Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 19 977
  • 196
  •   3
Отговори
# 195
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Звънче, това ми върна спомен за една история с моята дъщеря.
И аз бях като теб в ученическите й години. Не защото бях незаинтересована, а защото тя просто никога не е имала нужда от помощ или някой да я следи какво прави, понеже е малко по-специална от мъничка - на три се научи сама да чете и пише /Друг е въпросът, че като я видях как изписва буквите, щях да припадна - печатни букви, които примерно започваше от последната чертичка, отдолу нагоре и пр. Но логично, предполагам, при положение, че никой не й е показвал и е имала само визуални впечатления./, на 4 решаваше судоку, та в училище й беше песен.
Та беше в шести клас и идва при мен един ден с въпрос по история за някаква дата дали съм знаела, защото си пишела домашното и въпросната дата не й била известна. Обаче ставаше дума не за някоя от важните дати, които всички знаем, а нещо по-специфично, примерно от кога до кога е царувал еди кой си. И й казвам:
- Нямам представа, в учебника не го ли пише?
Тя:
- В учебника ли???
Аз:
- Ами да, щом е във въпросите за домашно, би трябвало да го пише в учебника, нали? Не го ли пише в съответния урок?
Тя, безкрайно озадачена:
- Ама то и учебника ли трябва да се чете??!!!
В такъв потрес изпаднах и така се засрамих, че дори не се сетих да я попитам за какво точно си е мислела, че служат учебниците. Blush

# 196
Тя е трябвало да се срамува в случая.

Общи условия

Активация на акаунт