Майка ми дели децата

• 8 978
  • 195
  •   1
Отговори
# 150
Alpaca,

Почти във форума научих това определение (не, разбира се, но често се ползва тук), но в твоя случай е напълно уместно - тази жена  е токсична. Навремето им викахме енергийни вампири, сега е по-модерно е да се говори за токсичност, но без значение от думата - тя те трови. Съжалявам, кофти е, когато е майка, но се отдалечи от нея, по възможност.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 13:46 от NellyN

# 151
  • София
С/на тази жена деленето на децата ѝ е последният проблем значи. Много е вероятно изобщо да не ги дели, а да те провокира и измъчва, защото явно усеща реакцията ти и това, че се разстройваш. И аз щях да те насочвам към темата "Невъзможните хора", но Бояна го е направила вече. По всякакъв начин се отдалечи от тази жена, но бъди сигурна, че опитите ти да се откъснеш ще отприщят драма и грозни включвания.

# 152
  • София
На мен ми звучи все едно майката се изживява като едно от децата, но в тийнейджърска възраст и затова така се "заиграва".
Майката има ли мъж в картинката?
И за авторката важи въпросът.

# 153
Аз вече над 30 години се чувствам луда, виновна и т.н.
От друга страна, знам, че по нейния начин ме обича.

# 154
  • София

Не е тук мястото да обсъждаме какъв е този начин на обичане, от който уж обичаният ще страда 30 години. По-съществено е, че със сигурност ти я обичаш, защото ти е майка. И това прави нещата много трудни за теб.

Както писах назад, аз не одобрявам отрязването на роднини и изобщо хора от живота за щяло и не щяло, но дългият ти пост съдържа някои притеснителни неща, и твърде напомня един много типичен модел на "родителстване" (вкл. ненагледният ти брат - паразит и зависим), който е... да кажем мъчителен за децата на такива хора. Ако е такъв случаят, нищо чудно, че си прогледнала за някои неща едва след като самата ти си станала майка. Наистина прочети и сподели в Невъзможните хора. Темата е огромна, но посветена точно на този тип нездравословни, меко казано, отношения. Ако разпознаеш себе си и майка си в нея, може да ти помогне, даже със сигурност ще.

# 155
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Не, не те обича, за съжаление.
Такива хора нищо не обичат.
Късай пъпната връв, дистанцирай се, и си гледай децата.

# 156
  • Пловдив
Не, не те обича, за съжаление.
Такива хора нищо не обичат.
Късай пъпната връв, дистанцирай се, и си гледай децата.
Най-вероятно я обича, по нейния си, извратен начин. Но да постави дистанция.

# 157
Тук се вижда гледната точка на едната страна и естествено от нея  авторката е правата.
От другата страна нещата може да изглеждат много различно.  На мен близък, ако ми крещи по площадките също бих се обидила, като майката. Или пък да имаме уговорка за час и да се наложи да вися 15 мин. на студа.
И авторката да я вържат да чака навън 15 мин. няма да е доволна и ще се цупи. Като не отчитаме как е майката, натоварена ли е с чанти, няма ли здравословен проблем.
Въпросът за сурвакница за 2 МЕСЕЧНО БЕБЕ е много смешен и чисто заяждане. Май ти харесва да се мислиш за жертва...

# 158
  • София
Ама наистина ли бебето е на 2 месеца?
Защо му е тогава сурвачка? Какво се предполага да прави с нея?

# 159
Защото, когато цял живот са предпочитали брат ти, правиш всичко възможно това да не се повтори при децата ти. Жената много ясно вижда същия модел, само че пренесен, вече към нейните деца. А защо не видяхте, че и коледен подарък няма за малкото дете. И това ли е нормално?
Голяма жена ще се разреве на детската площадка, колко ли гледни точки може да има. Прави театър да се покаже, колко е горка и колко е лоша дъщеря ѝ, да я накара да се чувства зле и да ѝ вменява вина.
А защо авторката продължава да го търпи, вече е съвсем отделна тема.

# 160
  • София

А защо авторката продължава да го търпи, вече е съвсем отделна тема.
Защото я обичала "по свой начин". В цялата история обич не виждам, но такова нещо е трудно да се приеме.

# 161
По-странното е, че тя непрекъснато е с майка си. За голям, самостоятелен човек, със свое семейство е леко необичайно. Живеят си в някакво взаимодействие, което явно е ок и за двете. Иначе би се дистанцирала.

# 162
Честно казано, това че детето е само на 2 месеца донякъде променя нещата, в смисъл че на този етап нито ще сурвака, нито ще оцени подарък.Авторката просто й е набрала с годините и от малки неща се дразни , нормално.

Обаче например за "Повишаването на тон" и мрънкането е интересен казус.

На мен ми се вижда, че майка й има доста разклатени нерви от някого.
Приличана леля ми.
Тя постоянно се оплаква колко й е зле от някакъв проблем (игнорирайки че и другите хора имат същите и по-лоши проблеми), преекспонира и изпада в истерия от всяко малко нещо, има параноя за всичко, непрекъснато някой й вика/заяжда/мисли й лошо...примерно се беше обидила на приятелката си, когато я помолила да й купи нещо от пазара, пък жената била заета и казала че не може да отиде в момента

Трудно е да се комуникира с такъв човек, просто трябва да си мега внимателен да не закачиш някой нерв , че винаги става голяма драма.

# 163
  • София
Коледен подарък не е била купила преди няколко седмици. Не е казано, че няма да купи. Бебе на 2 месеца не се радва на подаръци. Може бабата да е мислила да даде пари и майката да купи нужното. Няма как да знаем това.
Не вярвам изобщо да е забравила, че има още едно внуче, а до Коледа има още 8 дни.
Ако авторката си беше замълчала и бабата наистина беше дошла с празни ръце, щеше да стане ясно.

Така и не разбрах дали майката и дъщерята живеят заедно и какво изисква да са постоянно заедно.

# 164
Иначе бебето дори да не разбира, пак е мило да се покаже внимание.
Повечето баби още като не се е родило, купуват дрешки, дрънкалки и какво ли не.
Има си нещо сбъркано, но просто човек трябва да се отказва понякога от безсмислени битки и да се примири , че хората са си такива...

Общи условия

Активация на акаунт