Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 085
  • 522
  •   1
Отговори
# 120
  • София
На Коледа винаги имаме свинско. Различава се само начинът на притотвяне - пържоли, поркета, свинско с кисело зеле.

# 121
Приготвяме само постни ястия за Бъдни вечер, правим баклава и много меденки. На Коледа украсяваме сурвачките с децата, за да са готови за посрещането на Новата година.

# 122
Много обичам кадените вечерù преди Рождество и на Бъдни вечер. Още от Св.Сава започвам със содените питки. Постните храни са ни предпочитаните ястия по Коледа 😍

# 123
Винаги  приготвяме питка, зелеви сарми, баклава. Също и салата Снежанка.

# 124
Сърмите с кисело мляко са неизменна част от нашата трапеза за Коледа, руската салата също е мой спомен от детството.

# 125
Питка ,зелеви сарми,баклава,пълнени чушки с боб.

# 126
Украсяването на дома е любимата ми традиция, а баницата - любимото хапване 😋

# 127
  • Разпиляна във въображението
Чушки пълнени с боб, постни сармички и пости чушки, капама, содена питка

# 128
Баклава, капама и джинджифилови сладки.

# 129
Любимата ми традиция да се съберем вкъщи цялото семейство! ❤️❤️❤️

# 130
  • София
На Коледа трябва да е топло, светло и спокойно. Украсено. С любимите хора. С традиционната софра - постните ястия, питката,  каденето около трапезата и стаите. Миризмата на уют.

# 131
  • София
Винаги на бъдни вечер на масата има нечетен брой ястия. Събираме се цялото семейство. На Коледа приготвяме задължително свинско и хапваме коледни сладки.

# 132
На Коледната ми трапеза традиционно в моето семейство присъстват чушки, пълнени с боб, чушки с ориз, баница с късмети, баклава, царска туршия и картофена запеканка със сирене.

# 133
За бъдни вечер в семейството ми задължително се прави содена питка с паричка, тиквеник, сърми, чушки, боб и още  постни ястия. На Коледа семейството се събира на трапеза с пълнено пиле с ориз и кисело зеле, а за Нова година традиционно има сърмички, баница с късмети и баклава.

# 134
  • София
Кои са вашите любими български традиции или рецепти от едно време, с които посрещате Коледа във вашия дом

Традиции - Винаги да се събираме цялото семейство на 25 ти.
Рецепта - определено капама и погача.

Общи условия

Активация на акаунт