❄💖 Януарска радост 2026-та година 💖❄ - Тема 4

• 20 374
  • 736
  •   2
Отговори
# 495
  • София
Хич не е приятен този преглед за разкритие, ама се преживява. На фона на това, което ще следва е нищо общо взето. Както каза едно момиче по-горе, отпуснете се максимално.
На мен вчера в 37+2 ми махнаха песара, правиха ми за разкритие и се оказа, че съм с 3 см, но не се знае от кога ги имам.

# 496
Аз съм в едно много небрано лозе... Направо не ме свърта на едно място...
В 37г.с. съм, днес бях на тонове - там всичко е наред. Преглед за разкритие не ми е правен.
Настинала съм, кашлицата ми вече е мокра и гърлото си ме боли. Смуча си лукчета, бионизин по препоръка на едната мама от групата и парацетамол заради температурата, която качвам.
Доктора не остана доволен от това, но и нищо не може да се направи по въпроса. Коремът ми вече се е свлякъл доста, магнерота го спрях от днес, а контракции си усещам отвреме навреме от около 2-3 дни, най-вече като съм легнала и то за секунда-две та ме разбуждат понеже е като пробождане от игла.
Според доктора, ако тази седмица не родя нормално, тоест ако бебе не тръгне само - ми препоръчва секцио. На този етап бебе е около 3200 и ми каза, че тялото ми ще се справи, но тъй като си върви напред има вероятност тазът ми да не успее да се справи плавно с бебе около 3400 и нагоре. Каза ми, че корема ми расте напред и виси и това му давало индикации, че все пак тялото има ограничение с какво може и не може да се справи. Реално на мен ми се четат ребрата въпреки кг, които съм качила. Записахме ден за секцио /но първо трябва да се излекувам/, а мен страшно много ме е страх от операцията. Няколко пъти съм влизала в операционни и изпадам в абсолютен шок, започвам да плача неистиво, кръвното ми се покачва и започвам да се треса, докато не ми сложат упойката и не заспя. За съжаление обаче при секциото ще съм в съзнание и това допълнително ме напряга до безумие. Докторът отказа мъжа ми да присъства на операцията, но ако е нормално раждането няма проблем.
Толкова много пъти съм си патила от лекари и от това "довери ми се", че направо изтръпвам... Реално няма как да знам дали докторът е прав или не. Ще се побъркам. Искам да предизвикам раждане още тази седмица и да се приключва.
И аз като останалите нощно време вече не мога да спя. Будя се по-често /на около 40-45мин за пишкане/ и после няма заспиване. През деня ми е направо мъка. Едва се движа и съм абсолютен парцал.
И на двама ни с мъжа ми ни стана гадно, че едва ли не определяме датата на която да се роди сина ни...
Кажете ми, при секциото шият ли после или лепят?

Аз не съм раждала, но знам, че лекари препоръчват секс, изкачване на стълби и клекове за по-бързо раждане. Може да видите някакви упражнения в Youtube, дано да стане 🥹

# 497
Някой друг има ли все едно недостиг на въздух. Явно бебето много ме притиска особено като легна не мога изречение да кажа не мога да си поема въздух. Не знам нормално ли е.

# 498
От 3 месеца съм така. Дори когато искам да прочета нещо на мъжа ми и се дразня как на всяка 3-та дума трябва да поемам дълбоко въздух. Само сутрин съм добре.

Някой друг има ли все едно недостиг на въздух. Явно бебето много ме притиска особено като легна не мога изречение да кажа не мога да си поема въздух. Не знам нормално ли е.

# 499
Деси, прегръщам те. В крайна сметка правим всичко в името на децата ни и тяхното здраве. Всъщност ако "предизвикаш" раждане, няма ли пак секцио да те минат заради медицинските причини? Вариант ли е да потърсиш второ мнение и дори ако се налага да родиш при друг специалист, но да е по твоят си план?
За размекване на шийката в интернет има много неща, но при мен за сега нито едно няма ефект. И по стълбите се мъча, и ананас и фурми ядох, секса при нас си е все толкова редовен. И пак- шийката ми е мека, но не била центрирана и е затворена. 
За задъхването и аз съм така, даже почнах и по-бавно да говоря, че оставам без дъх.

# 500
Включвам се и аз . Бебчето ми е вече 3.750кг
Доста голямо бебенце . Според АГ-то ми шанса да не се справя с раждането е голям , понеже съм дребна .
Въпреки това настоява в петък да ме пусне на система за 30мин . Ако няма ефект, понеделник секцио .
Прави ми проверка за разкритие , да и при мен беше доста неприятно . Нямам никакво разкритие и шийката е на 50% омекнала. 
7 дни след термин съм .

# 501
В 37г.с. съм, днес бях на тонове - там всичко е наред. Преглед за разкритие не ми е правен.
Настинала съм, кашлицата ми вече е мокра и гърлото си ме боли. Смуча си лукчета, бионизин по препоръка на едната мама от групата и парацетамол заради температурата, която качвам.
Доктора не остана доволен от това, но и нищо не може да се направи по въпроса. Коремът ми вече се е свлякъл доста, магнерота го спрях от днес, а контракции си усещам отвреме навреме от около 2-3 дни, най-вече като съм легнала и то за секунда-две та ме разбуждат понеже е като пробождане от игла.
Според доктора, ако тази седмица не родя нормално, тоест ако бебе не тръгне само - ми препоръчва секцио. На този етап бебе е около 3200 и ми каза, че тялото ми ще се справи, но тъй като си върви напред има вероятност тазът ми да не успее да се справи плавно с бебе около 3400 и нагоре. Каза ми, че корема ми расте напред и виси и това му давало индикации, че все пак тялото има ограничение с какво може и не може да се справи. Реално на мен ми се четат ребрата въпреки кг, които съм качила. Записахме ден за секцио /но първо трябва да се излекувам/, а мен страшно много ме е страх от операцията. Няколко пъти съм влизала в операционни и изпадам в абсолютен шок, започвам да плача неистиво, кръвното ми се покачва и започвам да се треса, докато не ми сложат упойката и не заспя. За съжаление обаче при секциото ще съм в съзнание и това допълнително ме напряга до безумие. Докторът отказа мъжа ми да присъства на операцията, но ако е нормално раждането няма проблем.
Толкова много пъти съм си патила от лекари и от това "довери ми се", че направо изтръпвам... Реално няма как да знам дали докторът е прав или не. Ще се побъркам. Искам да предизвикам раждане още тази седмица и да се приключва.
И аз като останалите нощно време вече не мога да спя. Будя се по-често /на около 40-45мин за пишкане/ и после няма заспиване. През деня ми е направо мъка. Едва се движа и съм абсолютен парцал.
И на двама ни с мъжа ми ни стана гадно, че едва ли не определяме датата на която да се роди сина ни...

Ох, Деси 😔
Защо не те е проверил за разкритие,  според мен настоявай. Защото,ако имаш може да обсъждате индукция.  Доста странни аргументи пак за секцио 😶 Иначе за самата операция не е кой знае какво,  преди да си разбрала ще е свършило.  Шевът му поне е добър, на 7 ден вече е само като чертичка, днес ми свалиха лепенката.

# 502
Момичета,
2 нощти не можах да спя, снощи спах, сега пак не мога. То оставете ходенето до тоалетна, ама и като цяло сън не ме лови. Ей го на...3 часа през нощта е...
Луда ставам вече.

# 503
  • София

Привет! Ако имаш възможност да родиш нормално, опитай! Не си причинявай това с операцията. На мен не ми дават избор и съм притисната от ситуацията. Sad Трета операция едва ли ще издържа и съм в паника. Иначе да, лепят горния слой. Не са ми сваляли конци и двата пъти.

# 504
skupocenna, до колкото го разбрах доктора, ако е тази седмица - ще се справя с раждането, но аз за момента нямам кой знае какви симптоми за раждане. А относно второто мнение, нито ми се занимава, нито имам тази енергия. Мъжа ми ми предложи сега сутринта, ако трябва да отидем до Зебрите в София за водното раждане, ама на мен не ми се пътува, особенно щом съм и болна...
Консумирам храни и напитки, които до преди това избягвах, за да предизвикам контракции, но за моммента няма индикации, че нещо помага, движенията ми обаче са ограничени - кръста ми издава багажа. Разходка от един час ми създава проблеми, толкова много ми тежи корема, а не мога и да си вдигна краката, защото подмират корема и ми създава дискомфорт.

Genowewa29618, не знам как издържаш толкова дни след термин...

Soare, предполагам, че не ме е проверил, защото нямам индикации за раждане...
Пак е някакво успокоение за шева. Относно аргументите му... то за всяко нещо има + и -. Проблемът е, че аз поставям всичко под въпрос, а лошото е, че в момента нямам много енергия да се занимавам...

Miss__, и аз станах луда. Не съм грам притеснена или нещо подобно. Даже онзи ден си разбазиках багажа за болницата... ами мързи ме да го оправя и чесно казано ми е леко все тая. Сложила съм в куфара един лист, на който съм написала какво да си взема. Всичко се слага за не повече от 5 минути...

sofilina, много ми се иска. Мразя операционните. Ясно съзнавам, че не всичко е на всяка цена. Не съм от тези, дето искат да се бият в гърдите и да казвам "аз родих нормално" и да виря носа...

# 505
  • София
sofilina, супер че си си намерила ново място! И аз утре съм на консултация, може да се засечем без да разберем. 😁 Цените си бяха такива и ноември, значи не са ги вдигнали, дано така си и остане.
Аз също спя много зле последните вечери, по-скоро не спя. През деня съм като парцал, а за раздразнителността чак сама себе си не мога да понасям. Лошото е, че мъжа ми спи много леко и се буди и той, та само си мълчим и се подминаваме, за да не се скараме за нещо. 😀
Аз съм от 10:00 за консултация и от 12 за запис на тонове.
Деси, така е. Най-важни са живота и здравето на мама и бебе Simple Smile
Аз мисля да опитам предизвикване с билки, ананас, фурми, катерене по стълби и ще опитам всичко. Просто искам да тръгне раждане.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 08:57 от sofilina

# 506
Наистина е много гадно да си се настроил за едно, и то лекарите да са те подкрепяли, а накрая да се окаже друго. Моето бебе още е с главата нагоре, усещам я под гърдите си, което допълнително ми притиска гръдния кош. Корема ми не е много голям, ако съм с черно и човек ме погледне отпред даже не си личи, че съм бременна, докато не се обърна. Само че варианта за секцио и мен много ме потиска, никога не съм била пациент на болница, а съм била от другата страна при персонала и изведнъж цяла коремна операция на 28г ще ми дойде в повече.
Като цяло много се учудих, че в Щерев, където подкрепят естествено раждане почти на всяка цена ми казаха, че няма кой да се наеме да ме изроди естествено ако бебето е седалищно. Майка ми е раждала брат ми преди 24 години като е бил седалищно и е нямало проблем (освен че са му счупили ключицата от дърпане), но си мислех, че 2026-та година това не е нещо уау.
Както и да е, важното е ние и бебчета накрая да сме добре.
А за предизвикване на раждане - фурми (около 5-6 на ден), чай от малинови листа, секс и стълби. Но ако бебето не иска да излиза, нищо не може да го накара.

# 507
Аз ще съм секцио поради предна операция, но питам от любопитство, защо при някои бебета, които са седалищно ги обръщат ръчно , брат ми са го обръщали, също и имам приятелка в Щерев с ръчно обръщане и си тръгва нормално раждане, при други пък казват “седалищно значи секцио ще е “.

# 508
Момичета, вчера ме приеха за индуциране на раждане, защото пренасям, а нямах никакви индикации, че ще започва раждане. Прегледа за оценка на шийката беше доста болезнен, 24 часа по-късно все още имам зацапване след него и може би 2-3 часа страхотен дискомфорт отдолу. Днес вече съм на 4-та таблетка от 8, целия курс подготвял шийката за раждане, но дай Боже да тръгнат контракции и още с приключване на този етап да преминем към раждане. Тоновете към момента са добри, пускат кратки и дълги, за да следят бебчето как се чувства. Стискайте ми палци и ще пиша при развитие!

# 509
Момичета, днес в 09:54. сутринта се появи на бял свят и моето момченце. 💙
3750 гр. 51 см. - Кристиян.

🎊
Аз съм горе долу, слагат ми торби с лед на корема и ме натискат на всеки 15 минути, което е доста неприятно и си боли, но всичко мина по вода. ❤ Още не съм го гушкала, чакам да ми го донесат по-късно.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 12:49 от MissBabyJane

Общи условия

Активация на акаунт