Новите ви книги - тема 25

• 6 018
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Нищо не изпускаш.. Тъжен панаир.
Аз не бях ходила на Коледен панаир може би от 6-7 години. Със сигурност преди Ковида е било. На алеи - да, но на Панаир наистина много отдавна не бях ходила. Имаше сравнително малко хора, намаления постни, в кошовете също нищо особено..
Видях светската двойка Блажев с годеницата си да обикалят щандовете и ...онзи от Възраждане Костадин Костадинов, който не разбрах какво правеше там. Побъбрихме си добре с Ева Кънева на щанда на ЕМАС и общо взето това беше Simple Smile

# 16
Снощи бях на представление в НДК и видях, че щандовете вече са построени, изглеждаше много предпразнично. Може би първият ден е по-слабо посетен, да се надяваме в следващите дни да има повече хора!
Гледам в програмата, че Захари Карабашлиев и Георги Господинов ще подписват книги на щанда на Жанет, така че поне при тях ще бъде интересно. Ще изляза малко оффтопик, но понеже горещата тема тези дни е панаира, ще споделя, че Леге-артис, едно от любимите ми издателства, направи игра във фейсбук и обеща ваучери за -20% от книгите им на панаира, които ще пратят по пощата. Участвах, писаха ми да очаквам ваучер, всеки ден преглеждам пощенската кутия, но ваучер няма. Не че съм имала надежда да получа каквото и да е с български пощи, обаче е странно през 2025 г да пращаш ваучери по пощата 😀 От тях бих си взела новото издание на "Животът пред теб" от Ромен Гари, в приложението на Хеликон имам  15% отстъпка, така че ще се възползвам от него.

# 17
  • София
Първи тур от панаира

# 18
  • София
От Панаира на книгата днес Simple Smile

# 19
Взех и аз новата на Сали Руни. Заради подстрекателките тук 🙂

# 20
  • Разпиляна във въображението
От Ориндж

От панаира

# 21
  • София
Втора порция книги от панаира. Smirk Бях планирала да посетя повече щандове, но по една случайност разбрах, че има среща с Джанет Уинтерсън и отидох на нея. Разговорът беше много хубав. Донякъде се изненадах, че са я поканили на литературния фестивал, защото от 2018 г. не е излизала нова нейна книга на български, но беше пълно Изглежда, че много хора са я чели на английски.

Скрит текст:

# 22
Взех и аз новата на Сали Руни. Заради подстрекателките тук 🙂

.
И аз като теб, надявам се да ми хареса.

sweetkids_mama, ще очаквам отзив за “Книгите на Яков”. Всъщност има ли конкретна книга, заради която Олга Токарчук получава Нобелова награда?

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 07:41 от mariposa333

# 23
  • София
Не, Нобеловата награда за литература е за цялостно творчество.

# 24
Последните седмици се разписах с 14-15 книги. Повечето поръчани от Амазон по време на намаленията. Това са някои от тях 😊

# 25
  • Sofia
Това са книжките ми от панаира, без детските, че са опаковани вече за подаръци:

# 26
# 27
# 28
# 29
Придобивки от намаленията на Озон и Orange– по повод и без повод.
Книгите, за които най-много се вълнувам, са „Тайната история“ и „Щиглецът“ на Дона Тарт, както и „Интермецо“ на Сали Руни. „Щиглецът“ го гледах като филм преди няколко години и тъй като много ми хареса, предполагам, че книгата ще е още по-добра. От прочетените множество ревюта съм почти убедена, че „Пациентът“ на Фитцек няма да ми хареса, но вече си я бях поръчала. Отдавна ми се искаше да си взема поне една книга от автора, за да „яхна“ и аз вълната, но защо точно тази избрах – не съм сигурна.

Кристин Хана също най-вероятно няма да е моята авторка, но има толкова позитивни мнения и за двете книги, че не се стърпях. Ако не ми харесат, ще се подаряват или продават.

От детските – книгите на ИнфоДар са ми фаворити (детето може и да е на друго мнение): „Падингтън и коледната изненада“, „Вълшебната шейна“ и „Коледната изненада“. Питсън и Финдъс взех само защото много се препоръчват по групите. Книгите на Егмонт ги взех, защото мен биха ме зарадвали, ако бях дете. „Коледните патила на Доналд Дък“ я имах много отдавна (и то с много по-добро качество), но някъде ми изчезна.

Пожелавам на всички четящи в групата весели празници и достатъчно време да прочетем всичко, което си пожелаем през новата година. Christmas Tree

Общи условия

Активация на акаунт