За обувките с любов! – 1

• 7 103
  • 101
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Леле, това е ужас за мен! Astonished Още от малка ги мразя тези обувки, толкова са ми анти-стил, че няма накъде... Майка ми разказва как още от прохождането съм била "кокона". Не съм искала да обувам такива апрески и да ходя на градина. Харесвала съм само лачени обувки и пантофки Joy

# 61
Е, аз явно съм селска жена. С гумени ботуши ходя. Като нищо и галоши бих обула. Аз нося де, любимите ми шляпки са точно летните галоши на Crocs Jayna
Скрит текст:
Пък да ти кажа, коконите не говорят като селянки и си подбират приказките. Не за пръв път прави впечатление обидния ти и груб изказ за предпочитанията на другите.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:57 от DiaMia

# 62
  • София
Не разбирам защо го приемате лично Simple Smile Селски не съм написала никъде.. Не смятам да навлизам в полемики. Споделям личното си виждане относно модели обувки..

# 63
Moonboots ми изглеждаха много фенси, докато не се видях обута в тях Grinning
Поразходих ги из магазина колкото да разбера че това не е за мен
За снегове и ледове, включително в града предпочитам обувките си за планина

Откритието ми тази година (е, то не е мое разбира се - една дама от форума, ЧеКа, писа за тях) е чифт на испанската Chie Mihara.
Много удобни, здрави, идеални за много ходене пеша.
Купих ги заради зеления цвят, към една чудна чантичка
Но с втория чифт уцелих греда, баха много широки и за 3-ти не се реших да пробвам

# 64
Любими и удобни са ми испанските On foot.
Имам сандали, обувки, боти.

# 65
Айде е аз да се отметна тук. Имам UGG, гумени обувки и ботуши на Melissa, Birkenstock също, много са ми удобни на морето специално. Купих си веднъж и Crocs (майка ми много ги хвалеше), но не ги нося, дъщеря ми ги взе.

Иначе нося предимно американски марки, защото имат голям избор на модели, цветове и са удобни - Coach, Aldo, Steve Madden.

# 66
А аз освен маратонките, където се придържам към масовите брандове, последните, които си взех, са ето тези

Скрит текст:

се придържам към българските производители на обувки, които често предлагат красиви, удобни и оригинални обувки, които не са толкова разпознаваеми.

Между другото, ако някоя дама знае и може да препоръча български маратонки, които са леки, удобни и издръжливи, ще бъда благодарна Grinning

# 67
По-скоро съм скептична към българските обувки, а за маратонки съвсем.

Пристрастена съм към Premiata, имам няколко любими модела. Това за ходене .

За тичането съм на La Sportiva и Адидас.

С едни Bianki се мъча от известно време, модела е фенси, кожени са, но подметката е трагедия - твърда и неогъваща се

# 68
Имам български маратонки Navvi, но моделът е специфичен и е за градско носене.
Като цяло обувките родно производство не са ми удобни. Изключение правят чифт златни равни sling backs на Demetra shoes.

# 69
Някои известни марки ги правят тук в България.
Та не бъдете предубедени.
За маратонки не мога да дам отзив, но съм си купувала чехли и обувки на Мат Стар и никак не са лоши.
Забравих да споделя, че също съм зарината с биркита и крокс.
Вече залагам на удобство..

# 70
Аз ще споделя тук една британска марка, която се е специализирала в ботуши и боти (пускат и обувки). Duoboots. Всеки един модел на сайта им се предлага в осем размера ширина на прасеца и стъпалото. За жени с много тънък прасец, които трудно си намират ботуш да пасне, до обратното - с много широк прасец или стъпало. И още - имат ботушки, в размер petite, за миньончета, което рядко може да се намери по магазините. Преди доставяха до България, сега вече с превозвач стават нещата. Но това е сравнително достъпен начин да си вземеш ботушки, шити точно по твоите размери (стига да си харесаш модел, де).

www.duoboots.com

# 71
Между другото, ако някоя дама знае и може да препоръча български маратонки, които са леки, удобни и издръжливи, ще бъда благодарна Grinning
https://flair.bg/category/obuvki-1

# 72
https://flair.bg/category/obuvki-1
Мерси много, сега ги разглеждам само, но по-късно може би ще се включа и с отзиви за някой модел Flowers Rose

# 73
Имам на Flair маратонки, от тези, дето цялата горна част е само плат. Удобни са и много леки, но само за топло време.

# 74
  • София
Добре де, не се заяждам (че очевидно има много тънкообидни), но просто ми е интересно… Защо си търсите българска марка? Нито цените са много по-ниски, нито качеството е на ниво… Да не говорим, че и в 90 % от случаите не подкрепяте Бг производство, а някоя родна мутра/мутреса, стоящи зад бранда Simple Smile Не сме едно време, когато нямахме достъп до световни марки. Има толкова богат избор, че наистина не разбирам какъв е този зор за българските.
По същия начин и за чанти и дрехи…
П.п Подкрепям за Premiata. Много ги харесвам, на са една идея уголемени и на някои модели съм между двата размера Sad Baldinini също ми допадат за боти/ботуши и сникърси.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 17:01 от ShokolaDkaa

Общи условия

Активация на акаунт