Електронни четци – 30

• 4 326
  • 153
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
10 инчовия Киндъл си има предимства. Една от причините да го избера са именно аудио книгите, които съм насъбрала от Audible (аах). Да, аудио книги от Строител не могат да се четат от него.
Аудио книгите от Audible могат да се четат само от приложението Audible (или от четеца Киндъл). Не можеш да ги свалиш като mp3 и да ги слушаш на каквото си искаш. Аз съм с PocketBook, който не може да чете аудио книгите на Audible. Тоест трябва да съм постоянно с две устройства - телефон и четец.

Отделно, аз вече рядко чета навън (а пък аудио книги изобщо не слушам, ако не съм си вкъщи) и не ми е нужен малък формат, който да пъхам по джобове и чанти. А и ме е страх да не се счупи и затова винаги го пренасям освен в калъфа му и в оригиналната му кутия.
PocketBook-a ми е 6 инчов. Ами измъчих се на тоя дисплей. Единственият му + пред книжна книга е, че може да събира цяла библиотека в едно устройство. Но за четене си беше мъка. И често навън предпочитах да взимам книжния вариант на дадена книга.

Сега с 10 инчовия дисплей направо се родих и не бих се върнала на по-малък. Било то и за четене навън. За слушане навън определено ще е по-удобно телефона и не бих взела четец с по-малък дисплей само заради това.

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 23:44 от Brin de muguet

# 136
Като почнете да се превъзнасяте значи с тия 10 инчови екрани дето едва се държат. Точно пък книжно тяло на книга няма как шрифта да е по-едър и удобен за четене от 6 инчов киндъл например, където можеш да уголемиш шрифта...

# 137
  • Sofia
Не се превъзнасям. Споделям. Въпрос на предпочитания.
Да, увеличавала съм шрифта на 6 инчовия и щракам като луда по копчетата. Те сигурно и заради това сдадоха багажа. Единствената причина да го взимам по време на пътуване е именно, че не ми се налага да нося обемна книга или повече от една книга. Но за четене за мен не е ОК.

# 138
Как ги държите тези 10+ инчови четци. Та 6 инчов е напълно достатъчно за четене... това не са телевизори. Адски неудобни са да лежиш и да го държиш за четене.

# 139
  • Sofia
Държа го като всеки един таблет. Чета в полулегнало положение, неудобство не усещам.

# 140
Здравейте, днес пристигна моя киндъл и още го разучавам. Разбрах, че има сайт, от който директно мога да тегля на моби през читанка, обаче ми излиза тази грешка. Дали някой знае какъв е проблема?
Скрит текст:

Не разбирам каква е причината. Не помня дали ми се е случвало точно такова съобщение. Аз само така свалям от там.
Сега пробвах да сваля Ваканцията, която виждам, че ти си се опитала да свалиш. Никакъв проблем.
Ти опита ли няколко пъти? Пробва ли с други книги? Ако нито една не става, да не би по-новите модели киндъли да имат някакво ограничаване на моби форматите. Въпреки, че си пише моби в съобщението.
Моят киндъл е PW, 10-та генерация.

ПС Върни в началото на линка и си го запиши в bookmarks, за удобство.

Ако не се оправи и не става с нито една книга, моят съвет е да се регистрираш във форума на читанката и там да попиташ. Имах проблеми със стара версия и там ми помогнаха да ги реша, оказа се заради фърмуера.
https://forum.chitanka.info/viewforum.php?f=45

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 23:51 от Diorela

# 141
Здравейте и честита нова година!
Посрещам я с нов четец, че старият след дълга и вярна служба най-накрая ме предаде като се бъгна и след рестарт повече така и не светна. Пак съм си взела Kindle Paperwhite, обаче много ми настоява да се регистрирам, само дето никак не ми се получава тази регистрация. Все на някоя стъпка нещо запецва. Отделно, че с и-мейла ми вече не дава, защото на него имало регистрация, та се чудя служебен ли да ползвам и какво да правя. Не знам ако не се регистрирам изобщо ще мога ли да чета удобно и да ми помни докъде съм стигнала.

# 142
Аз го искам за подарък на майка ми и да чете от Сторител, не да слуша. Тя е пенсионер, няма да разнася нищо. Wink
Тя има десетинчовия Киндъл, но той е вече над 10 годишен, сменяна му е веднъж батерията, но започва вече да дава заето на моменти.
Все конвертирам, новите електронни книги не смея да купувам, защото не знам ще могат ли да се излъжат да тръгнат, изобщо тегаво е с тази невъзможност да се четат различни формати.
Затова ще и взема нещо, което чете всичко. И съответно си мислех, че може и от Сторител да чете някакви нови книжки, защото абонамента е много изгоден, вместо да се купуват.
Обаче както пишете, че приложението изобщо не е разработено за четци, а и аз влязох да им разгледам библиотеката от електронни книги, и установих, че няма кой знае какво, реших че ще и взема по-обикновения Покетбуук, той е 9,7 инча май, пак е достатъчно голям.

Благодаря за мненията!

# 143
Уж успях да го регистрирам устройството, обаче сега ми заби на Verify с кода и ни напред, ни назад. Какво да правя?

# 144
Много ми е странно това с регистрацията на един имейл адрес. Аз имам 4 Киндъла и всичките съм ги регистрирал на един и същ имейл. И като тръгна да прехвърлям книги през Send to Kindle, сайтът ме пита на кой Киндъл да ми прати AZW3 файла, конвертиран от Epub - на Киндъл 1, 2, 3 или 4. А за регистрацията не знам. В най-лошия случай може да се наложи да направите пълен ресет на устройството ( factory reset) и да започнете регистрацията отначало.

# 145
Здравейте, днес пристигна моя киндъл и още го разучавам. Разбрах, че има сайт, от който директно мога да тегля на моби през читанка, обаче ми излиза тази грешка. Дали някой знае какъв е проблема?
Скрит текст:

Не разбирам каква е причината. Не помня дали ми се е случвало точно такова съобщение. Аз само така свалям от там.
Сега пробвах да сваля Ваканцията, която виждам, че ти си се опитала да свалиш. Никакъв проблем.
Ти опита ли няколко пъти? Пробва ли с други книги? Ако нито една не става, да не би по-новите модели киндъли да имат някакво ограничаване на моби форматите. Въпреки, че си пише моби в съобщението.
Моят киндъл е PW, 10-та генерация.

ПС Върни в началото на линка и си го запиши в bookmarks, за удобство.

Ако не се оправи и не става с нито една книга, моят съвет е да се регистрираш във форума на читанката и там да попиташ. Имах проблеми със стара версия и там ми помогнаха да ги реша, оказа се заради фърмуера.
https://forum.chitanka.info/viewforum.php?f=45

Много благодаря за помощта. Някакъв бъг е било сигурно и сега стана. Исках да те попитам, когато теглиш директно излиза ли ти корица на книгата и автор, защото вчера когато теглих през компютъра и на имейл си излезе всичко, сега когато  е директно на самата книга корицата пише моята библиотека и трябва да натисна, за да видя коя книга е.

# 146
За слушането на книги чрез функцията текст ту спийч на Покетбук. На сайта на Покетбук имаше набор от такива програмки за четене на глас на различни езици, с мъжки или женски глас. Естествено те нямат програма на български език, но пък има на руски, която горе-долу се справя и с четенето на глас на български текст.
Както и за всички други допълнителни програми за Покетбук, доколкото си спомням, такава програма за четене (файл на определен език) не се инсталира на устройството, а просто  се копира в него. Не си спомням точно къде в коя папка.
Аз не съм любител на слушането на книги и не мога да дам оценка как се справя с четенето на български, но ми се струва, че звучи малко странно - както руснак говори на български с руско произношение

# 147
Здравейте и честита нова година!
Посрещам я с нов четец, че старият след дълга и вярна служба най-накрая ме предаде като се бъгна и след рестарт повече така и не светна. Пак съм си взела Kindle Paperwhite, обаче много ми настоява да се регистрирам, само дето никак не ми се получава тази регистрация. Все на някоя стъпка нещо запецва. Отделно, че с и-мейла ми вече не дава, защото на него имало регистрация, та се чудя служебен ли да ползвам и какво да правя. Не знам ако не се регистрирам изобщо ще мога ли да чета удобно и да ми помни докъде съм стигнала.

От 3 киндъла, нито един не сме регистрирали с години. Малко е досадно, че с по-новите фърмуери непрекъснато се напъва да иска регистация, когато влизам в библиотеката и всеки път му давам 'не".
Чете си без проблеми, помни си страниците, всичко. Само някои функции не може да ги извършва,  например колекция. Но на мен ми е все тая.

Опитай да му дадеш да не се регистрира, ще видиш какво липсва. Той непрекъснато ще те подканя да го регистрираш, когато си в съдържанието, така, че нищо не губиш от такъв опит.

# 148
  • Sofia
А когато Киндъла е регистриран, можем ли да си намерим библиотеката и извън устройството, в самия акаунт на Амазон някъде?
И ако сменим устройството, качените книги в първия Киндъл автоматично ли се прехвърлят към втория след регистрацията му или пак ръчно трябва да си ги добавяме?

# 149
Уморих се. Върти ме в омагьосан кръг с тези пароли, може би защото съм регистрирана в UK, а отделно свалих и приложение. Даде ми да го регистрирам на компа, даже му даде и-мейл адрес, но от четеца не мога да вляза. В крайна сметка ще го оставя нелогнат, да напомня там. Нямам нерви вече. Така или иначе книги и без това успявам да си сваля и с кабелчето.

Общи условия

Активация на акаунт