❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 380
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Капки грип стоп - не са лекарствени, стават за бременни и кърмачки, за смучене Тимотабс ми изписаха и са приятни, добре ми се отразяват. Отделно гаргара с вода със сода и сол ми помогна. Лимони с мед също..

# 481
Да ви попитам как разграничавате колики/ киселини и контракции. Малко тъп въпрос но последните 3 нощи към 10-11 за около 2-3 часа е малък ад. Първо почва с ходене по малка нужда след което почва една болка ( незнам дали ме еита или натиска пикочния мехур … но е остра прорязваща болка). Втвърдява ми се корема и си стои така поне 5-10 минути. После усещам или много силни колики или бебето се движи много. Едната вечер се появиха като леки менструални болки, другата се редуваха позиви за ходене ту по малка ту по голяма нужда. След първите 20 минути вече по скоро почват леко да се успокояват нещата и да мога да меря някакво разстояние между болките и да ми се отпуска корема…. Та засега по скоро ми приличат на контракции …. Но са си болезнени Sad

И при мен се случват предимно вечер подобни "интересни моменти" Не помня с първата бременност да съм имала такива проблеми. Вечер се започва доста по-осезаема активност на бебето и доста често не мога да разбера той ли нещо "копае" и търси "вратата" или са контракции, но понякога не мога да мръдна. Буквално спирам на едно място докато не ме отпусне. Снощи се появи нова екстра - менструални болки, които си продължиха поне час и нещо.
Уж съм раждала и преди но някак не ги помня така нещата.
Днес ходих на тонове - кьорава контракция нямам....върви разбери какво става.
А ходенето до тоалетната да пишкам вече е като някаква неотменна част от "съня" ми. На всеки час. Чак си мисля дали да не се пренеса да спя в тоалетната Laughing

# 482
  • София
Здравейте, момичета! Видях,че доста от вас се проследяват и ще раждат в болница Щерев. Аз се прехвърлям за раждане там. Утре съм на консултация при д-р Милчева. Исках да попитам какви са цените за нормално раждане и секцио, не мога да се ориентирам в ценоразписа с тези пакети. Здравноосигурена съм, следих се в болница Надежда.

# 483
Препоръчвам минаване през информация и сканиране на QR кода за актуални точни цени и в лева, и в евро. Сряда съм на консултация за хоспитализация и пак ще спра да ги питам за всеки случай има ли увеличение. Последно ноември ми бяха казали, че уж няма да има, но знае ли се.

# 484
3000лв естествено раждане и 3500лв секцио. Ако искате самостоятелна стая +400лв

# 485
Здравейте!
Понеже вече 6ти ден преносвам , АГ-ТО ми утре вече ще бъде на смяна и ще имаме консултация как ще процедираме .
Чувала съм , че повечето мами при които раждането е било предизвикано след няколко часа се налага секцио , понеже не тръгва . И просто се преминава през болките от контракциите + секцио . При мен бебчето е голямо , 3600 беше преди седмица.
Та чуденката ми е ако не тръгне естествено раждане до ден-два , дали да не мина директно към секцио ?

# 486
  • София
Здравейте! Прибрах се от консултацията с д-р Милчева в Щерев. Страхотно отношение от  нея, акушерката в кабинета, момичетата на информация, регистратура и лаборатория. Посрещнаха ме с усмивка и ми съдействаха за всичко. Не успях да се преборя да пробвам нормално раждане след две секцио. Утре ще определим дата за приема, имам консултация с анестезеолог и кардиолог. Взеха ми кръвни изследвания и урина за хоспитализация. Д-р Милчева каза,че рискът от руптура на матката е по-голям, отколкото трето секцио и не трябва да се рискува. Така,че вероятно около 12.01 ще ме приемат. Актуалните цени за раждане са: нормално-3000 лв, секцио-3500. Престой в самостоятелна стая 100 лв./ден и 190 лв.за ВИП с придружител. Simple Smile

# 487
Аз днес минах преглед в 39та и не знам кой обясняваше, че не боли прегледа на шийката, но му завиждам. Не е за умиране, но ми се искаше да ритна АГ. Grinning
Отидох на този преглед очаквайки да чуя, че едва ли не раждам вече ама няма такива радости. Sleepy
Нямало никакви сигнали за раждане, явно малката си е харесала датата на термин и ще си я чакам, но последните няколко дни са адска мъка за мен. Спя по 2-3 часа на вечер, а от там и ставам супер раздразнителна и емоционална през деня и чак аз не се търпя на моменти като мрънкам.

# 488
sofilina, супер че си си намерила ново място! И аз утре съм на консултация, може да се засечем без да разберем. 😁 Цените си бяха такива и ноември, значи не са ги вдигнали, дано така си и остане.
Аз също спя много зле последните вечери, по-скоро не спя. През деня съм като парцал, а за раздразнителността чак сама себе си не мога да понасям. Лошото е, че мъжа ми спи много леко и се буди и той, та само си мълчим и се подминаваме, за да не се скараме за нещо. 😀

# 489
Аз, аз ✨
Вчера отново ми правиха преглед за разкритие, та и аз нямам, но не ме е боляло. Цялата работа е 10 секунди и това са 2 пръста.. нали от там трябва да излезе бебе 😀

Аз днес минах преглед в 39та и не знам кой обясняваше, че не боли прегледа на шийката, но му завиждам. Не е за умиране, но ми се искаше да ритна АГ. Grinning
Отидох на този преглед очаквайки да чуя, че едва ли не раждам вече ама няма такива радости. Sleepy
Нямало никакви сигнали за раждане, явно малката си е харесала датата на термин и ще си я чакам, но последните няколко дни са адска мъка за мен. Спя по 2-3 часа на вечер, а от там и ставам супер раздразнителна и емоционална през деня и чак аз не се търпя на моменти като мрънкам.

# 490
Може всеки да има различна чувствителност,  аз съм в 37 седмица и утре съм на преглед,  и не знам дали ще проверяват,  ще пиша за това и аз. Може би е рано всъщност за тази проверка.

quote author=MariaNikolaeva link=topic=1836013.msg50674824#msg50674824 date=1767724976]
Аз, аз ✨
Вчера отново ми правиха преглед за разкритие, та и аз нямам, но не ме е боляло. Цялата работа е 10 секунди и това са 2 пръста.. нали от там трябва да излезе бебе 😀

[/quote]

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 21:09 от Bobina898

# 491
Ако приемете съвет от мен - отпуснете си таза колкото можете (знам, че ще ви е страх и няма да можете на 100%) и коленете ви качени на стола да сочат навън също отпуснати колкото е възможно

Може всеки да има различна чувствителност,  аз съм в 37 седмица и утре съм на преглед,  и не знам дали ще проверяват,  ще пиша за това и аз.

quote author=MariaNikolaeva link=topic=1836013.msg50674824#msg50674824 date=1767724976]
Аз, аз ✨

[/quote]

# 492
Maria, аз влязох на прегледа мислейки си за твоите думи 😆 И си викам то няма да боли, аз съм мъжко момиче стискам зъби и толкова. Ама нещата придобиха друг характер. Нищо де, търпим и толкова 🤣

# 493
Говорете с д-р Певтичев:) той изражда нормално след секцио АКО всичко е наред естествено. Страхотен лекар е

Здравейте! Прибрах се от консултацията с д-р Милчева в Щерев. Страхотно отношение от  нея, акушерката в кабинета, момичетата на информация, регистратура и лаборатория. Посрещнаха ме с усмивка и ми съдействаха за всичко. Не успях да се преборя да пробвам нормално раждане след две секцио. Утре ще определим дата за приема, имам консултация с анестезеолог и кардиолог. Взеха ми кръвни изследвания и урина за хоспитализация. Д-р Милчева каза,че рискът от руптура на матката е по-голям, отколкото трето секцио и не трябва да се рискува. Така,че вероятно около 12.01 ще ме приемат. Актуалните цени за раждане са: нормално-3000 лв, секцио-3500. Престой в самостоятелна стая 100 лв./ден и 190 лв.за ВИП с придружител. Simple Smile

# 494
Аз съм в едно много небрано лозе... Направо не ме свърта на едно място...
В 37г.с. съм, днес бях на тонове - там всичко е наред. Преглед за разкритие не ми е правен.
Настинала съм, кашлицата ми вече е мокра и гърлото си ме боли. Смуча си лукчета, бионизин по препоръка на едната мама от групата и парацетамол заради температурата, която качвам.
Доктора не остана доволен от това, но и нищо не може да се направи по въпроса. Коремът ми вече се е свлякъл доста, магнерота го спрях от днес, а контракции си усещам отвреме навреме от около 2-3 дни, най-вече като съм легнала и то за секунда-две та ме разбуждат понеже е като пробождане от игла.
Според доктора, ако тази седмица не родя нормално, тоест ако бебе не тръгне само - ми препоръчва секцио. На този етап бебе е около 3200 и ми каза, че тялото ми ще се справи, но тъй като си върви напред има вероятност тазът ми да не успее да се справи плавно с бебе около 3400 и нагоре. Каза ми, че корема ми расте напред и виси и това му давало индикации, че все пак тялото има ограничение с какво може и не може да се справи. Реално на мен ми се четат ребрата въпреки кг, които съм качила. Записахме ден за секцио /но първо трябва да се излекувам/, а мен страшно много ме е страх от операцията. Няколко пъти съм влизала в операционни и изпадам в абсолютен шок, започвам да плача неистиво, кръвното ми се покачва и започвам да се треса, докато не ми сложат упойката и не заспя. За съжаление обаче при секциото ще съм в съзнание и това допълнително ме напряга до безумие. Докторът отказа мъжа ми да присъства на операцията, но ако е нормално раждането няма проблем.
Толкова много пъти съм си патила от лекари и от това "довери ми се", че направо изтръпвам... Реално няма как да знам дали докторът е прав или не. Ще се побъркам. Искам да предизвикам раждане още тази седмица и да се приключва.
И аз като останалите нощно време вече не мога да спя. Будя се по-често /на около 40-45мин за пишкане/ и после няма заспиване. През деня ми е направо мъка. Едва се движа и съм абсолютен парцал.
И на двама ни с мъжа ми ни стана гадно, че едва ли не определяме датата на която да се роди сина ни...
Кажете ми, при секциото шият ли после или лепят?

Общи условия

Активация на акаунт