Любители на кучета - 156

• 20 961
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
На работа е лудница тия дни, ама ви чета.
И аз съм повече по кучетата. Откакто се помня, винаги съм искала кученце, винаги като ме питаха какъв подарък искам, казвах - кученце. Е, чак в гимназията си купих сама първото куче. На котките все се радвах отдалече, защото майка ми не спираше да намила как са много опасни и ще хвана токсоплазмоза. Да де, ама второто и сега третото куче са случиха котколюбиви и доведоха котки у нас. Ами и тях си ги обичам, ама мъркането и гушкането с тях не може да замени кефа от разходката с куче.
Нямам против животинки по кафенета и магазини, стига да се грижат за тях, а не само да ги хранят. В Париж специално посетихме котешко кафене. Кафете беше ужасно, но мен едно коте ме хареса и дойде да си направим селфи.

# 646
Всички сме се окръглили покрай празниците. Joy
Като храня котките вкъщи, затварям Зара в хола, иначе те нямат шанс. Омита всичко. Значи... котешката купа се обира с едно движение на езика за половин секунда. Иначе диспенсърът им с гранули е нависоко и не го стига. Но веднъж бях забравила чувалчето отворено и се беше почерпила.
Ламята Спаска пасти да яде пред Зара. Вчера чоплих слънчоглед и съм изтървала семка на земята. Гледам я... мляска, премята нещо черно в устата, бръкнах... ми то слънчоглед. Simple Smile
А една съседка й вика... ей, тюлен слаботелесен. Много ми стана смешно. Simple Smile

# 647
  • Варна
Мен друго винаги ме е впечатлявало как сте ги научили Рая и Буря след вечеря (19 ч.) да си лягат!?!? Joy
А, това ми беше най-лесната част от всичкото учене в началото Smiley Дори сега си лягат в 17.30 - в 17.15 ч. вечерят, мием зъбите и директно се изстрелват в къщата. Ми зима е, тъмно е... Буря винаги е първа за зъбите, за да си легне първа, защото ако Рая легне в нейното "легло", настава революция от мрънкане. Лятото е 19 ч., правилно си запомнила. По-смешното е, че в събота и неделя си лягат на обяд - аз обичам да си почивам с книжка. Стане ли 12 ч. излизам и казвам рязко: "Хайде, бързо в къщата, лягаме, обяд е и се спи!" Обаче Буря има навик да лежи през вратата на къщата и ако изляза по друга работа по двора, дори да е 10 ч. тя се изстрелва като куршум и отива в къщата, защото мисли, „че е време за лягане" Smiley Мъжът ми много се подиграва и казва, че едно време така съм въвела дисциплина с него, после със сина ми, а сега и с тях, и вече ме признавал.
Ето доказателство за спането - снимката е "вечерна", нищо, че слънцето още се вижда:

Това е снимката, с която впечатлих Реа Smirk

# 648
Хо-хо-хо увеличих снимката да видя дали са със затворени очи, ми баш си спят. Да ти пратя Бергичка, има нужда от теб! JoyGrinningJoy

# 649
Аз съм го изпуснала този момент с лягането. Ама като си легнат спят ли или заспиват и по някое време се будят? Аз сега се опитвам Кристал да я приуча като лягаме да ляга и започна вече да си ляга ама след някой час се събужда и почва да беснее. На нея малко й трябва да зареди батериите и е торнадо.Ето сега като пиша тъкмо се кротна от 7 сутринта хвърчи напред назад. Само,че сега няма да дреме,че трябва да я къпя.
Аз и без снимка се впечатлих. Браво!

# 650
  • под тепетата
Не те пускам на работа !

Честит да ни е големият именик Вачко!

# 651
  • Mediterraneo
Кой като Вачко, и имен ден си има Heart
Галена, благодаря ти за топлите думи Heart
Да ви кажа, това моето куче започва да става сенилно. Вече седмица ака вкъщи! При положение, че съм си по цял ден у нас, дава знак, че иска да излезе, ходи, пишка, мотае се и се прибира сама. Имаме градина между къщите, отварям й вратата и тя си знае, даже не я наглеждам постоянно. Прибира се, когато реши, десетина минути си обхожда терена, понякога се засича с гаджето, съседското куче, играят, бягат. И 3 минути след като се прибере, се изтропва вкъщи! У нас терасата никога не се затваря, когато е сама, върши нуждите около сифона на терасата, няма грижи. И сега това! Не знам какво да я правя. Не знам защо го прави. Нейният Човек се прибра( голямата ми дъщеря живя 2 години на друго място, докато учи, тогава не е правила магарии), всичко й е наред, няма никаква промяна в ежедневието. Тропва и идва да ме води да го видя!

# 652
  • Варна
Спят, спят, пък по някое време явно стават през нощта, защото откривам сутрин следи от среднощни занимавки. НО, никакво лаене през нощта. Това ми костваше доста ставане в първите месеци - при всеки лай ставах слизах от втория етаж и се карах тихо, но строго, докато пак си легнат. После се отчаях, че ще е така вовеки, та започнах да спя в дневната - да не катеря стълби поне. После дойде етап да отварям вратата към верандата и оттам да " дисциплинирам". И така почти 6 месеца...май... Сега само като чуят, че отварям, на бегом се изнасят към къщата и двете - ако лаят, само тогава съм лоша. Ако всичко е редовно и чуят вратата, идват и се почват едни "индийски танци", съответно раздавам поощрения. Че в първия месец бяхме съвсем "в небрано лозе" и двамата, и нощем ги и връзвахме - да не избягат Blush Сега ме е срам от нас си, ама тогава така разсъждавах, че се гледат кучета.
Ами иначе заспиваха кой къде е и трябваше все да ги обикалям, да им пазя тишина:

Аз съм малко "увредена" - не мога да събуждам, пазя тишина, ходя на пръсти, отварям тихо врати, ако някой спи. Това и с хора, сега и с тях. Така беше в моя дом, при моето семейство. Като се ожених, майкоооооооооу - врати се тръшкат, касетофон гърми, защото "на който му се спи - ще спи". Трудно, но превъзпитах мъжа ми, затова сега бе бъзика, че с него съм почнала тая дисциплина Sweat Smile
После сами си гледахме сина ми и в 20 ч. почвах с къпане, кърмене /година и три месеца/ и в 20.30 беше в леглото, а аз си имах моето време - за телевизия, гости вкъщи, спокойна вечеря. Това беше моето разбиране.

Пак обсебих темата, млъквам! Close

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 11:28 от galenaa

# 653
Охххх този Ози, голям глезан! Как им се отразява с Лео промяната?

galenaa, добре си се справила с всичко и сега береш плодовете на спокойствието и взаимното ви разбирателство! Heart

# 654
  • под тепетата
Добре са, не се оплакват! Едвам си изпивам кафето, все треперя Ози да не ми го разлее с опашката Stuck Out Tongue Winking Eye
 Лео си има една дружка питбулка и се закача с нея .

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:00 от bilqna_69

# 655
Galenaa, свалям ти шапка. Може ли да ти пратя Гука, само да я научиш да не лае. Нищо друго не искам. Simple Smile

Ако имаш време да обясниш, как точно ги обучаваше? Благодаря!

# 656
galena разкошни са двете фурии и си се справила отличнп с тях. Помня в началото колко трудно ти беше.
Биляна ще имаш пълна къща, а този Озю да го нагушкаш от мен, че ми е много сладъл 🤗

Днес кастрирах котаците и с вет много се смяхме щото се оказа, че Томи бил Томислава 🤣🤣. Взех го за мъжки и хич не му поглеждах под опашката до днес когато ги заведох двамата за кастрация и вет ми звънна след операциите да ми каже, че всичко е наред ама не били мъжко и женско, а две женски котки 😂😂😂

И за финал си позволявам да пусна линк към един пост на despivable, човешката майка на Ерос. Има нужда от малко помощ, аз ще се включа с малко, но пускам и тук ако някой друг може също да помогне.
https://www.facebook.com/share/1GxB12tL3X/

# 657
Ей, много съм смотана, забравих да поздравя Чарли! Жив и здрав да е, все така добре гледан и догодина с една папионка и на наградите с вас!
Честит да ни е и Вачко и със здраве да си носи името!
И на Vanne да е честит имения ден!
Ако има други именици тези дни, и на тях честито!

# 658
Иванчо сигурно празнува някъде на кръчма Simple Smile
Да покажа пчеличката Мая с новото яке. Добре е на дължина и широчина, само че тя е с по-тесни рамене и малко стърчи от двете страни точно жълтата част, но вече измислих как да го свия там. Прилича на кебапче на четири клечки, душата ми тя...
Супер е якето, лекичко, с цип отгоре пластмасов. Ще го носи.

Помогнах с малка сума на майката на Ерос. Дано бързо се справи със затрудненията!

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 19:23 от Vanne

# 659
Отива й на Зарка да е пчеличка Green Heart Кастиел нали е голям мъж, все са му тесни пък на раменете дрешките.

Общи условия

Активация на акаунт