай!
Бубе, хубаво правиш! Щом можеш и искаш - точи и прави домашни баници и питки! Ще се запомни от поколенията!
Аз хич не си давам зор за приготовления!
Ще си направя пълнени сухи чушки с боб и праз, лозови сърми, баница, печен боб с кромид. Ако ми остане време може и една питка да забъркам. Само не знам дали се пробвам със златна содена!? Содените хич не ми се получават!
Ще направя виненки, соленки и един кокосов чийзкейк за коледа, който съм обещала на момчетата! За коледа сигурно контрафилета с гъбен сос.

Мари, момчето стана ли за училище или го проспа?! Сладур!

# 800
  • Germany
Преди малко се обади шефката, че днес всички сме до 14.30. Аз доволен Simple Smile

# 801
  • Бургас
Али, радвам че си добре
Занесохме почерпката и един сладур ми каза :"много ви благодаря,че ни спасихте от писане и учене"
Сега сме в районното с ММ да си пуска заявление за смяна на личната карта

# 802
  • София
Али, браво! Бързо възстановяване!
Ени, цвете съм и аз. Но ако питаш ММ ще каже, че съм бодил. Rolling Eyes
Утре заминаваме. От вечерта ще приготвя най-необходимото. Следобед ще ходим с Гоги до Еконт. Трябва да си взема новият договор от А1. Не ми се ходи.. Много е зле този офис. Работят бавно, събират се опашки...
ММ иска да ходим до мола като се прибере. Надявам се да не е лудница. По-добре да идем до Джъмбо или Хиполенд. Още не сме взели подарък на Гоги. Но ще поправим това.

Хубав ден ви пожелавам!

# 803
  • Бургас
Мъфин, иска се доста смелост да влезеш в Джъмбо по това време Simple Smile

Але, бързо възстановяване!

В 11 ч. едното дете се беше напразнувало, другото изучило (добре че не изгърмях бележката по семейни причини). Майка ни черпи и тримата в близкото заведение и вече сме по леглата. Гледам, че са ми пратили доста страници за превод, но до 29-и все ще ги направя. Сестра ми пристигат днес и Марто отива да спи у нашите, а голямата племенница ще дойде у нас, мисля с на баба ѝ сармите да я гостя за вечеря Joy В краен случай пица.

# 804
Али, бравос! Тъкмо утре да си отвориш подаръците вкъщи Kissing Heart

Аз само да кажа, че утре мисля да направя едно картофено пюре. Толкоз от мен.
Само да ви покажа при нас какви оферти има и то от ресторант, в който готвят прекрасно. При такава опция как ли няма да седна да готвя Sunglasses
Иначе сме при свеки. Децата са си поръчали манджи, кой каквото му душа сака. Да са ми живи и здрави бабите, глезят ни.

Скрит текст:

# 805
  • Бургас
То и при нас има такива менюта,но ние отиваме при майка.

# 806
Але, Hug.

Бубе, прави каквото и както си го намислила. Аз още помня баниците и манджите на бабите. Големи майсторки бяха и двете, а аз за готвене започнах да мисля чак след като се омъжих. До тогава бях глезанката на всички Blush и не ме ангажираха с нищо около домакинстването. Е, научих се и то не без тяхна помощ, но им  звънях по телефоните непрекъснато като млада булка Joy. Яд ме е само, че не съм се възползвала докато са били около мен, за да придобия от техните умения за някои неща.

Карзче, и аз не съм фен на содената питка, но тази "златната" ми се получава. Правя я по тази рецепта.
Скрит текст:

В магазин не мисля да влизам в близките дни. Отдавна се научихме в къщи да не прекаляваме с храна и приготовления за празници. По-леко и за корема, и за джоба newsm47.

# 807
  • Варна
Але, хайде сега и бързо да се възстановиш! Heart
Започва се с голямото готвене, ядене и пиене! Оммм!
Утре ще сме гости, ама после аз ще посрещам. Да не беше готвенето, няма проблем! Grinning

# 808
Браво, Али! Бързо възстановяване!
Завалията още спи.
Аз си чакам ММ, който трябва да мине през свекървата за лозови листа, (моите от леля ми се оказаха супер крехки и не успях една сарма да завия), после трябва да купи ТВ по заръка на брат ми, които вече пътуват за Петрич.
Менюто у дома ще е скромно- направих хумус, утре ще пека боб, сарми, питка, салата, и пържени картофи(за децата). Бройката ще я фиксирам с плодове и ядки.

# 809
  • на Мелмак
Ха, Румка, ми то нашето същото, даже и на картинка. Само, че 'щот сме столичани, ни е с 50% отгоре Joy
Скрит текст:
Аз започнах да правя това за Коледа
https://youtu.be/AnmCIELOqi4?si=gLORG6N18vlMFNUH
Сега си седи в хладилника и утре или вдругиден ще го завия и изпека.

Общи условия

Активация на акаунт