Аудио книгите от Audible могат да се четат само от приложението Audible (или от четеца Киндъл). Не можеш да ги свалиш като mp3 и да ги слушаш на каквото си искаш. Аз съм с PocketBook, който не може да чете аудио книгите на Audible. Тоест трябва да съм постоянно с две устройства - телефон и четец.
Отделно, аз вече рядко чета навън (а пък аудио книги изобщо не слушам, ако не съм си вкъщи) и не ми е нужен малък формат, който да пъхам по джобове и чанти. А и ме е страх да не се счупи и затова винаги го пренасям освен в калъфа му и в оригиналната му кутия.
PocketBook-a ми е 6 инчов. Ами измъчих се на тоя дисплей. Единственият му + пред книжна книга е, че може да събира цяла библиотека в едно устройство. Но за четене си беше мъка. И често навън предпочитах да взимам книжния вариант на дадена книга.
Сега с 10 инчовия дисплей направо се родих и не бих се върнала на по-малък. Било то и за четене навън. За слушане навън определено ще е по-удобно телефона и не бих взела четец с по-малък дисплей само заради това.