Любители на кучета - 156

• 21 075
  • 738
  •   2
Отговори
# 360
  • sf
Ох, милата, дано е само стрес! Аз бих я прибирала в клетката. Нали е достатъчно широка и може да тича там?

# 361
  • Враца
Миличката, радвам се поне, че си е при вас..
Не може ли да и заградите някакво по-голямо пространство в двора, хем да не е в клетка, хем да не може да бяга?

# 362
Може би са я гонили улични кучета и е уплашена.
Реа, Берга кастрирана ли е, че не помня??
Добре е да й сложите GPS тракер, за да я следите къде ходи. Вероятно ще продължи да бяга, щом веднъж е почнала.

# 363
  • Бургас
Има ли вариант за голямо ограждение, в което да я затваряш, когато ви няма?
Винаги, когато си там, ще е пусната.
За нейна безопасност е по-добре да бъде затворена, когато не е под надзор.
И по-добре в ограждение, отколкото на синджир.

# 364
Ех,оня ден се радвах колко е щастлива Берга на плажа...Милата.       Pea ,пиши пак как е...

# 365
Благодаря ви момичета, че ме разбирате, а не обратното.
Берга е кастрирана на 6 месеца още, та поне с това съм спокойна.
Има си клетка колкото стая, но не я виждам там да е постоянно. Много енергия има.
Вътре изключено да живее, тя не иска даже да влиза вътре в повечето време.
Една идея е по добре, надявам се утре още повече. По мудна е и уморена сякаш. Може и защото е гладна и няма енергия, ще яде чак утре. Вета каза - 24 ч глад.

# 366
  • под тепетата
Мъчно ми стана и за Берга, и за теб, Реа! Дано утре е добре калпазанката!

# 367
  • София
Милата Берга... Ще й мине бързо, сигурна съм. Тя е огън момиче, много е енергична. Heart

# 368
  • Варна
Реа, не мога да дам съвет, само много силно те прегръщам HugHugHug И ние не сме застраховани, уж няма откъде да избягат, ама....Буря така се катереше по ръба на телената ограда, че.... Преди беше тежка, но сега  е на намалена порция, за да смъкне малко и е по-лека. Може би наистина е по-добре да е затворена в клетката, все пак няма да е за вечни времена...надявам се. Буря беше много стресирана няколко дни след като я подгони и захапа по дупето едно улично куче.

ПП. Още ми е натоварено и затова ме е страх от бягства. До нас имаше един много кротък, мил, хрисим "италианец", който живееше съвсем сам - вечер идваха само да го хранят. Съседите забравили някаква вратичка отворена и той избягал. Пет дни уж го търсеха, пет пъти им пращах хабер, че на долната улица са го виждали, че вечер ходи да спи на верандата на един човек и яде храната на котката му. Накрая писаха в групата ни, че една вечер са го премазали на главния път. Така ме е яд на стопаните му.... Толкова кротък беше, толкова самотен....Непрекъснато обикаляхме с моите маймуни да го търсим, а хората не го познаваха - никога не са го извеждали, освен за лов в колата на стопанина. Нас всички ни знаят, че сме атракцията на махалата - намерени, спасени, гледани селски кипри със шарени "сутиени"

# 369
Много са сладки.

# 370
Ох, горката Берга, само й развалят спокойствието. Бързо да й минава! Не мога да дам съвет, освен наистина да я оставят в ограждението й когато няма никой. Не си лош стопанин, имаш безрасъдни съседи. Друг вариант, който ми хрумва, но не знам до колко е изпълним, е да направите солидна ограда от вашата страна, която да не може да бъде местена или разваляна. Ще се отнеме малко от квадратурата на двора, но пък няма да се притеснявате от съседски ремонти.

# 371
  • Бургас
Реа, голяма е клетката. Не бива да се тревожиш, че няма да е добре. Все пак няма да стои постоянно там.
Ще й пъхнеш вътре разни занимания, да се забавлява. Игри с душене пробвали ли сте? Това много изморява.

Не искам да оправдавам съседите, но хората не са длъжни да се съобразяват. Никакви очаквания нямам, че някой ще мисли за моя комфорт и как да не ми избяга кучето. По-скоро обратното бих допуснала.

# 372
Има игри с душене. Има играчка такава, кръгла пълня я с лакомства, редовно й правя хавлия навита с лакомства и всякакви подобни които съм виждала в нета. Всяко едно такова занимание тя успява да го приключи за по малко е 1 минута.
Когато я доведохме от Пловдив беше на около 3 месеца. Като я вкарахме пробно в клетката успя да излезе от нея за около 1 минута, айде 2 мин. (Имам клип, който иска да го види може да му го пратя по Вайбър. Grinning ) Не очаквах, че здраво изградена клетка има "язва". След това доста я укрепихме. Тя е цялата с покрив, висока ограда и към нея има къщичка от сандвич панели с повдигнат под от ламинат. (в къщата изобщо не влиза спи в клетката на дъжд, сняг, виелица, студ....) Билянка я е виждала Simple Smile да кажа, че имам свидетел Grinning

# 373
  • София
Реа, дано Берга се е отървала само с уплах! Hug

От мен едно размазано от целувки Нарче.

Извинявам се за леко неприличната поза. Joy С тази усмивка дано да я взимат в реклама за паста за зъби. Grin

# 374
  • Враца
Колко мъчно ми стана за самотното кученце, Sad Sad Sad

Нара, вече е спокойна! Heart

Общи условия

Активация на акаунт