Жаки, вярно че ти беше споделила за формулата добавки, която си приемала, вероятн е да има добър бууст ефект и от нея, но и ти си имаш младежки ген, според мен.
Прекрасни сте момичета и много ви се радвам и сте вдъхновение за всички дами тук! Виждала съм много от вас, и знам, че имате и хубав ген, в съчетание с правилните грижи.
Надявам и аз да се похваля, че съм задържала влизането в меното, ама кой знае ( с предпоставки съм за ранна) и колкото и да не ми личи на пръв поглед си започнаха белезите при мен. Скъси се цикъла, нисък естроген (само преди година беше свръх висок, нискък прогестерон). Имам суха кожа в един момент на месеца, умора и brainfogg, качих и 2-3 кг, а винаги съм била 50 кг.
Изчела съм супер много за ХЗТ и аз лично ще пробвам, не искам да минавам през това, през което мина сестра ми... Тя е на 52 и вече от 7-8 години няма цикъл.
Най-добрия вариант, ако са ниски естро и прог, е комбинирана терапия (лепенки естроген +прог), но това след като спре цикъла, до тогава може би е най-добре биоидентичен прогестерон. Водя разговори с моята лекарка, но тя за сега ме успокои че уж всичко ми е наред, на прегледа поне, имам си супер лигавица и овулация, обаче не отрече белезите, че са от перименопауза и може и да е последна фаза.
На лицето се вижда умората, бръчките са по-видими, косата ми пада, въпреки че е лъскава, (имам и липса на желазо и вит Д) Въпреки че още си виждам ефекта от колагеновия бустер, който правих, вече мисля че трябва да сложа пак. Приемам и добавки, но не и колаген, нещо съм скептична за него.
Тук съм си хванала на стоп кадър лицето от едно видео, което правих и изобщо не се харесвам вече...Има директна светлина, иначе няма филтър тук и нямам фондьотен, леко не ми се виждат бръчките на челото, но са доста по-видими.
Та използвам да питам, според вас, при мен скулптура ще подобри ли овала на лицето и отпускането, като не съм с тънка кожа? ДХЗ, знам че ти прави блефаро, и аз трябва да помисля, но съм си дала още 2-3 години.
Пускам снимка и ще я махна после.