Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 19 317
  • 191
  •   3
Отговори
# 135
  • София
Леле, преди време си купих жестоки обувки от second hand за левче (бяха си с копчето и сигурно са нови), обаче са с 1 номер по-големи. Да взема да ги пусна на висок градус (аз ги изпрах на 40 в пералнята и не се смалиха), белким ми станат точни. Не, че е голям проблем, зимни са и с дебели чорапи и като стегна връзките са ок, но все пак, няма да е лошо да са ми по-стегнати.
И за да  не е спам - навръх Нова година получавам подарък от приятелка, вътре с чаша. Познайте дали не я счупих още тогава (за протокола, много ми стана гадно още тогава, ама тя М. си  ме знае).

# 136
Понякога деформацията е непредвидима

# 137
  • European Union
Аз не съм смалявала маратонки, но боядисах белите маратонки на тийнката в пералнята с други обувки. Тя беше в шок, но след като го преживя, си ги носи сиви. Логото на Найк си остана бяло и изпъкваше доста повече отколкото в оригиналния им вид.

karzz, вършат ли работа тези машинки? Да си купим по една, за да не печем обувките в печката.

# 138
  • Бургас
Да,Кети! Много съм доволна от машинката!
Гледах ги в Тему, мислех от там да поръчвам, но точно тогава пуснаха в Лидл и си купих. Хубава работа вършат. Имат 3 степени на сушене - за 3,6 и 9 часа. Препоръчвам ги!

# 139
Аз ги слагах под парното, а ако ми трябват бързо, над парното с отвора надолу

# 140
А при нас “парното” е централно и е на принципа на горещ въздух. Този горещ въздух навлиза през отвори  в пода на къщата и върху него слагаме едни сушилнички. Тази конкретно е за ръкавици, но има и за обувки.

За моето семейство е достатъчно, защото не се мокрим много.

# 141
Присетих се, във втори клас, вече съм голяма и се прибирам сама. Не щеш ли паднал един дълбок, пухкав сняг. Търкаляне, пързаляне до тъмно. Когато ме намериха, ядох бой. Като ме прибраха, пак. Палто от плат.. отгоре ледени буци. Как ще ходя на училище? От съседите взеха яке, леля ми даде нейната грейка (ако ми хрумне пак да се пързалям), чии бяха ботушите, не помня:).

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 15:41 от Spensa

# 142
Нямахме толкова дрехи в детството си. Още помня, майка ми беше в болница, баща ми ме води на училище, страхотна киша. Спъвам се, падам, от панталона тече вода. Нямам друг панталон, баща ми ме връща вкъщи и ми облича някакъв отвратителен анцуг, който и за вкъщи не ставаше. Много ме беше срам. Сигурна бях, че ако майка ми не беше в болница, все щеше да измисли нещо, да не ходя като чучело.

# 143
Е, тя случката на ММ е от гладните му студентски години 90-те. Сега не се мокрим толкова, а и имаме много обувки. Остават веселите спомени.

# 144
Нямахме толкова дрехи в детството си. Още помня, майка ми беше в болница, баща ми ме води на училище, страхотна киша. Спъвам се, падам, от панталона тече вода. Нямам друг панталон, баща ми ме връща вкъщи и ми облича някакъв отвратителен анцуг, който и за вкъщи не ставаше. Много ме беше срам. Сигурна бях, че ако майка ми не беше в болница, все щеше да измисли нещо, да не ходя като чучело.
Не е до имане на дрехи. Повечето мъже не умеят да съчетават дрехи, да мислят даже в тази посока.

Муня има поне 7 чифта ботуши и се оказа, че само едни не пропускат вода, но те не са фръцняни. Днес щях и да се пребия по Витошка. Има ли начин нещо да направя? Импрегниране дали ще има полза?

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:23 от Г-жа Рамацоти

# 145
Течен парафин. Осигурява водоустойчивост. Има и спрей, но не съм ползвала. Трябва да се намаже цялата обувка и добре да изсъхне, но мисля.че променяше цвета на кожата. Имам някави спомени за мунщина, но не се сещам. Grinning
Може да попитате в някое обущарско ателие.

# 146
Течен парафин. Осигурява водоустойчивост. Има и спрей, но не съм ползвала. Трябва да се намаже цялата обувка и добре да изсъхне, но мисля.че променяше цвета на кожата. Имам някави спомени за мунщина, но не се сещам. Grinning
Може да попитате в някое обущарско ателие.
Ние редовно ползваме спрей. Дъщеря ми вчера си маза обувките с водоустойчив крем на д-р Мартен.

# 147
За импрегниране - Collonil Carbon Pro.

# 148
  • Street of Dreams
Излезе ми нещо в спомените във ФБ. Години по-късно още се чудя и се мая на тази "салата", поднесена ми в един ливански ресторант в Лондон. Но още предизвиква смях.

Не, не ми донесоха нож, на масата имаше само нож за мазане.

# 149
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Излезе ми нещо в спомените във ФБ. Години по-късно още се чудя и се мая на тази "салата", поднесена ми в един ливански ресторант в Лондон. Но още предизвиква смях.

Не, не ми донесоха нож, на масата имаше само нож за мазане.
Всичко ясно, но кубчетата лед?

Общи условия

Активация на акаунт