❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 2 575
  • 122
  •   3
Отговори
# 105
Честито на всички нови мамчета!

Моят термин по последна менструация е на 24.01, но след първата фетална, понеже бебчето изостава е за 31.01/01.02.
Относно желязото, и аз бях така с непокачващи се стойности, докато chatgpt не ми препоръча Swanson Iron Citrate. Само след един месец пиене вече хемоглобина ми е в норма, а винаги е бил под долната граница, а желязото е дори над горната граница. Аз поне явно го усвоявам много добре, въпреки предишните неуспешни курсове с други препарати.
Дори АГ ме пита какво желязо приемам, че така добре са ми са се покачили стойностите и се смяхме, че chatgpt пак е бил прав.

# 106
Момичета, вече се побърквам с това пусто желязо. И с четвърти препарад не се покачва и това е. Що материя изчетох и приложих, за да се абсорбира както си му е реда, е не иска и не иска... Не знам вече какво да правя...
[/quote]

Спазваш ли правилото 2 часа преди и след железния прапарат да не приемаш млечни продукти, кафе и магнезии?
Аз пия Сорбифер и ми действа доста добре според кръвните изследвания. Преди да пусна кръв го спрях за 7 дни, за да може резултата да е истински Simple Smile

# 107
  • София
Честито на всички мами и бързо възстановяване! Живи и здрави да са ви бебочетата и скоро да се гушката у дома! Flowers Hibiscus

И аз съм с термин 24-ти януари и нормално раждане,  така,че доста сме за към края на януари Simple Smile

# 108
Спазвам единствено тричасов интервал от магнезия (пия Сидерал Форте към момента, Сорбифер ми дразнеше стомаха). На мен ми се струва, че за доста дни сте го спрели преди изследването, предвид че действа с натрупване.
Когато го пиех ме посъветваха да го спра за 1-2 дни преди вземането на кръв и то защото ми бяха пуснали за изследване серумно желязо.
Момичета, вече се побърквам с това пусто желязо. И с четвърти препарад не се покачва и това е. Що материя изчетох и приложих, за да се абсорбира както си му е реда, е не иска и не иска... Не знам вече какво да правя...

Спазваш ли правилото 2 часа преди и след железния прапарат да не приемаш млечни продукти, кафе и магнезии?
Аз пия Сорбифер и ми действа доста добре според кръвните изследвания. Преди да пусна кръв го спрях за 7 дни, за да може резултата да е истински Simple Smile
[/quote]

# 109
Аз не го спирам въобще, понеже до към 6-7 месец ми беше със стойност 6 от минимална референтна 9, а преди това беше 3. АГ ми каза, че не мога да си позволя да го пропусна. А ако държите да видите запасите от желязо се изследва феритин.
Желязо се пие на празен стомах, 2 часа преди/след прием на магнезий и млечни (или всичко с калций, включително и ако се приемат пренатални витамини). Приема се задължително с витамин Ц за по-добро усвояване, аз добавям и вода с лимон към картинката.
Преди пиех желязото сутрин към 7-8, а закусвах към 10-11, но след като веднъж повърнах от желязото на Swanson започнах да го пия 2 часа след като обядвам и 2 часа преди да вечерям (обикновено си имам едни 4 часа между храненията). Ако съм яла млечни на обяд дори удължавам интервала с половин час.
Не е важно да с приемат просто едни добавки, а наистина всичко да е синхронизирано, иначе няма смисъл от хапчета.

# 110
А има ли някоя мама за Шейново?

# 111
  • Русе
И аз съм за тогава Simple Smile Но ще е секцио и нямам търпение да определим дата, само госпожицата да не реши, че и тя бърза да излиза, че доста се върти.

И аз съм с термин 24-ти януари и нормално раждане,  така,че доста сме за към края на януари Simple Smile

# 112
Моят термин е за 19.01, но ще съм секцио и ще е преди това.
Моето бебче върви и с две седмици напред в размерите, та ще видим…

# 113
Аааз! Simple Smile термина ми е 3-ти януари, но е много вероятно да се случи сега в декември.

# 114
MariaNikolaeva, ооо, да. Даже вечерно време вечерям със салата, за да не ми тръгват киселини и да не би да окаже влияние.

ms_97, Това ли е?

https://fitness1.bg/minerali/swanson/swanson-iron-citrate/30043? … yEQoaAsr0EALw_wcB

# 115
Да, това е. И е наистина намален в случая. Аз го взимам или от аптеки Гален, или от Озон, имаха хубава промоция за черния петък.
Само да кажа, че имах период, в който приемах по 2 таблетки по препоръка на АГ, но желязото беше станало двойно над горната референтна стойност, така че не препоръчвам повече от една таблетка 😀

# 116
И аз ще съм в Шейново, имам дата за секцио след 10 дни Simple Smile

# 117
Здравейте, момичета! Flowers Hibiscus

Записвам се и аз в темата. Чета Ви още от началото на бременността си, но сега се престрашавам да пиша. Много плахо влязох в целия процес, тъй като имаме предишни несгоди, но вече на финала съм доста по-спокойна. Flowers Four Leaf Clover

Моят термин е в късния януари - 29.01, но ще раждам секцио около 20.01, живот и здраве, ако госпожицата не реши да ни изненада по-рано. 🩷

Честито на тези от Вас, които вече държат своите малки съкровища в ръцете си. Nature Sunny Бързо възстановяване и прибиране вкъщи!

Благодаря на всяка от Вас, която споделя за своите приключения и перипетии по пътя към пухкавия финал. Ribbon

# 118
@christinna1 Добре дошла! 🎊❤💕
Пожелавам ти остатъка от бременността ти да е лек и всичко да е наред с теб и бебка.

Момичета, от два дни забелязвам, че коремът ми изглежда по-различно, не знам как да го обясня освен, че се едно се е смъкнал надолу цялостно. Малко съм се притеснила, защото още е рано (34+6) съм, а навсякъде прочетох че било подготовка за раждането. Нормално ли е да се случва по това време и на някоя вас дали се случва?

# 119
  • Sofia
При мен предишната бременност се смъкна корема и ходих на тонове. Оказа се че имам и контракции и понеже бях планирана за секцио, ме взеха в болница и на втория ден родих. Но при всеки е различно. Падането е част от подготовката, но процесът може да бъде контролиран.
Добре дошла Кристина 1, леко и спокойно очакване на финалната права.

Общи условия

Активация на акаунт