Термин Август 2026

• 8 038
  • 237
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,

Лекарят ми ме викна в 6+2, чу се пулс. Следващия преглед ми е в 9+4. Той сам определя кога да отида и ми записва час за следващ преглед.
И още нещо исках да добавя на първия преглед най - важното е да се види сакче и жълтъчно мехурче със съответните размери в матката. Дори и да не се чуе пулс, не е нещо притеснително. Предишния път не се чу и чак в 8ма седмица го чухме, така че не се притеснявайте, ако не се чуе в по - ранна седмица.

Последна редакция: сб, 03 яну 2026, 08:55 от Dream35

# 91
Здравейте и от мен,

Аз също се чудя кога да отида за първи преглед. От една страна вече нямам търпение да видя дали всичко е наред, от друга ми се иска да отида на по-късен етап. Мисля, че другата седмица вече ще съм в 5 г.с. по мои сметки, разбира се. Иначе аз за сега се чувствам добре, не ми се гади, не ми е лошо и не повръщам. Имам главоболие често и от време на време болки в яйчниците, това е.

# 92
Аз съм след инвитро и ходих в: 5+0 - видя се сакче; 6+0 - видя се ембрион с пулс: 8+0 - предстои. При мен се изчислява спрямо пункцията и трансфера, а не по ПРМ и затова седмиците си отговарят точно.
При нормално забременяване се смята по ПРМ и се приема овулация на 14ти ден, което често не е така и тогава при по-късна овулация е нормално да има разминаване и пулс да чуете 7-8 седмица. Също зависи и от апаратурата. Но както са писали и по-горе, е важно първоначално да се установи, че е в матката и като цяло в началото прегледите да са през 2-3 седмици.

# 93
  • София
Мина и моят преглед. По ПРЦ съм 5+4г.с., измериха сакчето 6+2г.с., даже се видя и пулсиране.  Днес беше денят, в който нямах никакви симптоми- нито ми се гадеше, нито ме болят гърдите. Ако не бях ходила на лекар щях да реша,че нещата не отиват на добре. Та, на преглед пак след 2 седмици. До тогава малко утрогестан и но шпа,че имах зацапване. Да видим ще я бъде ли тази бременност!🤞

# 94
Успех, Кашмир!
Аз пък днес цял ден съм с гадене ужасно, целодневно. Не знам как ще работя от утре. Ще запиша час за 6+4 или 6+5, надявам се да чуем пулс. Вече чета за пренатални тестове, с моята история задължително искам да направим.

# 95
Слънце, разбирам те чудесно, единствено сутрин имам някакво просветление от гаденето. С триста зора успявам да хапна нещо, колкото да не е без хич. Вкъщи е разхвърлено, нямам сили нито да готвя, нито да чистя. Вчера си поревах 😃

# 96
Здравейте,как сте ? Как вървят симптомите при вас,моят първи преглед е в четвъртък и вече полудявам от нетърпение 🫨 Вчера за първи път имах сутрешно гадене доста гадничко…днес нищо ,само гърдите ми са болезнени. По календар съм в 6+ 3

# 97
  • София
На мен понякога ми се вие свят. Гърдите са по-малко болезнени и напрегнати.

# 98
Аз от както влязох в 6та седмица едва избутвам деня. От сутрин до следобяд ми се гади зверски, никаква енергия, вие ми се свят. Гърдите са ми по-малко болезнени, но все още болят. И аз в четвъртък пак съм на преглед и нямам търпение. Мислех да оставя за 7ма седмица, но не издържах. Вие какво хапвате при сутрешно гадене?

# 99
Здравейте, днес минах преглед и чухме сърчице ,в 7 г.с.. И при мен нещата с гаденето са доста кофтейшън, нямам никаква енергия. Вчера за два часа ми светна и побързах да свърша каквото мога. На мен за гаденето ми помагат парче сочна червена ябълка, пасиран банан с боровинки, сухар, овесени ядки, сварени в кокосово мляко и мед, бебешко плодове пюре. Общо взето като бебетата се храня 😃.

# 100
Аз днес в седма седмица чух сърдечна дейност, направо ми е нереално.
Чудя се и за съвет към кой пренатален тест да се насоча. Ще се радвам ако сред вас има дами който вече са правили и споделят опит.

# 101
Аз вчера бях 9+3 и вече се видя доста добре оформен ембрион - има ръчички , краченца , глава и дори ги мърдаше 😃 Първа бременност ми е , не ми се смейте 😆 , но въобще не очаквах толкова рано да шава 😁 На 26.01 се записах на първа фетална морфология и БХС при д-р Михова от Надежда . Относно пренаталния тест , аз смятам да направя Veracity в лаборатория СИНЕВО . Пълният  пакет е 820 лв и включва освен хромозомните аномалии и микроделеции . Чакам само да си оправят сайта , вчера звънях и ми казаха , че ще им отнеме ден-два .

# 102
Момичета,аз съм в 8+1г.с,но през корема нищо не успяха да видят и се притесних. С вагинален ултразвук се видя и се чу сърчице,но съм притеснена защо не се вижда с коремен ехограф? 🫤

# 103
Рано е за коремен ехограф  , Габи , не се притеснявай . Мен ме преглеждат само с вагинален . Предполагам , че зависи и от качеството на самата апаратура , но като цяло 8 гс  е рано и не с всеки коремен ехограф  би се видяло  . Щом сте установили сърдечна дейност , не виждам причина да се притесняваш .

# 104
Рано е още, в началото е нормално да те гледат с вагинален. Мен даже не са опитвали с коремен в тези седмици да ме гледат.
Sunshine, какъв хубав milestone сте минали. Heart Eyes
Аз още не съм решила за пренаталните, чакам прегледа да питам за мнение. Изглежда и в цените има голяма разлика, тез които гледах бяха по 1300 лв.

Общи условия

Активация на акаунт