Термин Август 2026

• 13 038
  • 426
  •   3
Отговори
# 420
Аз до 8-9та седмица нямах или може би не са ми казвали или е била много малка, не знам. Ако е вярно, че до 12 седмица растат ще е супер. Моята расте навътре към матката. Лекаря, който ми прави първото секцио смело каза, че ако още я имало, като раждам ще ми я махне със секциото ама не знам дали не ми каза за да ме успокои. 😅
 А да попитам и някоя от вас има ли киста на някой от яйчниците, аз имам, вероятно на жълтото тяло, така казаха? С първата бременност пак имах и махна към средата на втори триместър.

# 421
Здравейте, мами! Аз съм бременна в 10 г.с., повръщането ми отшумя малко, но продължавам да имам слюноотделяне. Изключително гадно се чувствам и то ме кара да повръщам. Навсякъде се разкарвам с празно кенче или картонена чашка. Не се понасям. Вие имате ли подобен проблем и как се справяте?

# 422
Момичета,утре съм на ФМ,но казаха,че ще ме гледат и на вагинален ехограф,а така ми се искаше да взема детето да гледа. Преди не са ме гледали така 😔 Та друго исках да питам. След като на вагинален се вижда по-добре дали ще видят вече пола в 12+3? 😅 И отделно разбрах,че би0зин мама било за имунна система,а аз си мисля,че пия витамини за бременни. Изобщо не са ми били изписани и сега съм притеснена ,че не съм пила нищо 3 месеца 😔 Вие какви витамини пиете и сте доволни? Хемоглобина ми е вече на долната граница и търся нещо с повече желязо,ако съществува такова нещо  😀

# 423
Габи, с вагинален доста неща се виждат по-добре. Зависи къде си на ФМ и колко е голямо детето. Аз също исках да взема едното дете поне на ФМ, но мм каза че не е добра идея (малката е много дива, а гилвмия беше на училище и без друго). Дибре, че не взехме никой, над 3 часа минаха в чакане и прегледи, трябваше да се разхождам, да ям, да пушкам 100 пъти... бебето не иска да се показва. Голяма част от прегледа беше с вагинален.
Витамини комбинирани не пия, пия отделни неша, от които имам нужда, защото така лесно се регулират дозите, в комбинираните е някаква доза от едно, друга от друго....
Буозина е за имунната система. Ама отделно ако синпила долиева киселина е дистатъчно, ще ти изпишат нещо.

# 424
Аз също бях на фетална морфология и в същия ден направих и пренатален тест. Питах АГ  дали той изключва необходимостта от биохимичен скрининг и тя беше категорична че няма смисъл от него, но мен още ме гложди дали е така.
Другото ми питане е понеже още не съм се записала на женска консултация понеже според АГ ми е било рано , не мога да разбера какво се покрива здравна каса всеки с който говоря си плаща такси за всичко?

# 425
Изключва спрямо синдромите, но пък БХС изчислява и риска за прееклампсия. На моя приятелка след БХС и назначиха Аспирин, по препоръка от резултата.

# 426
Аз също бях на фетална морфология и в същия ден направих и пренатален тест. Питах АГ  дали той изключва необходимостта от биохимичен скрининг и тя беше категорична че няма смисъл от него, но мен още ме гложди дали е така.
Другото ми питане е понеже още не съм се записала на женска консултация понеже според АГ ми е било рано , не мога да разбера какво се покрива здравна каса всеки с който говоря си плаща такси за всичко?

На мен гинекологът ми каза да взема направление номер 1 - аменорея. С него ти се полагат два прегледа преди да се регистрираш официално като бременна с направление 9.

Общи условия

Активация на акаунт