❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 447
  • 736
  •   1
Отговори
# 465
Ами не знам защо, но съм си наумила, че ще е на 13-и 😅, пък да видим.
Точно преди нова година получих ужасен сърбеж по ръцете и краката, без видими обриви, та Певтичев спешно ме прати на изследвания и ми даде хапчета да пия. Благодарение на тях сърбежът спря, че иначе си израних ръцете от чешане. Ще се виждам с него във вторник и ще видим какво ще каже.
Желая ти успех и на теб 🫶

Еее то съвсем наближило. Моят е чак на 27 ми но според мен няма да издържа дотогава. Последните дни много ме стяга корема Sad успех ти пожелавам и пиши после как е минало всичко Simple Smile че вече почнах да се паникьосвам леко

# 466
Мис, а изследванията в норма ли бяха?
И аз бях със сърбежи от преди празниците, основно вечер/нощем, ръце , крака, корем.
Пуснахме изследвания за холестаза, но без жлъчни киселини, защото от лабораторията казаха, че ще излязат около 15.01, а аз до тогава може да съм родила, другите бяха в норма, обаче от време на време още ме сърби, чак рани имам да се чеша, и пак основно вечер, нямам обриви. Нищо не ми изписаха.

# 467
Пуснах пълна кръвна картина, урина, глюкоза, креатинин, урея, билирубин, общ белтък, албумин, асат, алат, гама гт. Всичко е в норма, но продължавам да пия хапчетата. Има още лек сърбеж, основно вечер и през нощта, но вече не е това, което беше, със сигурност. Най-вероятно и при мен е някаква жлъчна киселина. С предната ми бременност нямах подобни драми, но....

Мис, а изследванията в норма ли бяха?
И аз бях със сърбежи от преди празниците, основно вечер/нощем, ръце , крака, корем.
Пуснахме изследвания за холестаза, но без жлъчни киселини, защото от лабораторията казаха, че ще излязат около 15.01, а аз до тогава може да съм родила, другите бяха в норма, обаче от време на време още ме сърби, чак рани имам да се чеша, и пак основно вечер, нямам обриви. Нищо не ми изписаха.

# 468
  • Sofia
Относно имената, до 3-4 ден могат да се кажат. Аз също не съм с брак и ММ отиде до нотариус, те имат готови бланки, ако не се лъжа нещо около 20-30 лв. на дете беше. Сега с еврото нямам идея как е😁. Аз в последния момент реших името на момичето, тъй като до последно се чудехме. Накрая постъпих така, както преди винаги съм се чудила защо хората си кръщават децата на бащите или н тях си. И я кръстих на баща ѝ, а на галено ще ѝ викам, както бях решила преди, то си е на галено направо.
Колан започнах да слагам на 5-6 ден, операторът също ми препоръча по няколко часа на ден. Предният път не съм носила, но бях по-млада и кожата си беше ок. А и този път съм с доста по-голям корем с двамата.
Аз моята АГ съм доволна, следеше и децата и моето здраве. Аз избрах Майчин дом заради неонатологията, другият вариант беше Токуда, но там вече се изложиха с отношение и реакция и се отказах. Иначе на Надежда съм отдавнашен Клиент/Пациент, имам и приятели, но също се отказах заради бебетата.
На раждането ММ присъства, но той е лекар и ситуацията е малко по-различна при нас.
За гащите-памперс, имам отворен пакет, от Гърция си го взех, но не го използвах целия, беше ми много удобно, но направих алергия, както писах преди. Имам е няколко не отворени превръзки на Капрол.
Честита да е Изабелла да е здрава и много да ви радва!

# 469
Кроче, ти при кого избра да раждаш? И колко ви таксуваха за присъствието на бащата на раждането? Аз също съм се спряла на МД, но не мога да намеря в ценоразписа таксата, а и още се чудя дали искам да присъства.

# 470
  • Sofia
Кроче, ти при кого избра да раждаш? И колко ви таксуваха за присъствието на бащата на раждането? Аз също съм се спряла на МД, но не мога да намеря в ценоразписа таксата, а и още се чудя дали искам да присъства.
Скъпоценна, мен ме наблюдаваше д-р Пирнарева, като тя беше единият оператор. Тя говори с д-р Дяволов и той беше другият, основният оператор. Реално той извади бебетата. Първоначално не искаше, тъй като не ме беше виждал преди това, но накрая склони, след като ме прегледа. Доколкото разбрах таксата за присъствие на бащата е 500 лв. /беше де, сега с новите валути нямам идея/. Имаше една наборка, с която лежахме заедно преди раждането и тя ми каза, че с таткото се отказали, точно заради това плащане. Нашият татко е хирург и чисто колегиално не сме плащали тази услуга, но анестезиологът и операционната сестра, правят чудесни снимки, по-добри са от тези на ММ, който търчеше да гледа бебетата, после да види как съм аз и т.н. Абе секциото си е кървища, преценете, ако си секцио де, дали таткото ще издържи на тези сцени.

# 471
Да ви попитам как разграничавате колики/ киселини и контракции. Малко тъп въпрос но последните 3 нощи към 10-11 за около 2-3 часа е малък ад. Първо почва с ходене по малка нужда след което почва една болка ( незнам дали ме еита или натиска пикочния мехур … но е остра прорязваща болка). Втвърдява ми се корема и си стои така поне 5-10 минути. После усещам или много силни колики или бебето се движи много. Едната вечер се появиха като леки менструални болки, другата се редуваха позиви за ходене ту по малка ту по голяма нужда. След първите 20 минути вече по скоро почват леко да се успокояват нещата и да мога да меря някакво разстояние между болките и да ми се отпуска корема…. Та засега по скоро ми приличат на контракции …. Но са си болезнени Sad

# 472
Да ви попитам как разграничавате колики/ киселини и контракции. Малко тъп въпрос но последните 3 нощи към 10-11 за около 2-3 часа е малък ад. Първо почва с ходене по малка нужда след което почва една болка ( незнам дали ме еита или натиска пикочния мехур … но е остра прорязваща болка). Втвърдява ми се корема и си стои така поне 5-10 минути. После усещам или много силни колики или бебето се движи много. Едната вечер се появиха като леки менструални болки, другата се редуваха позиви за ходене ту по малка ту по голяма нужда. След първите 20 минути вече по скоро почват леко да се успокояват нещата и да мога да меря някакво разстояние между болките и да ми се отпуска корема…. Та засега по скоро ми приличат на контракции …. Но са си болезнени Sad

При мен беше същото тази нощ. Направо умрях от притеснение. Много ме боля корема, имах киселини и отделно ми се гадеше, на няколко пъти мислех че ще повръщам. 😕

# 473
Момичета, от вчера ме е налегнала една суха кашлица, която започва да раздразва гърлото и ме притеснява да не стане и мокра. Какви мерки взехте вие?

# 474
За кашлица до колкото знам само - Стодал, като сироп, но на мен не ми помага изобщо, да не кажа че кашлям повече от него.
Единственото, което ми помагаше бяха лукчета или топло прясно мляко с мед…

# 475
Аз пия Биозин Мама вече от 2 месеца всеки ден.
Също си правя чай от джинджифил, слагам му и мед, че иначе едвам го прекарвам

# 476
  • София
Здравейте момичета, както обещах пиша за тези от вас, които се интересуваха от раждането в Токуда - нямат промяна в цените от първи януари, същото си е всичко. Инфото е от регистратурата на 5-тия етаж от тази сутрин.

# 477
Здравейте момичета, както обещах пиша за тези от вас, които се интересуваха от раждането в Токуда - нямат промяна в цените от първи януари, същото си е всичко. Инфото е от регистратурата на 5-тия етаж от тази сутрин.

Аз ти благодарих и в другата тема, но и тук пак - благодаря! Heartpulse
Бях много притеснена... направо ми олекна

# 478
  • София
Оооо и аз бях във филма тези дни какво ще правя с тези нови цени, но всичко си е както и декември. Няма промяна в никакви цени.

# 479
Момичета, за запушен нос/хрема какво сте приемали? Синупред/синулан дали стават при бременност?

Общи условия

Активация на акаунт