Любители на кучета - 156

• 797
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Напоследък не можем за дълго да разхождаме Чери и ноктите са и пораснали. Опитахме да ги режем, успяхме само на два, но не дава и ръмжи и посяга да хапе. Как процедирате с вашите в такъв случай?

# 16
  • Mediterraneo
И на моята бързо й растат ноктите, т е. ние бавно успяваме да ги пилим с разходки. Водим я понякога в салон да ги режат, когато се налага, никой в къщи не смее да ги прави, не знаем как вероятно. Мен като ме хване музата и имам време, правим по 3-5 км разходки на ден, бързо влизат в релси ноктите. Но обикновено излиза в градината да си върши работата, поиграва със съседчето и се прибира, мързелива история, как да не й растат ноктите.

# 17
  • тук-там
А какво значение имат ноктите? Това не е котка. Моите никога не са ги вадили и аз никога не съм го рязала.
Мерси, Сиви, за уютната нова тема:

# 18
Благодаря за новата тема! Само хубави новини да четем в нея. Heart

Аз имам питанка - забелязали ли сте дали кучетата стават по-малко игриви след кастрация? Гука спря да бъде "игрива", няма зумита, няма тичане или гоненица из градината. Вероятно е изпитвала дискомфорт след операцията и сега не иска да играе толкова.

# 19
В Берга промяна няма, дори бих казала, че още повече не я слуша главата Simple Smile

# 20
  • Враца
А какво значение имат ноктите? Това не е котка.

Точно , те не могат да си ги прибират.
Когато ноктите станат много дълги, опират в земята и подбиват лапичките.
Така ми е казвал ветеринарен доктор някога.

# 21
  • Mediterraneo
На Рейна понякога й се зачупва някой нокът и се закача по килими и дрехи, случвало се е да я боли, няма как без намеса. Мтз, твоите са с редовни дълги разходки, предполагам, изпиляват се ноктите и няма проблеми. Проблеми има при кучета, които не ходят дълго навън. Като моето.

# 22
  • Враца
Булдочето ми преди , беше тежичко и обичаше разходките и винаги му бяха изпилени до край, ама Вачко, хем е лек, хем не обича много да се разхожда, но за сега държим фронта. Растат му обаче на 5-ите пръстчета, защото той не знае или не иска да си ги гризе, като нормалните кучета. Тогава го водим при ветеринарите , а те си слагат ръкавици до раменете, щото той се апе Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 23
  • под тепетата
На мен по- често ми се налага да режа петия нокът горе, че се закривява навътре.
 Благодаря за новата тема, Sivi!
Чакам снимки от момчетата, за да се издължа Stuck Out Tongue Winking Eye

# 24
  • София
Нокти не режа, изпилява си ги с по-дълги разходки. Пък и не би стоял мирен при мен. За кастрацията - при Арчи няма никаква промяна. Все същото диване. Надявах се поне малко да се кротне, но не. Smiley

# 25
Нокти и аз само на петия пръст режа и то понякога, обаче ако не му е добре подстригана лапата, понякога козината пречи да си ги пили като хората и ги изпилява настрани, та се случва да "помогна" с ножицата. Ама космат ми е, какво да го правя.
За да се поддават на такива процедури, трябва от малки да са научени. После вече е трудно.

# 26
Оплакнах око с хубави кучешки муцини 🥰
Хайде и аз да пусна данъка. Малко заспал, ама у дома са винаги така.
Вивата спи усмихната, че първа е заела мястото на дивана до човеците:

Макс пък е в тренда на последната дискусия с играчките.

Обича много играчки, особено нови и писукащи. Интереса му е докато не изкара пищялката от вътрешността. След това Вивата ги размята.
След кастрацията пак са си били игриви и двамата, но с възрастта определено мерака им за игра идва рядко и за малко.
Нокти съм рязала веднъж на Макс, но при вет. Имахме една зима над месец имаше много сняг и нямаше чист асфалт никъде и ноктите му пораснаха доста и видях, че като стъпва му се кривят пръстите. Иначе имам и от специалните ножици с ограничител и с тях режа от време на време петия им нокът като твърде много се издължи. Просто им трябват повече разходки по тротоар и асфалт и сами им се запилват колкото е необходимо.

# 27
  • Sofia
Записах час за Чери. В събота от 11 часа. Трудно намерих къде, че не искат само едни нокти, а цял груминг повечето. А то за лабрадорка, която в момента не сменя козина не е необходимо друго.

# 28
  • Враца
Забравих да кажа:
Sivi, корицата е много хубава! Heart

# 29
  • Бургас
Ева цяла сутрин повръща. Килими, легла всичко е дроб. Ушите и в повърня. Къпах, тя драйфа пак. Изкара ми акъла. Така не е правила никога. Водих я на вет не видяха нищо проблемно. Биха и медикаментозен коктейл и сега е по - добре.
Изказаха съмнение за гиардия, но ми е странно само с повръщане. Въпреки, че след тия дъждове и бума от улични котки около нас, като нищо пак да е това. Ако не се оправи ще правим тест и евентуално терапия.
Сега лежи и се муси:

Общи условия

Активация на акаунт