Какъв би бил живота на жените ако мъжете нямаха сексуално привличане към тях ?

• 10 404
  • 451
  •   2
Отговори
# 435
Такова нещо би имало ефекта на ядрен взрив върху икономиката и цивилизацията изобщо. Някои сектори ще бъдат унищожени от първоначалната взривна вълна, а другите поразени от радиацията в последствие.
Първо ще пресъхне финансовият поток от 5-10 трилиона долара в глобален мащаб, създаван от мъжете и течащ към жените. Това ще унищожи модната и козметична индустрия доминирана от жените и ще доведе до загуба на стотици милиони работни места. Просто ще изчезне нуждата от нея и финансирането и. Ама жените се обличали заради другите жени. Женските лайкове са като аплодисменти на репетиция, може да са полезни до някаква степен, но не продават билетите за спектакъла, което е крайната цел. След модната индустрия кризата директно ще удари развлекателния сектор.Барове, клубове и заведения ще се окажат празни, защото основният им двигател не е самата социална активност, а мъжкото харчене, задвижвано от надеждата за интимен резултат. Когато този стимул изчезне, много от тези бизнеси просто губят своето икономическо основание. То дори и в момента се наблюдава такава тенденция.
След като заведенията се изпразнят, имотният и банковият пазар ще се сринат. Никой мъж вече няма да купува апартаменти или скъпи мебели, ако няма смисъл да впечатлява или да поддържа двойка. Ще спрат да се взимат кредити и да се изплащат ипотеки, а банките ще се чудят как да оцеляват без потока на „излишни“ пари. Всички сектори, зависещи от разходи за статус и живот в двойка, ще усетят „радиацията“, от строителство до финансови услуги.
След като икономическата активност се свие, ударът ще достигне и държавата и социалните системи. Намалелите приходи от данъци ще поставят пенсионни фондове, здравеопазване и образование на колене, системите, които днес съществуват благодарение на непрекъснато постъпващи средства, ще започнат да се сриват една по една.
С изчезването на сексуалното привличане, много ясно, че сексуалният тормоз и насилие ще изчезнат просто защото стимулът за тези прояви отпада. Но това не означава, че насилието изчезва. Икономическата криза, безработицата и т.н. ще засилят други форми на насилие - домашно насилие, конфликти между съседи, грабежи и агресия в уличните среди. Няма да ви нападат за да ви изнасилят, а за да ви вземат чантата или телефона.
Идеята, че технологиите като инвитро или клониране могат да заместят естественото възпроизвеждане, е силно илюзорна. В дълбока рецесия и сринати социални системи няма кой да финансира масово производство на деца по тези методи, нито държавата, нито частните лица. Дори при стабилна икономика, развитите страни вече имат демографски срив, който технологиите не могат да компенсират, защото проблемът не е само биологичен, а социален и мотивационен, хората просто не създават семейства и не отглеждат деца. В свят без сексуално привличане липсва и стимулът за съвместно родителство, което прави естественото размножаване почти невъзстановимо. Инвитрото и клонирането са някакви незначителни решения, които не могат да поддържат цивилизацията.
Тук вече не става дума за обичайното икономическо сътресение, което след време може да бъде преодоляно и да последва възстановяване. Сценарият, който разглеждаме, описва изчезване на основен двигател на развитието.

# 436
Лайковете тази вечер не ми работят, затова Third тук ти давам моя 👍
Не казвам, че с всичко съм съгласна, но мнението ти определено буди размисъл. Адмирации!

# 437
  • France
Не разбирам, мъжете няма ли да имат места, където да живеят? Ок, няма да вървят големите къщи и апартаменти, но пък ще има почти двойна нужда от жилища - за жените и мъжете поотделно. Или пък хората ще живеят с приятели. Това не виждам как ще се промени.
За козметичната и текстилната индустрия, жените като цяло пазарим за себе си, не за мъжете. Аз съм бракувана и ако утре мъжкото внимание към мен изчезне, единствената разлика ще е, че ще ходя с по-секси дрехи на работа. Сега не смея.
Около мен има почти само бракувани двойки и за да можем да излезем без децата и сега излизаме поотделно. Като студентка, четвъртък ни беше женската вечер. Излизахме, пиехме по бира-две в любимия бар, лазер гейм или кино от време на време. За мъжете, не знам. Може и да не искате да излизате. В момента във Франция е много модерно соарета само от жени. Така можеш да отидеш сама, да танцуваш, да пиеш без да се притесняваш, че някой може да ти се лепне.

# 438
Не разбирам,...
Скрит текст:
мъжете няма ли да имат места, където да живеят? Ок, няма да вървят големите къщи и апартаменти, но пък ще има почти двойна нужда от жилища - за жените и мъжете поотделно. Или пък хората ще живеят с приятели. Това
...не виждам...
Скрит текст:
как ще се промени.
За козметичната и текстилната индустрия, жените като цяло пазарим за себе си, не за мъжете. Аз съм бракувана и ако утре мъжкото внимание към мен изчезне, единствената разлика ще е, че ще ходя с по-секси дрехи на работа. Сега не смея.
Около мен има почти само бракувани двойки и за да можем да излезем без децата и сега излизаме поотделно. Като студентка, четвъртък ни беше женската вечер. Излизахме, пиехме по бира-две в любимия бар, лазер гейм или кино от време на време.
За мъжете, не знам.
Скрит текст:
Може и да не искате да излизате. В момента във Франция е много модерно соарета само от жени. Така можеш да отидеш сама, да танцуваш, да пиеш без да се притесняваш, че някой може да ти се лепне.

Е тва, с очите си да го видя, няма да го повярвам!
Особено третото.

# 439
Какво инвитро и клониране? Изкуственото осеменяване нито струва кой знае, че да се отрази на икономиката, нито е толкова сложно, и ветеринар може да се справи. Лошото за мъжете е, че ще е като при биковете - един осеменява, другите са излишни.

# 440
Какво инвитро и клониране? Изкуственото осеменяване нито струва кой знае, че да се отрази на икономиката, нито е толкова сложно, и ветеринар може да се справи. Лошото за мъжете е, че ще е като при биковете - един осеменява, другите са излишни.

Не е сложно, не е скъпо, но нека да сметнем колко от 8 милиарда и половина днес са плод на изкуственото осеменяване?
Без да слагаме в сметката другите видове (овци, крави, ей такива Wink )
===========================
Но пък щом ви влече, защо не?
Само да не настане бой за часовете при добрите ветеринари? Wink
Със списъци на чакащи за 3 години напред, както в "хуманното" Simple Smile Simple Smile здравеопазване днес...
Trollface

# 441
Нито е сложна, нито е дълга процедура, даже и ветеринарен техник може да я свърши, както и някои животновъди, което значи, че и всякакъв медицински хуманен персонал може да го свърши. Ако има недостиг на квалифициран персонал за това, значи по принцип няма лекари, медицински сестри, ветеринари и животновъди...

# 442
Не разбирам, мъжете няма ли да имат места, където да живеят? Ок, няма да вървят големите къщи и апартаменти, но пък ще има почти двойна нужда от жилища - за жените и мъжете поотделно. Или пък хората ще живеят с приятели. Това не виждам как ще се промени.
Около мен има почти само бракувани двойки и за да можем да излезем без децата и сега излизаме поотделно. Като студентка, четвъртък ни беше женската вечер. Излизахме, пиехме по бира-две в любимия бар, лазер гейм или кино от време на време. За мъжете, не знам. Може и да не искате да излизате. В момента във Франция е много модерно соарета само от жени. Така можеш да отидеш сама, да танцуваш, да пиеш без да се притесняваш, че някой може да ти се лепне.
Жилища ще има нужда, разбира се. Въпросът не е „дали“, а „кой и как ще ги финансира“. В момента основната тежест за осигуряване на жилище и обзавеждане пада върху мъжете. Ако сексуалното привличане изчезне, този модел се променя.
В съществуващите двойки с деца вероятно 70–80% от мъжете ще продължат да покриват ипотеки, наеми и издръжка, но разходите ще се свият до функционален минимум. Нови двойки обаче няма да се появяват и всеки ще трябва сам да осигурява жилището си. При мъжете това няма да е особен проблем, но  при жените вече ще е, защото ще трябва да го направят без мъжка финансова подкрепа. И тук въпросът не е дали ще има нужда от жилища, а дали ще има възможност да се плаща за тях, при настъпила рецесия и силно засегнати сектори, доминирани от женска заетост. Това неизбежно води до свиване на имотния пазар, не до растеж.
Същото важи и за потреблението. Може подсъзнателно да се възприема, че пазаруването е „за себе си“, но кой в крайна сметка определя кое е секси, привлекателно и желано? Изрази като „искам да се чувствам секси“ нямат реална стойност, ако няма кой да реагира на външния вид. Вероятно ще има кратка инерция по навик, но без обратна връзка мотивацията изчезва.
Женски соарета, танци и излизания има и сега, съществуването им няма да спаси развлекателния сектор, ако мъжете спрат да харчат. От десетилетия заведенията работят с ясен модел - жените се допускат без куверт или с преференции не от „джентълменство“, а като икономическа примамка. Присъствието им привлича мъже, а мъжкото харчене за алкохол и компании е това, което реално поддържа бизнеса. Ако този стимул изчезне, моделът се разпада. И в момента клубове умират и жени се оплакват, че мъжете не се държали както преди.
А мъжете няма да спрат да ходят по заведения. Пак ще се напиват, но могат да го правят и в кварталната кръчма без да плащат хипер завишени цени заради жените.

# 443
Опитах да чета, бога ми.
Тези симфонии, не мога.
Мъжете действат, не плямпат.

# 444
Опитах да чета, бога ми.
Тези симфонии, не мога.

У всеки мъж има по нещо женско, у всяка жена има по нещо мъжко.
За характери си говорим, нали?  Wink
Немалко мъже са приказливи, даже плямпала. Не мога да ги оценявам "като мъже", но общо взето са доста дейни. Често образовани, често способни.
Лично познавам такива Simple Smile
Разбирам, че има жени, които се дразнят от този тип мъже, все пак е един вид изземване на социалната роля Simple Smile.

Нито е сложна, нито е дълга процедура, даже и ветеринарен техник може да я свърши, както и някои животновъди, което значи, че и всякакъв медицински хуманен персонал може да го свърши. Ако има недостиг на квалифициран персонал за това, значи по принцип няма лекари, медицински сестри, ветеринари и животновъди...

Зададох ясен и прост въпрос. Повтарям за неразбралите.
Като не е дълга, сложна и скъпа тази процедура, колко хора, каква част от настоящото 8 и половина милиардно население на Земята е родено благодарение на тази процедура?
Колко жени са прибягнали до тази процедура? В последните 1, 2, 5 или 10 години?
Не се интересувам от отговори "по принцип", нито от политиката на здравеопазването в различни страни.

Ще добавя доуточняващ въпрос. Къде (географски) живеят тези жени и на каква (приблизително) средна възраст са?
Няма нищо срамно човек да отговори - Не знам, когато не знае. Даже може да му олекне. Личен опит Wink

# 445
Обсъждате бели кахъри. Сексуалното влечение е толкова огромен (ако броим и непреките дейности) мотиватор в поведението на мъжете, че ако това изчезне, то мъжката психика ще се счупи непоправимо.
В дъното на солидна част от нещата, които мъжете правят стои желанието и надеждата да се харесат, бъдат оценени и впечатлят другия пол. Като при навлизащите тепърва в живота стрейт младежи процента действия мотивирани зараи жени, без значение дали някоя конкретно или вървежност сред всички тях като цяло, клони към доста над 100.

За някой възрастен може да няма особена разлика, допускам, че има завалии, за които сексуалното влечение така и така изчезва с възрастта, но за тези, които са в разцвета на силите си и движат света напред подобна ментална кастрация ще бъде равносилна на будна кома. За какво ще работиш, ще изкарваш, ще се развиваш, за едното ядене и подслон ли? Ами ти ще вложиш абсолютния си минимум, ако и толкова.

Като нищо може да почне и някакъв компенсаторен геноцид над жените. Представете си колко импотентници с власт са обявявали жени за вещици, предизвиквали са гонения, клади, мъчения, само защото вече не им става, а имат власт. Сега да си представим консолидирана маса от безброй такива примитиви.

Вкратце, пост апокалиптичен свят, приличащ на кръчма от уестърн, в която всеки се млати с всеки, а по умните правят бартер уловена риба срещу прясно сварена ракия, щото 98.7% от мозъчната им активност е станала излишна. Но няма да е дълга вегитацията, едно-две изтеглили късата клечка поколения, после земята ще си отдъхне от нас.

пп. но пък колко нови лесбийки ще се появят преди това, един spectator mode на тая вселена ще направи фурор в нашата.

Цитат
Опитах да чета, бога ми.
Тези симфонии, не мога.

Мани ти, и ние сме хора.
Рекордът ми за телефонен разговор е от 8 без 20 вечерта до около 3 без 20 сутринта с един приятел.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 04:38 от vяsko

# 446
  • Пловдив
Аз мисля, че жените ще започнат да могат да тичат сами, да излизат нощем и да си разходжат кучетата по безлюдни места.

И не съм съгласна с The_Third. Мъжете и сега не забелязват достиженията на козметичната и модната индустрия, жените се състезават с другите жени, това ще си продължи.

# 447
  • France
Сигурно в САЩ наистина 70%-80% от жилищният товар да пада върху плещите на мъжете. Но това е държава практически без майчинство, без държавни ясли и жените напускат работа, когато родят. В Европа не е така. Дори и жената да взима малко под заплатата на мъжа, кредитът се пресмята така че да падне по равно и на двамата. А има и двойки, където жената е по-заможна. Сещам се за поне 3 в близкото ми обкръжение. Тоест почти ¼.
Мъжете също ползват козметика. Вчера, през обедната пауза, обсъждахме техните продукти. Козметиката я ползвам не за да ме види ММ, практически не се засичаме, докато съм гримирана, а за да изглеждам като "млад и динамичен кадър" всред колежките ми. Почти изцяло женски колектив сме.
Трети, май не знаеш какво подтиква една жена. Кой е нашият вътрешен двигател? Ако искаш направи тема, ще ти обясним

# 448
  • над кукувичето гнездо

В съществуващите двойки с деца вероятно 70–80% от мъжете ще продължат да покриват ипотеки, наеми и издръжка, но разходите ще се свият до функционален минимум. Нови двойки обаче няма да се появяват и всеки ще трябва сам да осигурява жилището си. При мъжете това няма да е особен проблем, но  при жените вече ще е, защото ще трябва да го направят без мъжка финансова подкрепа.
Ако на жените не им се налага да отсъстват по година-две-пет за отглеждане на потомство, ще печелят наравно с мъжете. В такъв свят вече няма да има оправдания мъжете да получават по-висока заплата от жените за същата работа.

Но се чудя аз, инстинктът за продължаване на рода, който е базов за всяко живо същество, как ще бъде задоволен. Мъжете ще си купуват матки, а жените семе?  Ще се сключват договори за изкуствено осеменяване да речем, но как ще става подборът на "родителска двойка"?

Природата си знае работата най-добре май.

# 449
  • Обран бостан ;)
Опитах да чета, бога ми.
Тези симфонии, не мога.

И аз не чета неща, които не са ми интересни, но написаното от Трети не е от тях.

И не съм съгласна с The_Third. Мъжете и сега не забелязват достиженията на козметичната и модната индустрия, жените се състезават с другите жени, това ще си продължи.

И каква е крайната цел на състезанието ? Trollface

Общи условия

Активация на акаунт