Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 27 959
  • 484
  •   7
Отговори
# 450
Жаки, таз мадама от видеото си е наблъскала огромно количество филър в устата, освен това е казала, че са били поставяни от козметичка част от тях, а аз подозирам, че всъщност само козметичка я е обезобразявала.
Иначе и аз все повече намалявам всякакви такива процедури, остана да слагам и то нарядко колагенстимулиращо и толкова. Действам с микронийдълинг, киселини и разни електронни джаджи за масаж. Колкото толкова.
Отделно, повечето снимки на дами, които виждам след лифтинг, никак ама никак не ми допадат, а рисковете са доста. Важното е, да си остаряваме дълги години, нормано функциониращи физически и ментално. Туй то.

И да добавя нещо интересно, излезе ми клипче на д-р Хаджийска, която препоръчва да не се спи с обици на ушите, защото с годините мекичката висулка на ухото се деформира и не изглежда добре.

# 451
Жаки, тъкмо си правих план кога да слагам трета Скулптра и ти ме вкара в размисъл. Определено не искам филъри(не съм слагала никога), но ми трябва някакво освежаване на устните. Виждам ги спаружени и изсушени. Търся решение не за един, два месеца, а нещо по- трайно и надеждно. Какво ще ме посъветвате?

# 452
За трайно освежаване на устни, няма друго освен филър. За кожата - ако не искаш скулптура, пробвай с микронийдълинг, за мен работи доста добре. Но, пак според мен, не може изцяло да замени колагенстимулиращия продукт.

Последна редакция: вт, 20 яну 2026, 12:40 от alia7

# 453
  • София
Да, трудно е, защото хем се изкущаваме, хем виждаме около нас някакъв ад- всички опънати, стегнати... ми да се наспивам, ама онова 3 годишното не ме оставя Sad и аз на повечето снимки изглеждам гротескно, на живо съм по-добре и гледам така да се упокоявам. Моята физиономия хич не е инстаграмабъл, както се вика, освен ако не съм си направила аз самата 1000 кадъра. Затова мн мразя някой да ми каже- дай да те снимам.
Впрочем за първи път в живота си си правих някакъв пилинг с аква и кислородна терапия...уж трябвало да се прави редовно, но вече съм на 3 ден и смао се лющя, друго не виждам. Но може би ако се вложи редовно в по-дребни процедури, би било по-резонно. Макар тези назолабиални да ме съсипват...

# 454
Мари, сложи си Скулптрата, сложи си и в устата, просто не прекаляваш, знаеш.
Ако имам финанси това бих правила регулярно: биофилъри, скинбустъри.

# 455
Последните 2+ години правя минимални интервенции - веднъж в годината Радиес и ботокс, два пъти Рестилейн скин бустер, а да и филър 0.5 в устни поднових миналата година след като 3+ години не бях слагала и не се очертава за следващите няколко.

Лично аз не търся инжекционна и лазерна процедура за всяко нещо и затова и все по-рядко влизам да пиша в темата, няма какво да споделя. Отделно, че и звуча негативна, защото съм против филъри и ботокс при хора под 30г, както и манията да се бетонират чела и вдигат вежди до линията на косата.

# 456
  • в пералнята
А някой правил ли е трансфер на мазнини?

# 457
И такова искам. От брич и паласка да позапълня пазвата...

# 458

Също така установих, че трябва да спра с ползването на фондьотен, защото колкото и да е хубаво хидратирано лицето,  след време се набива по мимически и налични бръчки и изглеждам по-зле.
Започнах да слагам хубава хидратация и капчици коректор само на определени зони и воала, кожата ми изглежда добре, след като се прибера и се погледна вечерта. Не е мръднало нищо, изглежда равномерно.

Много обичам да се гримирам, но и аз от доста време спрях да използвам фон дьо тен, само коректор под очите и ако някъде другаде има нужда - минимално количество. Много по-добре стои.

# 459
Мари, аз не се наемам да давам съвети, аз за себе си трудно решавам, та за друг😅
Ако си сложила 2 скулптури и се харесваш довърши си протокола, след 2 г ще прецениш искаш ли пак. Аз за сега ще пропусна
За свежест 0.5 филър няма са се личи, ако е сложен от добър лекар би трябвало да няма проблем.
За устни хич не мога да дам акъл.
На мен не ми се маха веднъж сложен, нали бях видяла и аз да подковават коня и преди 7-8 г сложих без да имам никаква нужда, и естествено като няма място ми станаха мустаци, ММ ме навря за не казвам къде. След 3 дни бях при Чолакова да ми разгражда, видях си всички роднини няма такава болка. Сложи малко само на мустака. Ами 100 г по късно все още си седи това в устата, не се маха, то не личи изобщо, просто аз на стари снимки си виждам разлика.
Та никога не посмях вече да слагам нещо в устата, тя си ми е пре достатъчно плътна..

Всичко е строго индивидуално и нуждата и очакванията, каквото и да решите само при топ специалисти и много умерено.
Тези неща веднъж сложени си остават в нас.
Никого не искам да плаша но нямаше как да видя и да не ви споделя.

# 460
  • София
Завиждам ви, че не използвате ФДТ. Моята кожа се зачервява от всичко и нося постоянно. Ако знаете някаква процедура, която да помага в този случай, ще се радвам да споделите. За изтощено лице от какво сте доволни, като гледам да има минимално вкарване на неща, които организмът трудно приема?

# 461
  • гр.София
Жаки , относно филъра под очите..записала съм си час при др Ванеска..но нали казват, че се разграждат с времето? Как може да стои 10 години и повече?

# 462
Не се разгражда и под очите прави големи бели. Размества се, капсулира се и т. н. Все повече дерматолози, отказват да поставят филър под очи.

# 463
Аз съм правила липофилинг два пъти. Има два риска - колко мазнина ще извадите и ще се центрофугира. И какво количество няма да изчезне след това.

При мен не си заслужаваше изобщо. Основният проблем беше номер едно. Но примерно за ръцете много държах и не само, че ми се виждаха като втасали, ами и след шест месеца нямаше нищо останало. В гърдите се резорбира още по-бързо, но беше и много малко като количество.

# 464
  • София
Някаква част от филъра се разгражда (или си отива нанякъде в организма), но друга висва под торбичката и стой като подуто. Аз съм така, така бях и предния път. На ен не ми пречеше и пак запълваше тази хлътналост и затова от немайкъде разградих. ВЪобще не трябваше. Та сложих пак и сега втора година пак е виснал отдолу, вижда се, но вече знам какво е и малк ме дразни. НО пак си казвам,че е по-добре от предишното ми състояние. сигурно няма да слагам повече...
Да, за липофилинг първо трябва да има достатъчно, за да се запълни каквото и да било, 2. ако планираш за гърди, резултатът не е такъв, какъвто си го представяш, освен това са си мазнини и при отлсабване или други състояния, си се топят. И става малко от пусто в празно. Аз мислех, че имам мазнини за подобен трансфер, лекарят много ми се смя като му казах. И така разбрах, че след силикона, ще имам голямо нищо...

Общи условия

Активация на акаунт