Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 29 798
  • 516
  •   9
Отговори
# 510
На мен пък моята дерматоложка ми каза точно обратно за Sculptra, че прави сраствания и затова тя не работи с нея.Аз съм с Радиес и съм много доволна от резултата.
Явно колкото и лекари да питате , мненията са различни.А на ChatGPT много не се доверявам за медицинска информация вече.
Ето един доста по -реалистичен отговор и може би отговор защо не всеки работи с Radiesse
Има ли опасност от сраствания и фиброза?
Терминът „сраствания“ в контекста на тези процедури най-често се отнася до образуването на фиброза (съединителна тъкан) или нодули (малки подкожни топчета).

Фиброзата е търсен ефект: И при двата продукта целта е да се предизвика контролирана фиброза – това е всъщност новият колаген, който уплътнява кожата. Когато е направено правилно, това не са „сраствания“, които пречат, а по-здрава структура на кожата.

Риск от грануломи и възли: Това е реалният риск. Ако продуктът се инжектира твърде повърхностно или не се разпредели добре, могат да се образуват малки, понякога видими или осезаеми на пипане топчета.

При Sculptra: Рискът беше по-висок в миналото, но с новите протоколи за разреждане и задължителния масаж (правилото 5-5-5: 5 минути масаж, 5 пъти на ден, в продължение на 5 дни), рискът е минимален.

При Radiesse: Тъй като е по-гъст гел, той изисква изключително прецизна техника на инжектиране, за да не се получи натрупване в една точка.

# 511
  • в 1001-та нощ
Радиес се разрежда в различни пропорции, така, че колко ще е гъст - пак е по преценка на лекаря Simple Smile

# 512
Момичета, предстои ми сватба през август. На 40 съм. Георгиев ски ми препоръча Хармоника, но ще се консултирам и с Трендафилова, за да видим дали няма да препоръча Скулптура. Кожата ми е тежка и има леко отпускане в долната част.

Въпросът ми е колко време след поставянето на Хармоника и съответно на Скулптора идва Пикът на ефекта, за да преценя кога е най-добре да я поставя?

# 513
  • гр.София
За хармоника при мен започна около 5-6 месеца след поставянето

# 514
  • София
На мен Хармоника ми постави Трендафилова на 05.09, чак сега почти 4-5 месеца по късно виждам развитие, че се бях отчаяла.

# 515
ако ме питате- сега сложете, за да се види ефектът

# 516
  • Варна
Предвид, че за Скулптра ако решите трябва да се сложи повече от един флакон през някакъв период от време, то започнете сега. Според мен ако е Хармоника също трябва вече да сложите. Гледах едно доста подробно видео с Трендафилова и Присадашка за Скулптра, в което обясниха,че е мит, че ефекта идва след месец- два,а се виждал още на втората седмица, дори при някои пациенти -на първата.

Общи условия

Активация на акаунт