Номинации за най-голяма муня (тема 14)

• 23 412
  • 253
  •   2
Отговори
# 210
Аcid, ако ще е по-дълго залежаването, има някакви дюшеци, които предпазват тялото при залежаване. Взехме от социалнкте назаем, когато баба трябваше да лежи със счупена става.

# 211
Внимавай с топлото, при болки в кръста и на долу. Ако си сигурна, че мускул/и са причината, добре. Но, ако болките са от възпален или провокиран по някакъв начин нерв, топлото е противопоказно
Благодаря, ма ко! Мускули са. От два месеца нося еластичен колан, а и сама се усещам, че стойката и движенията са ми променени.

Spensa, връщам се на работа следващия месец. Не ми трябва специален матрак.

# 212
Радвам се.
Пожелавам бързо възстановяване!

# 213
  • FRANCE
Внимавай с топлото, при болки в кръста и на долу. Ако си сигурна, че мускул/и са причината, добре. Но, ако болките са от възпален или провокиран по някакъв начин нерв, топлото е противопоказно
Благодаря, ма ко! Мускули са. От два месеца нося еластичен колан, а и сама се усещам, че стойката и движенията са ми променени.

Spensa, връщам се на работа следващия месец. Не ми трябва специален матрак.

Пробвала ли си термо пачове, от джъмбо или аптеката. За еднократна употреба. Лепиш на засегнатото място и държи топло около 8ч

# 214
Madame, дори не съм се сетила за термо пачове. Благодаря!

# 215
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
karzz, ме подсети когато беше малко детето купувах редовно судокрем. Обаче как муня да запомни това сложно наименование. Изцепиха се, че искам судоку Joy Обаче ми дадоха каквото трябваше, а какво са си помислили за мен е без значение Joy
Брат ми така преди няколко години, когато ни преглеждаха по телефона - почувствал се зле, личната му изписала разни неща, измежду които и Хексоралетен. Той обаче докато стигне до аптеката, естествено забравил името, той си е шматка по принцип.
Започнал да изрежа - "Това, това и това. И нещо за гърлото имаше, ама му забравих името...".
И след напрегнат размисъл изтърсил: "Нещо лятно беше." Joy
Дали му точното лекарство. На фармацевтите какви ли не глупости са им чували ушите. Grinning

Последна редакция: чт, 22 яну 2026, 17:12 от Reinа

# 216
Те наистина чуват всякакви абсурдни неща, права си.
Но и аз продължавам да твърдя за повечето имена там едно и също - феята кръстница много стабилно се е напила на кръщенето, тия имена трезвен човек не би си ги помислил! Joy Сигурно и тя е муня Joy

# 217
Аз се чудя как въобще ги разчитат рецептите, фармацевтите. На нашия личен лекар аз нищо не мога да му разчета... Дай боже те да успяват, да не дават нещо на око Simple Smile.
   Иначе, много обичам "дърти" аптекарки. Баба ми беше такава, светла ѝ памет. Не ѝ беше много високо мнението за младите, били "продавачки на лекарства". Те едно време сами ги забъркваха, в аптеката, ходила съм като дете с нея и се чувствах като в някаква алхимична лаборатория. Повечето съставки бяха насипни, аптекарките ги теглеха на едни везнички, даваха ги в пакетчета или като суспензии. Е, това беше много отдавна... Но, старите аптекарки познават състава на лекарствата, концентрациите на активно вещество, колко ненужни добавки има, за да се оскъпи, винаги могат да дадат добър съвет и да предложат алтернатива.

# 218
А, някой път няма разчитане, често се стига до звънене на лекаря ако е в работното му време. Добре че навлизат все повече електронните. Не че и с тях не стават мунщини, разбира се.

# 219
Грешно разчетено лекарство май за холестерол беше объркано при разчитането с лекарство с висока доза за психични проблеми. Добре, че лекаря от бърза помощ поиска да види опаковките на лекарствата и ни каза. Пациента беше взел-дал. Редовен клиент на аптеката иначе... За страшките си е.

# 220
  • Street of Dreams
Алхимична лаборатория?

# 221
Алхимична лаборатория?

Малка съм била, мамито (не съм я наричала баба!), беше аптекарка в единствената аптека в малко градче. Аптеката беше огромна, аптекарките приемаха рецептите, влизаха вътре и вадеха едни бурканчета със субстанции, отсипваха с едни малки шпатулки и ги теглеха на едни везнички с малки милиграмчета, метални. Малко готови лекарства имаше, на хапчета. Повечето те ги смесваха. Прахче в хартиено пликче или суспензия, с ръчно написано указание как да се приема. Освен това имаха и въртящи се столове! Магическо място. Имаха и нощна аптека. Залепена до основната. Аптекарките даваха смени там. Имаше една стаичка с легло и баня, клиентите позвъняваха. Мамито ме е водила, носехме си нощници, паста и четки за зъби. Като позвънят, мамито облича една дълга престилка върху нощницата и отива до прозорчето, да обслужи клиента. 
   Детски спомени. Сега аз съм на 54, а мамито отдавна я няма на този свят.

# 222
Смятам, че се има предвид без "ал" за лабораторията.

# 223
Смятам, че се има предвид без "ал" за лабораторията.

А, сега схванах Simple Smile. Ами, малко дете съм била, "алхимична" ми изглеждаше. Хари Потър го нямаше още Simple Smile. То, ако ще се формализираме, дори лаборатория не е било. Просто една аптека, в малко градче. Като много други.

Скрит текст:
От детските ми спомени за тази аптека - Хари Потър ряпа да яде Simple Smile

# 224
  • София
Направо се пренесох в аптеката, благодаря, че сподели този красив спомен!
В днешните аптеки не ми харесва, че нареждат близалките за гърло и разните бонбонки точно на нивото на очите на децата, за да няма мърдане и да трябва да им вземеш.
Моите мунщини с колата продължават, но ме е срам и няма да си призная… Хем ме е яд на мен, хем знам, че в началото ще е така. За щастие ММ проявява разбиране.. но до семейната кола все още нямам достъп, карам си магаренцето, то пък си върви, така че не се оплаквам.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 18:03 от vondito

Общи условия

Активация на акаунт