Чисти български продукти “Алфатар” - за Коледа като от детството!

• 7 089
  • 522
  •   1
Отговори
# 150
В нашия дом Коледа винаги идва с аромата на домашни сарми, медени курабийки и традиционната баница с късмети. Това са моите любими български традиции, които всяка година правят празника истински специален.

# 151
  • Mediterraneo
Сарми, баница, капама, тиквеник, баклава, руска салата. Това са вкусовете, с които винаги ще свързвам коледните и новогодишни празници.

# 152
  • на дъното
Още докато бяха мънички децата си направихме традиция в нашето семейство и всяка година я запечатваме със снимки,като правим заедно коледни сладки.
А от моето детство помня питката на баба и майка после се почваше с баниците вътре с дрянови късметчета .Беше топло и уютно.Надявам се да запазят и моите деца тази топлина и я предават от поколение на поколение ❤️

# 153
На Коледа най-любимата традиция е да се събира семейството. Трапезата е пълна с всякакви ястия, отварят се подаръци, ден пълен с положителни емоции.

# 154
Любимата ми рецепта е от моята баба и дядо, пълнени сухи (червени) чушки с боб. ❤

# 155
Задължително правим голяма питка, печено пиле и много разядки или други малки вкуснотии, за да ни е пълна трапезата. Винаги се грижа да има коледна украса навсякъде около нас и коледна музика, за да може да се потопим максимално в атмосферата.

# 156
Коледа е любимият празник на малки и големи! Цялото семейство се събира, разменят се подаръци, идват гости и приятели, които не сме виждали скоро.
За Коледната трапеза са характерни ястията с месо. След Коледните пости, чиито край слага Бъдни вечер, Коледа е първият ден, в който на трапезата се сирвират блажни ястия.Правим салата от кисало зеле,свински пържоли,сърми,капама,коледни меденки,печена тиква ,ароматни свещи!

# 157
По коледа винаги се събираме семейно. Баницата с късмет присъства на трапезата. Любим детски спомен ми е как с брат ми “надупчихме” плакетата (баницата) с вилица в търсене на паричката 😅

# 158
На коледната трапеза задължително приготвяме баница, сарми, питка и баклава.

# 159
Любима ми е баницата, която се получава много добре с продукти на Алфатар

# 160
На Коледа задължително сърмички и коледни сладки, баница също.

# 161
За Коледа си правим бобеник, тиквеник, меденки и други коледни сладки.

# 162
Винаги приготвям зелеви сърми,тиквеник,баница,бобена салата,питка.

# 163
За Коледа приготвяме питка с късмети, руска салата, пържолки и баклава.

# 164
  • Sofia
Питка, капама и сарми са от любимите. А атмосферата вкъщи, с украсата, всички вкъщи, това че не се бърза и бавничко преминаваме през дните- това прави празника много приятен.

Общи условия

Активация на акаунт