АС и други романтични К-драми - тема 15

• 5 452
  • 198
  •   1
Отговори
# 150
  • Варненска клюкарка
Проф, зняам за вратата му направо на улицата, ама мислех че влизането в самия района е контролирано. помня случая с китайките и намесилите се рускини. Не знам какъв е смисълът да живее в такава къща като е толкова незащитен там, в някой небостъргач ми се вижда по-разумно, поне има денонощна охрана в подземните паркинги и на партера, а катеренето отвън по стъкелени фасади изисква специални умения.
2в1, редовно ги чета какво даряват, по повод лични празници- сватби, РД, раждане на дете,  по Коледа,  или началото на новата година, при бедствия и въобще голямата благотворителност в Корея, затова писах че Сокчовите ги чета по диагоналаи, че вече станаха много, дори феновете му взеха да му се карат че прекалявал, нямал ча толкова много пари, но къде е дарил последно ме изуми, затова цитирах част от статията. Това са официалните му дарения към фондации, иначе тази година от агенцията му спестиха информацията за сумите които е подарил на служителите за празниците. Миналата година няколко човека се похвалиха в мрежите с нови айпади и айфони от него с уточнението че всички служители са получили такива, сумата отново към 100 млн. други стотина преди това даде за 6-дневна ваканции на служителите на Бали и той беше отишъл с тях и пуснаха няколко снимки т.е. освен официалното даряване по фондации прави и големи подаръци.

В предишния пост цитирах едно, а забравих да кажа че корейците пак нямат угодия по поредния въпрос свързан с нечие представяне. Този път пак като за заека от вица що си с шапка що си без шапка са реакциите им на  видеото, по повод отбелязването на 20 годишнината на tvN. Сега някои са изумени че в клипа с хитовете на телевизията липсвал най-големият- Кралицата на сълзите с почти 26% рейтинг. Представям си пък ако бяха го включили Joy

# 151
За сериала на Пако...
В началото малко въртят напред-назад във времето, докато показват предишните им две влюбвания и раздели. Но, в последствие се разбира кой, как и защо е постъпил така. Завързва се и интрига около каката на главната и компанията. Дайте му шанс, пък винаги може да го зарежете, ако продължи да не ви допада.

# 152
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз нямам намерение да се отказвам (с Пако е все пак Joy ). Но не обичам хаотичното поднасяне на различни времеви периоди в един епизод. А тук първият епизод е точно такъв. Сигурно чак след 5 епизода, ако се върна да изгледам отново първи, ще разбера коя сцена от кой момент от реалния живот на героите е била.
Ама и кака ли има? Явно ще се появи после. Не съм стигнала още до такава героиня.

Тази вечер, а и следващите няколко, съм на друг фронт. Ще видя как се е развил Джан Яман професионално. Имам намерение на изгледам по БТв италианската суперпродукция, с широко международно участие, "Сандокан". В детските ми години първият филм с Кабир Беди ни отвя главите по кината. А песента на "Рики-е-Повери" и досега ми звънти в главата. Много ми е любопитно сегашната версия, освен чудовищните възможности на съвременните технологии, какво друго ще ми предложи.

# 153
  • пак на Рив Гош
В детските ми години първият филм с Кабир Беди ни отвя главите по кината.
Това е един от първите ми ярки филмови спомени в ранна детска възраст. Другият е "Ад под небето".

И аз ще дам още малко шанс на Surely Tomorrow, ама може би след някой и друг ден, че сега "графикът" ми е доста пълен. Да не говорим, че в петък започва и нов сериал с една моя китайска тръпка, та и него ще го следя.

# 154
В детските ми години първият филм с Кабир Беди ни отвя главите по кината.
Това е един от първите ми ярки филмови спомени в ранна детска възраст. Другият е "Ад под небето".
Ох, да, и на този много му тръпнах. Не само заради Пол Нюман и Стив Маккуин. Hands V
Ама имам преди това дълга серия с всичко с Гойко Митич + Златото на Маккена. Wink

# 155
Тази вечер, а и следващите няколко, съм на друг фронт. Ще видя как се е развил Джан Яман професионално. Имам намерение на изгледам по БТв италианската суперпродукция, с широко международно участие, "Сандокан"
Ще ви хареса, добре е направен. Вече го изгледах. Нямаше как да го пропусна , израснала съм с книгите на Салгари. Телефона пак си пише каквото си поиска и пише глупости Grin

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 22:33 от Danifin1

# 156
  • пустинен пъпеш
О и аз харесвах романите на Емилио Салгари .От 20.01. по Нетфликс започва 5 сезон на реалити шоуто Single's Inferno.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 17:07 от rududu

# 157
Честит имен ден, Бел! Със здраве и гордост да си носиш името! Heart

Ако има още именички, да се чувстват поздравени!

Първи постер на I'm Human From Today

Феновете забелязват детайли като ноктите и косата ѝ на вълни, която им приличала на опашка на лисица.Joy

...
И да съм все пак по темата - тия дни гледам втората половина на Nice to Not Meet You. В частта, където двамата си пишеха и се харесваха в приложението, а не се понасяха наживо, имах чувството, че гледам You've Got Mail Grinning (не се оплаквам, това е един от любимите ми ромком-ове).
И аз обичам такъв тип истории, в които главните постепенно се влюбват или омразата прераства в любов. Между другото, в "Имате поща" любимото цвете на главната героиня е маргаритка Grinning

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 17:09 от Margarita N.

# 158
  • Варненска клюкарка
Марги, благодаря за пожеланията, страхотни лаленца!
Тя и самата Хе Юн има нещо дяволито в лице, като малка сладка лисичка ена постера. Тези дни започна по- интензивна реклама на сериала им с Ломон, само дано оправдае очаквнията, че най лошо е когато има свръх такива, пък историята не е нова н всеки нов прочит на легендата някак трябва да успее да заинтригува зрителите.Тези дни напускаха нови кадри зад кулисите- посмях се с един жълт куфар, на който се беше подпряло Гумихото и който беше толкова грамаден, Хе Юн около 40 кг и спокойно би се събрала в него, сигурно и място ще остане Joy В друг кадър повлече героя на Ломон за ръкава все едно е парцалена кукла. Коментират как случайно и в двата и последни сериала историята започва с ГГ които са перспективни спортисти, а главните и колеги са скорпиони като нея. Дано не прекаляват с търсенето на сходства.
Всеки ден ми излизат различни видеа с Хе Юн, та се чудя кое ново, кое старо, трудно преценявам, напоследък формите и търпят много динамични промени, прическите и също. Не знам със Сокчето какво им стана напоследък та ги удря в килограмите, популярността ли трудно им понася, ама за неговата слаботия някак ми е по-предвидима, а за Хе Юн не знам какво да очаквам.
https://youtube.com/shorts/FmmWHR1QXYo?si=olOS--rOYhWEgnrv

Сокчо с първа реклама на Прада Бюти за ВОГ след онзи бананов бласам за устни преди 3 месеца с който съобщи че е станал посланик на марката. От около 4 месеца забелязвам че не го цапотят с толкова ярък грим както беше с Клиник, по матов и по- естествен е някак.
https://www.youtube.com/shorts/V5IWqmr_PGQ

Ох тоя телефон- пиша Прада, той иска да мисли вместо мен и изписва Прага, не знам колко пъти се връщах да поправям и сигурно още има. После ще се върна да добавя и едни бАМбони за почерпката.

# 159
Белл, Честит имен ден и от мен!
Вместо лаленца ти поднасям цветенце от терасата ми. Прибирайки се от работа днес,  07.01.2026, бях зарадвана от цъфналата петуния. 🥰

Избива нова пъпка и на другото разклонение 😍. Снимах и със светкавица и без, че вън е вече тъмно, а лампата на терасата ми не цели да огрява квартала Joy.

Много бавно напредвам с Паковия сериал. Едва-едва по една серия на вечер, като поне половината проспивам. Скучноват ми е за момента, но повече в гледането ми влияе това, че все още не мога да му намеря смисъла на този сериал.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 20:08 от profi_1

# 160
  • Русе
Честит имен ден и от мен, Белл! Нека името ти носи здраве, сила и много късмет!
Аз този път не съм на корейска вълна (въпреки любими имена), не съм и на никаква вълна...Sob Не мога да попадна на нещо, което да ме грабне и завърти шеметно. Станах много капризна ли...?! Очаквам през месеца интересни имена и сама си стискам палци да захапя нещо добро...

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 20:51 от winona

# 161
  • Варненска клюкарка
Проф, Уин благодаря и на вас. Почерпката.

Аз по отношение на Пако съм в някакъв парадокс- него го харесвам, но досега ни един сериал не съм му харесала достатъчно, може би с известни угоговорки един, а други четири едвам ги добутах до финала, ама в период когато все още ги гледах целите. Нов опит не възнамерявам да правя скоро, не ми хареса и резюмето което бях прочела още преди месеци за сегашния му сериал. Ако някой каже че нещо му е мудно и го приспива, значи мен направо ще ме вкара в кома.

Преди 10 години и сега
https://www.youtube.com/shorts/s_bRSaQJczw

ПП Профче чак днес си си прибрала китките ли? Ние с ММ на 1.01 рано-рано сутринта като видяхме какви ветрове са задухали при нас, по-скоро на разсъмване ни събудиха падащите саксии, и за норматив внесохме всичко вкъщи. Все още пренасям на остъклената че там е над 20 градуса ако има слънце навън

# 162
Уин, в момента и аз съм така - на никаква вълна. Joy При толкова много заглавия не мога да реша какво ми се гледа.

Тази зима е необичайно мека - цветята ми стояха навън до началото на декември, прибрах ги и като по чудо не съм уморила още копривките (предишни години по 4-5 жертви е имало до януари). Петуниите пък ги зарязах навън - не цъфтят, но и не мръзнат.

# 163
  • пак на Рив Гош
Белл, на патерици, честит имен ден и от мен! 💐

И аз обичам такъв тип истории, в които главните постепенно се влюбват или омразата прераства в любов. Между другото, в "Имате поща" любимото цвете на главната героиня е маргаритка Grinning
Марги, тогава може би Love to Hate You ще ти допадне (ама не знам дали е превеждан на български). Сериалът беше голяма забава.
А маргаритките са най-приятелски настроените цветя 😄

Аз си карам на 4-5тте корейски и един китайски текущи за момента, достатъчни са ми да ме развличат.
Spring Fever започна леко и забавно и оставам да го гледам. Да речем, че първият му епизод ми беше по-интересен от първия епизод на Паковия сериал.

Като казвахте за цветята и атмосферните условия - при нас тези дни се случи нещо доста рядко - валя сняг ❄️❄️❄️!!! и даже се задържаха няколко сантиметра.
Една от градинките в наше село днес:

# 164
Белл, само една част от китките ги прибрах на остъклена тераса по Коледа и Нова година. Другите си зимуват навън, на откритите тераси. Сред тях са петунията и кученцата, по принцип не ги прибирам. Но понеже тази зима е необичайно топла, както и Марги е отбелязала, не само добре си виреят, но и продължават да цъфтят Grinning. Кученцата и други години са ме радвали с цъфтеж в студа. Ама на 7 януари навън да ми цъфне петуния, не ми се беше случвало. Crazy

Роци, и у ваше село са много хубави китките, макар и заснежени.

Мисля да подхвана и Spring Fever, и My Beloved Tief. Не съм поглеждала кои са актрисите в главните роли, но актьорите са ми ОК Stuck Out Tongue Winking Eye , особено Агънцето Heart Eyes. Не съм се отказала от Паковия сериал, но явно трябва да търся начин да го гледам дневно време. Вечер определено ме приспива.

Общи условия

Активация на акаунт