Термин Август 2026

• 9 492
  • 299
  •   3
Отговори
# 285
След много четене разбрах,че ще ми правят биохимичен скрининг (комбиниран),който е подобен на ФМ,затова АГ ми е казала,че няма нужда от ФМ,защото сега пак ще ме гледат на ехограф за аномалии. Явно в моя град не се води ФМ,а комбиниран скрининг в първи триместър 🤔

# 286
Аз вчера бях на т.н скрининг в Надежда при д- р Партикова (останах очарована). За да не ме помислят някои за луда, цялото това упражнение го правих, защото доколкото разбрах за да “регистрирам” бременността в България (на дук съм тук и искам да си взимам майчинството) трябва да мина на преглед в началото. Та, в Надежда прегледа мина по същият начин, както и в Италия, взимане на мерки, таблици и т.н.
В Италия например не е практика да се прави ранна фм (между 16гс и 18 гс), а само тази между 11гс и 13гс. Тук д-р Патрикова ми каза, че е хубаво да я направя, но не разбирам каква е разликата между скрининга (който по фактура са ми го пуснали като ранна фм) и ранна фм. Вчера все пак задължително ми пуснаха бхс, но както и в Италия, така и тук потвърдиха, че всичко се развива прекрасно и не се очаква да има по-различни резултати от пренаталният и бхс. Нямам търпение да започна женска консултация, защото независимо, че се опитвам да се информирам максимално много се чувствам като в тъмна Индия 😁🫣

# 287
Традиционно ехографската оценка на феталната морфология се извършва във всеки един от трите триместъра на бременността - в първи (между 12-13+6 г.с.), втори (18-23 г.с.) и трети (28-32 г.с.) триместър. Всеки от тези прегледи се характеризира със своите специфични особености. В някои случаи е показано провеждането на фетална морфология и в други гестационни срокове.

Копирах го от сайта на Марковс. Даже първата фетална се прави до 13+6, мислех че е 12+6. Та въпросната първа фетална морфология се комбинира с бхс понеже за бхс се изискват конкретни измервания.

# 288
MaMaGar, стискам палци всичко да е наред и бързо да те изписват.
Аз пуснах пренатален към Cells4Life - Niptify.
Взеха ми кръвна 15ти сутринта, а резултатите излязоха на 22ри.
Ако искаш, ще ти изпратя снимка как изглеждат резултатите и какво изследват.

Аз имам друг страх. Вчера почина страшно близък за мен човек. В неделя ще е погребението. Абсолютно възможно е да не отида - никога няма да си го простя.
Но ме е страх как ще ми се отрази, честно казано.
Какво реши за погребението? Направи го както го чувстваш, можеш да отидеш, но да не влизаш в църква или залата, а да изчакаш отвън. Можеш и в друга църква просто да запалиш свещичка.
Мм ходи на погребение на много близък приятел съвсем в началото,когато разбрахме, че съм бременна. Натовари ме, цялата история и го помолих да не се обсъжда вкъщи. А по принцуп нямам проблем с това.

# 289
Момичета, вие да сте имали прозрачно течение? От няколко дни забелязах. До миналата седмица слагах вагинално Утрогестан, но вече седмица не съм слахала. Дали още от него нещо изтича или трябва да се притеснявам.

# 290
По време на бременност се увеличава течението. Един вид естеатвено предпазване от бактерии. Нирмално е, ако няма цвят и мирис.

# 291
Благодаря! И аз с такова впечатление бях останала от докторите в Италия, а и от Надежда също ми казаха, че трябва да се направи до 13гс. Просто с тази междинна фм леко се притесних дали е толкова критична и дали да запазвам часове и т.н.
Традиционно ехографската оценка на феталната морфология се извършва във всеки един от трите триместъра на бременността - в първи (между 12-13+6 г.с.), втори (18-23 г.с.) и трети (28-32 г.с.) триместър. Всеки от тези прегледи се характеризира със своите специфични особености. В някои случаи е показано провеждането на фетална морфология и в други гестационни срокове.

Копирах го от сайта на Марковс. Даже първата фетална се прави до 13+6, мислех че е 12+6. Та въпросната първа фетална морфология се комбинира с бхс понеже за бхс се изискват конкретни измервания.

# 292
Слънце, от високите нива на хормоните е течението. Както при стимулация от високите нива на естроген си има подобно на овулационното течение през цялото време. Ако е безцветно и няма мирис, не би трябвало да е нещо лошо, но все пак при регистрация ще ти вземат МБ така или иначе.

За БХС казах, че съм виждала по групите момичета, които не го правят след НИПТ. Не казвам, че е правилното. Аз няма да съм от тях определено, пестенето на пари от изследвания след няколко инвитро процедури е нещо много далечно за нас 🙂

# 293
Всичко продължава да е наред, няма кървене и болки, вливат системи, чакам уж моята докторка да дойде да ме прегледа. Надявах се на изписване, но уви...
И вчера и днес ми се запушва абоката, надува ми се ръката като ябълка.. и съответно го махат и слагат нов. На мен нещо ми става и за 2ри ден припадам почти 😔 кръвно 90/54 с пулс 50, след като се посъвзех. Тотално си пропилявам шансовете за по ранно изписване май, но... стига всичко с бебето да е наред - ще стоя колкото трябва 😔

# 294
В коя болница си? Май по-малко от 3 дни рядко има да държат.

# 295
В коя болница си? Май по-малко от 3 дни рядко има да държат.
Софиямед, ама то зависи от лекаря и пътеката. Първата пътека беше за 3 дни, сега не знам, но говореха, че щом съм била по късата - сега трябвало по дългата да ме пуснат 😔 няколко момичета от стаята (но с други проблеми) ги пуснаха, едната да спи вкъщи и да се връща веднъж дневно за вливки, а другата чак след 3 дни да я изпишат по документи...

# 296
Ясно. Гадно е, ама щом се налага нека ск под наблюдение. Ще мине и това.

# 297
Здравейте на всички с едно късно записване в темата. С термин 31 август съм и дори се колебаех дали да не се запиша направо със септемврийските мами. Разбрах, че съм бременна 2 дни преди Коледа, но в шеста седмица не се видя ембрион, само плоден сак и чак тази седмица(8 г.с.) видяхме ембриончето и чухме пулс. След миссед и биохимична бременност съм и чак сега се престраших да се зарадвам и да пиша в групата. Бих искала да попитам тези, които са си напрваили НИПТ или планират да правят, АГ ли ви го препоръча, тъй като се чудя дали да направя и дали не трябва да изчакам първо първата ФМ.

# 298
Добре дошла! Лека и успешна до щастлив финал!
АГто ми препоръча кой тест, аз към друг се бях насочила. Пррди ФМ го направигме и съм мниго дивишна, защото имах тезултатите преди това и еъптеки малко отклонение на фм, ми беше по-спокойно и даже ми го искаха да го погледнат.

# 299
Аз си реших да го направя още преди ФМ, АГ ми каза да ида в геника. И се много избор и не знаех към какво да се насоча. Някой изобщо не си правят, освен ако не се види на ФМ, но аз имах възможност и се възползвах, за свое успокоение

Здравейте на всички с едно късно записване в темата. С термин 31 август съм и дори се колебаех дали да не се запиша направо със септемврийските мами. Разбрах, че съм бременна 2 дни преди Коледа, но в шеста седмица не се видя ембрион, само плоден сак и чак тази седмица(8 г.с.) видяхме ембриончето и чухме пулс. След миссед и биохимична бременност съм и чак сега се престраших да се зарадвам и да пиша в групата. Бих искала да попитам тези, които са си напрваили НИПТ или планират да правят, АГ ли ви го препоръча, тъй като се чудя дали да направя и дали не трябва да изчакам първо първата ФМ.

Общи условия

Активация на акаунт