За обувките с любов! – 1

• 7 099
  • 101
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia

Wow, мерси, че сподели! Heart Eyes Веднага си харесах модел, ето този:

Скрит текст:

Бледо ми напомня на един стар модел кубинки на Aquamarine, в който ми бяха останали очите преди време, но така и не си го взех:

Скрит текст:

Обожавам ботуши с връзки отпред, стигащи чак догоре.

Най-вероятно, за съжаление, няма да си купя тези на DuoBoots, защото съм се зарекла да не поръчвам дрехи и обувки, ако нямам възможност да ги пробвам предварително; или поне връщането да е лесно, което в случая със сигурност не е така. Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 19:02 от Blаck Cat

# 76
  • София
Тези са много яки. И аз харесвам такива Heart Eyes Имам подобни на Ash и са ми супер удобни. Подсети ме за тях.

# 77
Лудото Ленче😂 От мястото на което живея дори нямам достъп до сайта на бг. производителя. Правя поръчка от някое междинно летище, между два полета. Адрес за доставка съседният остров🤦♀ Поради здравословна причина съм босонога. И след години vivo, Merrell, Froddo... случайно попадам на профил на момиче от Пловдив.
Ако не бяха добри, не отговарящи на характеристиката (посещавам редовно остеопат) да съм спряла с първата покупка.
Освен трудна поръчка, никак не е по- евтино от утвърдени брандове, известни по широк свят. Но тези хора са със златни ръце, заслужават всяка паричка.
(ако живеех в България, с онзи ми акъл, със сигурност щях да ги подмина)

# 78
ShokolaDkaa, с мен може да се заяждаш, колкото си искаш на тема обувки, дрехи и т.н., не го приемам лично.

Затова и ще ти отговоря. Зад всички подобни бизнеси стоят някоя мутра/мутреса, дали в Бг или в Италия, или Испания, все тая. Тези бизнеси не се развиват и не оцеляват лесно просто така. Не им завиждам на бизнесите, че да ме дразнят. А и по-добре тези бизнеси да ги има в България и хората да работят тук за тях, отколкото да работят за подобни бизнеси някъде си в чужбина.

Цените на много от чуждестранните марки продължава да е в пъти по-високо от на българските и то за по-лошо качество. Често се плаща предимно за известното лого. Michael Kors според мен например изобщо не си заслужават цената.

Но повече от всичко това - всичките тези чуждестранни брандове са много по-големи масовки от българските, което прави българските дрехи и обувки по-ценни и интересни за мен.

Да допълня - харесвам много собственоръчно изработени неща Simple Smile

# 79
  • София
Окей, приемам доводите Simple Smile Приемам и факта, че хората сме различни. Аз от MK за обувки и чанти съм много доволна, между другото Simple Smile

# 80
2 дни не съм влизала- оплюли половината ми обувен гардероб, не ви е срам. Като майка на 2 малки деца, живееща на място, което сняг никога не вижда- зимата живея в Ъгс, лятото- в разновидности на Биркенщок. Имам включително ‘зимен’ вариант със затворени пръсти за тукашния климат и са ми най-носените обувки с всякакви дрехи, всякакъв повод. Както каза шопинг асистентката ми- Биркита за комплексари- познах се.

Вчера ми звъннаха от друга държава да ми кажат, че имат моя размер в бледо розово- толкова бързо не съм си вадила дебитната карта никога.
Hatred, писахме си с теб, но да кажа и тук- тези чехли плюс чайпъри не на голо или за дълго първите 2-3 носения. После стават ужасно удобни, но първите дни кожата хапе зверски. Сложи лепенки и не им се давай.
И въпреки, че явно харесвам грозни обувки- абсолютен факт- И ботите били демоде тази зима, напоследък нося това всеки ден с велурена торба и просто умирам от щастие, че не ги продадох. Ако цената им не беше тъй покъртителна, бих си купила поне още 1 цвят:

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 08:46 от NiaV

# 81
Ния, ако носиш 36-37 номер, бих ти пратила 4 чифта чисто нови бирки.

# 82
Точно 36-37 нося, но имам адски много, благодаря!

# 83
  • Сан Франциско
Записвам се - много обичам всякакви видове и модели обувки, но най-често нося спортни такива и маратонки. Ето тези Air Jordan - и си купих наскоро и много им се радвам.

А най-удобните боти, с най-меката кожа и хубава подметка, са тези Miz Mooz. Купих ги, обух ги в магазина и цял ден мерих улиците в Манхатън, без да ми се изморят или заболят краката.

# 84
  • София
Момичета, да пораздвижа малко темата Simple Smile
Търся си изчистени черни боти, но малко по-високи нагоре по крака - между боти и ботуши, тип кубинки, демек с връзки. Искането ми е да са от мека естествена кожа и най-важното! - отвътре да са с пух или някаква друга дебела подплата. Нещо подобно на препоръчания по-рано от мен Док Мартенс -https://www.drmartens.com/uk/en_gb/1460-serena-faux-fur-lined-le … v7l_tZct6a5zNhAIS
Но да са такава височина https://www.drmartens.com/uk/en_gb/1b99-virginia-leather-high-bo … -black/p/11820008
Мяркали ли сте някъде подобни? Марката и цената са без значение.

# 85
  • Mediterraneo
Случайно попадам на темата, но много й се зарадвах. Обичам обувки, колкото повече, толкова повече! Едно време една колежка от университета все се шегуваше с мен, че ако обувките ми са под 100 чифта налични, губя съня си. Чак до 100 не знам дали съм ги докарвала някога, но винаги имам по много.
В последните години разкарах от шкафовете всички балерини и равни сандали, които бавно са ми разказвали играта на стъпалата. Вече нося само обувки с лека платформа и спортни сандали. Последните 2 чифта са ми на Кларкс в черно и искрящо розово
Скрит текст:
Сега за почивката си взех равни на Tamaris, естествена кожа, но ги взех с уговорката пред себе си, че ще ги нося само когато няма да ми се налага да вървя много с тях. Защото наистина страдам.
И понеже тук не ми се налага да нося боти и ботуши, и това нямам в шкафа. Оставила съм си едни велурени черни ботуши, на повече от 10 години са, слагам ги 1-2 пъти през зимата, не са мръднали нито като цвят, нито като форма( не знам даже каква марка са). Имам кожени боти на Тамарис и боти от естествен велур на ТХ, които също нося рядко.
Но маратонки! Маратонки да искаш. В момента в оборот имам едни десетина чифта, всякакви цветове и модели.

# 86
ShokokaDkaa, такъв модел с пух дали ще ляга добре по крака? Представям си ги издути.

Виж Флора в чисто черно, които нямат нищо общо с това, което търсиш, но са класически челси боти. 😀 на всичко отгоре топлят.

# 87
  • София
Ако пухът не е чак толкова дебел и космат, няма да са издути. Флората на Док ги гледах, но имам доста челси боти вече, а и ми идват много плитки като височина Sad

# 88
  • София /Абсурдистан
Да се запиша и аз при вас. Дълги години ходих постоянно само с високи токчета и си разказах играта на стъпалата. Сега си нося последиците .Та ще следя за удобни обувки, не тесни, на невисока  лека платформа, подходящи за стъпала с “кокалчета”. Преди носих много на
HUSH PUPPIES, много удобни, но сега не мога да си харесам.

# 89
Скрит текст:
А аз освен маратонките, където се придържам към масовите брандове, последните, които си взех, са ето тези

Скрит текст:

се придържам към българските производители на обувки, които често предлагат красиви, удобни и оригинални обувки, които не са толкова разпознаваеми.

Между другото, ако някоя дама знае и може да препоръча български маратонки, които са леки, удобни и издръжливи, ще бъда благодарна Grinning
Издръжливи-не знам какво имате предвид.Аз съм много доволна от Рънърс.Взех си мин.есен.Имат омекотяване на подметката/честно казано ми е много по-удобно от всички вносни/.Топлят ми .Не ми се пързаляха-носих ги от есента до пролетта и тази есени и зима и мисля,че до пролетта ще са ми здрави.Ако искате погледнете модели и как ще са на Вас.Аз вече на тях мисля да залагам.За тези сезони предпочитам кожени-за това такива описвам.На моя крак са ми по-удобни от найк,адидас,ърбан.Може би само асикс-а са малко по удобни,но не всички модели.Не сравнявам с ню баланс,защото от тях върнах цял магазин и за мен -не стават.

Последна редакция: нд, 14 дек 2025, 15:28 от reninel

Общи условия

Активация на акаунт