Естетични процедури за лице и тяло – 66 тема

• 30 387
  • 522
  •   2
Отговори
# 510
На мен пък моята дерматоложка ми каза точно обратно за Sculptra, че прави сраствания и затова тя не работи с нея.Аз съм с Радиес и съм много доволна от резултата.
Явно колкото и лекари да питате , мненията са различни.А на ChatGPT много не се доверявам за медицинска информация вече.
Ето един доста по -реалистичен отговор и може би отговор защо не всеки работи с Radiesse
Има ли опасност от сраствания и фиброза?
Терминът „сраствания“ в контекста на тези процедури най-често се отнася до образуването на фиброза (съединителна тъкан) или нодули (малки подкожни топчета).

Фиброзата е търсен ефект: И при двата продукта целта е да се предизвика контролирана фиброза – това е всъщност новият колаген, който уплътнява кожата. Когато е направено правилно, това не са „сраствания“, които пречат, а по-здрава структура на кожата.

Риск от грануломи и възли: Това е реалният риск. Ако продуктът се инжектира твърде повърхностно или не се разпредели добре, могат да се образуват малки, понякога видими или осезаеми на пипане топчета.

При Sculptra: Рискът беше по-висок в миналото, но с новите протоколи за разреждане и задължителния масаж (правилото 5-5-5: 5 минути масаж, 5 пъти на ден, в продължение на 5 дни), рискът е минимален.

При Radiesse: Тъй като е по-гъст гел, той изисква изключително прецизна техника на инжектиране, за да не се получи натрупване в една точка.

# 511
  • в 1001-та нощ
Радиес се разрежда в различни пропорции, така, че колко ще е гъст - пак е по преценка на лекаря Simple Smile

# 512
Момичета, предстои ми сватба през август. На 40 съм. Георгиев ски ми препоръча Хармоника, но ще се консултирам и с Трендафилова, за да видим дали няма да препоръча Скулптура. Кожата ми е тежка и има леко отпускане в долната част.

Въпросът ми е колко време след поставянето на Хармоника и съответно на Скулптора идва Пикът на ефекта, за да преценя кога е най-добре да я поставя?

# 513
  • гр.София
За хармоника при мен започна около 5-6 месеца след поставянето

# 514
  • София
На мен Хармоника ми постави Трендафилова на 05.09, чак сега почти 4-5 месеца по късно виждам развитие, че се бях отчаяла.

# 515
ако ме питате- сега сложете, за да се види ефектът

# 516
  • Варна
Предвид, че за Скулптра ако решите трябва да се сложи повече от един флакон през някакъв период от време, то започнете сега. Според мен ако е Хармоника също трябва вече да сложите. Гледах едно доста подробно видео с Трендафилова и Присадашка за Скулптра, в което обясниха,че е мит, че ефекта идва след месец- два,а се виждал още на втората седмица, дори при някои пациенти -на първата.

# 517
Тоест за Скулптура се вижда веднага, след първата седмица, но Пикът е след месеци, така ли да разбирам?А за Хармоника явно е след месеци, макар че би трябвало заради HA веднага да даде обем и лифтинг.

# 518
А хармониката някой да покаже преди и след?
Само на мен ли не хваща нищо... нито радиеса, нито хармониката.
Правих ги преди да навърша 40г без ефект.

Последна редакция: пт, 23 яну 2026, 07:05 от Eli..........

# 519
  • Варна
За Хармоника се наблюдава мигновен ефект заради ХК и после колагеностимулатора като се разгърне, максималния ефект се наблюдава около 3 месеца след процедурата. И аз не съм слагала, но така го дават. За мен е време да си правите каквото сте решила за август месец.

# 520
  • София
За въпросът за скулптра и хармоника, върнете точно 1 страница назад. Всеки лекар препоръчва това, с което обича да работи. Трендафилова винаги ще каже скулптра. И пак да повторя, както и предните страници и теми- двете са тотално различни и се гони абсолютно различен ефект. Склуптрата се развива след минимум 6 мес(рядко по-рано), като няма да видите нищо конкретно, кожата ще се поосвежи, но отвътре, тя стимулира колагена. Прави се по протокол. От 1 няма нищо да излезе, освен ако не сте на 20, а тогава едва ли ви е нужна склуптра. За хармониката от личен опит нищо не мога да кажа, но четейки мненията, често придава обем, това не винаги се харесва. Така че не съм сигурна какви са очакванията ви за сватбата, но не ми се струва тези процедури да са видими и някой да каже уау през август. Аз може би бих започнала с редовни по-малки процедури, препоръчани от лекар- микорнидлинг, лазер, почистване, може би скинбустери (ако въобще ви действат и сте под 40), говоря наизуст- нямам идея какво е лицето ви и от какво има нужда.

# 521
На 40 каза, че е дамата.Идеално за биостимулация

# 522
  • Варна
Ето видеото,което изгледах ако мога да помогна от Дерма Акт за Скулптра:
https://youtu.be/vpb5_LNeh74?si=iBoAbenuIFOEBXaQ
Възрастта на дамата е идеална за Хармоника,Скулптра,Ленисна или Елансе.

Общи условия

Активация на акаунт