Термин Август 2026

• 9 528
  • 300
  •   1
Отговори
# 270
Пробвахте ли да го приемате с К2?
Аз скоро си купих спрей на бедър ю вит д плюс вит к2 и си пръскам по 2-3 впръсквания, тоест 3000 единици. Отделно приемам витамини за бременни, в които има минимално количество Д.
Аз пия витамин Д целогодишно и в големи дози, долу горе го поддържам на някакви нормални нива, иначе направо се срива. Сигурно имам някакъв проблем с усвояването.

# 271
Не смея сега с К2, защото приемам лекарство за разреждане на кръвта, а доколкото знам К2 я сгъстява.

# 272
И на мен ми казаха, че вит д се приема самостоятелно без к2. Иначе преди да забременея приемах такава добавка, тъй като и аз бях с дефицит.

Не смея сега с К2, защото приемам лекарство за разреждане на кръвта, а доколкото знам К2 я сгъстява.

# 273
И аз пия вит. Д. Предушни години пиех ит този на децата. Ама пак съм в дефицит и сега ми изписа друг, та вече 2 месеца го пия.
Аз д ес цял ден съм с контракции и билки. Пих но-шпа, ама не ме отпуска. Да видим до утре ще се успокои ли.

# 274
  • София
С К2 го взимам отдавна.

# 275
И мен ме наболява. Изпих и аз едно но шпа и полегнах та малко ме отпусна.. какво е тва чудо с тези неразположения - не знам.
Ти в коя седмица си?
И аз пия вит. Д. Предушни години пиех ит този на децата. Ама пак съм в дефицит и сега ми изписа друг, та вече 2 месеца го пия.
Аз д ес цял ден съм с контракции и билки. Пих но-шпа, ама не ме отпуска. Да видим до утре ще се успокои ли.

# 276
Момичета,понеже ми писна да се оплаквам на АГ от болки в корема и таза и тя да ми казва,че са нормални,вече реших да пия но-шпа,но нищо не се променя. Много се притеснявам 😔 Два дни повръщах и малко кръв,направо станах на луда. Толкова много ми се е раздразнил стомаха,че чак кръв повръщам. Да не говорим за стреса,който преживях. Предстои ми БХС,а за ФМ каза,че сега не е нужно,а е важно в 18г.с. На ехографа преди БХС каза,че се виждало бебето и няма нужда от ФМ. Вие как мислите?

# 277
12+5 съм. Ама той върви 4-5 дни напред.
Габи, доктора ти е казал, че няма нужда от ФМ и БХС в момента или по принцип? Малко странно ми звучи да го препоръчва лекар това, там реално се праеят важни оценки на бебето, а не просто там ли е и бие ли му сърцето. Аз не бих пропуснала точбо този преглед.

# 278
12+5 съм. Ама той върви 4-5 дни напред.
Габи, доктора ти е казал, че няма нужда от ФМ и БХС в момента или по принцип? Малко странно ми звучи да го препоръчва лекар това, там реално се праеят важни оценки на бебето, а не просто там ли е и бие ли му сърцето. Аз не бих пропуснала точбо този преглед.

Прати ме на БХС,но на фетална морфология каза,че няма смисъл от ранната в 11г.с,а е важна тази в 18г.с,защото доктора,който ме гледа на ехограф преди да отида на БХС все пак го виждал,но не е същото като ФМ 🤔 Накратко каза,че е още малко да се гледа на фетална морфология и ранната не е толкова важна. Странно,че с първата бременност ми казаха същото,но друг АГ и тогава не си направих.

# 279
А в 11 е рано да. След 12. Ама то странно как праеят бхс без данните от фм, нали все пак вкарват параметри в софтуера, за да изчисли там рисковете.

# 280
А в 11 е рано да. След 12. Ама то странно как праеят бхс без данните от фм, нали все пак вкарват параметри в софтуера, за да изчисли там рисковете.

Ами ходи се при специалист по ФМ,който ни гледа на ехограф,но не извършва ФМ и с тези данни се ходи на изследване. Поне така ми обясниха

# 281
Първа и втора фетална са най - важните. Третата често я пропускат. Аз не бих пропуснала първата. Прави се до 13+6.

Последна редакция: сб, 24 яну 2026, 12:12 от Dream35

# 282
+1 за ранната фетална, че може би е най-важна дори. Този БХС е по-скоро статистика. Даже някои момичета, които имат НИПТ пропускат БХС, но не и ФМ. Моята ще бъде в 13+0, защото направих НИПТ и в този случай нямало смисъл да бързаме и да сме на ръба да се види всичко.

# 283
+1 за ранната фетална, че може би е най-важна дори. Този БХС е по-скоро статистика. Даже някои момичета, които имат НИПТ пропускат БХС, но не и ФМ. Моята ще бъде в 13+0, защото направих НИПТ и в този случай нямало смисъл да бързаме и да сме на ръба да се види всичко.
Само да уточним че и НИПТ е статистика. Причината да е 'по-точно' е, че базата данни е по-голяма, не само от БГ. 3те изследвания (БХС, ФМ и НИПТ) са различни, проверяват различни неща, макар на места да се препокриват в резултатите. Аз също не бих пропуснала ФМ, а предвид че БХС уж се поема от НЗОК, а и иначе цената на частно е далеч по-ниска от НИПТ - не бих пропуснала което и да е от 3те, ако мога да си го позволя финансово. Все пак сега е момента да се подсигурим, че развитието на децата ни започва нормално и има надежда да продължи така.

# 284
МаМаGar , как си днес ?

Общи условия

Активация на акаунт