Майка ми дели децата

• 8 981
  • 195
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Да я изгони... може би майката няма къде да отиде. Много крайни мнения и то за майка. Това не й е някаква комшийка.
Когато говорим за силно токсични отношения няма "ама тя и е майка". И ако имате късмета да не знаете какво е - ИМАТЕ ГОЛЯМ КЪСМЕТ.

# 181
Да я прати при брата. Той ще се погрижи за нея. Ще сис е оплакват двамата от авторката на воля, ама кой ще им дава пари и ще ги разкарва като куфари не знам.

За пореден път се убеждавам, че човек сам каквото си направи, никой не може да му го направи.

# 182
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Да я изгони... може би майката няма къде да отиде. Много крайни мнения и то за майка. Това не й е някаква комшийка.
  Нищо чудно съседката да е по читава от майка ѝ.
 Като няма къде да отиде, да се държи прилично.
 Моята е подобна кукувица,  но но делят 150 км. , и не се виждаме. Понякога звъни да ме чарджи за пари.

# 183
  • София /Абсурдистан
Много грозни мнения за една майка, та каквато и да е била тази жена. И то написани от майки! Само ако знаехте колко ще ви липсва когато един ден вече я няма. Какво ли не бих дала, да можеше отново да прегърна  моята майка!
Може направо да и се каже, че няма да приемете подарък за едното дете, ако няма подарък и за другото. /притрябвала му е на двумесечното сурвачка/. Да изгониш майка си от къща, която вероятно тя ти е подарила, това не дъно, а мазето на дъното.
Ако подозирате психични проблеми, каквито вероятно жената има, водите я при специалист и няма искам или не искам. И да не се забравя, че един ден може да се окажете в подобна ситуация на нейното място.

# 184
Майка и я тормози, а тя трябва да чувства вина, защото съвсем нормално иска да се спаси.  Авторката и без това се чуди как да се върже на фльонга, та майка и да е доволна.

Ако не намери начин да се раздалечат, просто я чакат още 30 години от същото и може и да се поболее накрая.

Аврорке, не отговори имаш ли мъж и той как гледа на постоянното присъствие на майка ти и влиянието и върху тебе.

# 185
  • София /Абсурдистан
Изобщо не е нужда да и угажда, защото тя никога няма да е доволна. Не се реагира на манипулатори по никакъв начин. Трябва да се приеме, че някои хора са си такива и да не им се обръща особено внимание. В един момент се кротват.

# 186
Като е толкова зле майката, дъщерята може спокойно да се отдалечи достатъчно от нея. Но изглежда не го прави и се оплаква.

# 187
Да не се окаже накрая, че дъщерята живее в къщата на майката, и разчита основно на нея за децата, но иначе изгони я. На мен авторката ми се струва дребнава с тези суровачки за бебета, и с това следене на майката. Като не й харесва да се изнася тя.

# 188
И аз попитах мъжа къде е в картинката и какво мисли за тези истории, защото той също е родител и би трябвало да има мнение по темата, но авторката не отговори.

Иначе с мъж или без мъж, колкото по-далеч от такава майка, толкова по-добре за дъщерята и нейното семейство. Забелязвам, че хора, които са имали късмета да израснат с любящи родители имат една романтична и нереалистична представа, че всички родители са такива и им се полага любов и уважение по презумпция. За съжаление в реалния живот това изобщо не е така и с някои хора е по-добре да ограничим или направо да прекратим отношения, ако искаме да си запазим здравето и разума. И тези хора не ни липсват, ами напротив, всеки ден се поздравяваме, че сме се отървали.

# 189
Айде, подкара се рефрена за святата майчица, която трябва да се търпи каквито и простотии да прави. Ами не, не трябва. Да, изгонване и подобни е твърде крайно, но е хубаво човек да се отдалечи всячески от отровен човек, за да съхрани себе си и децата си. Чукайте на дърво и благодарете, че не сте имали такива родители.

# 190
Твърде много въпроси станаха, ще ги обобщя в един коментар. Не, майка ми не ми е подарявала жилището, мой и на мъжа ми е домът. Мъжът ми е такъв тип, който ще ми каже всичко, както го вижда, право в очите, но ще ме подкрепя стоически при всички положения. Само да кажа, че той не е биологичен баща на Г, но е баща във всички останали отношения.
Майка ми няма пари за нищо, бях написала в един стар пост (не помня като отделен пост, или коментар към някой друг), че тя се беше заробила с огромни кредити, заради брат ми. Такива кредити погаси за последните години, че сигурно вече е изплатила една къща. Баща ми в крайна сметка ги плати и занули, макар че са разведени. Няма да изгоня майка си, разбира се, никога не бих си простила. Помощ всъщност ми дава, в смисъл, веднъж в седмицата, когато не е изморена да наготви, понякога пуска бебешките дрешки в нейната пералня да се изперат и после ги простира, събира и сгъва. Това е. С деца не ѝ се занимава много, освен че обича да играе с Голямото, но само да играе и да си ходи, никога не е искала например да спи при нея.
Иначе аз повече от всичко, на първо време искам да си изясня, доколко и какво се е случвало в детството ми и да съм в мир с това. Защото аз още от дете се чувствам постоянно виновна.

# 191
  • Пловдив
Честито като няма да я изгониш или поне да прекартиш достъпа до децата.

# 192
Мисля, че се сещам коя беше предишната ти тема. Колеблив човек си, поддаваш се на манипулации и вменяване на вина, прибрала си неадекватната си безпарична майка и ще си носиш кръста до гроб.
Както каза Янтра - честито!

# 193
  • Пловдив
Може да не я гони. Но да не я оставя насаме с децата, никога, и като цяло да разреди общуването. И да се подготви да тушира разни реплики и дуплики, и цялостно поведение.

# 194
Авторке, извинявай, но да ти сготвят веднъж в седмицата, да ти занимават редовно детето, да ти пускат пералня, сушат и сгъват бебешки дрехи, ако не е помощ - здраве му кажи!
И първо си изясни динамиката в своето семейство, да не се окаже, че ти си делиш децата, а не майка ти.

Общи условия

Активация на акаунт