Как да я приспя

• 1 220
  • 16
  •   1
Отговори
Емоционално скоро ще напусна играта. Това е някакъв емоционален и психически съдизам да отглеждаш дете.

Ситуацията е следната. Вечер. На 2 месеца сме. Ставаме сменяме памперс. Ядем, почти изяжда всичко и започва да се онася. Съответно аз я оригвам. Проверявам дали пак не иска да си допие. Уверявам се, че ми отказва. Сменям памперс ако се наложи.

Сценарий 1. Гледам да я повия и тя е спокойна. Вземам я за люшкане и започва да се оглежда, таван, картина, сянка, лампа, гардероб. Като муха. Прозява се и продължава да гледа. Съответно за да не се оглежда и да се онесе по лесно изгасям нощната лампа. И се започва рев, ама на дране рев. Светвам лампата и няма успокояване. Каквото и да правя това беше

Сценарий 2. Понякога започва да реве още докато я повия. Люшкане, клатене, шъшкане, бял шум. Не та не всичко работи временно.

Сценарий 3. Не я повивам. Съответно започва да маха с ръце, ще кажеш че съм й пуснала Галена и ще мята салфетки. Joy. За сън и дума да не става. Я се онесе, я се е ококорила двойно.

Понякога, ме е излъгала че се е наяла и й давам още мляко и започва да се онася. Но въпреки това и през който и сценарий да мина, продължението е следното. Опити всевъзможни за приспиване. От да я люшкам в кошарата, да я люшкам на ръце. С бял шум, с розов шум, на тихо, на светло, на шумно, на тъмно, налюлка, на шезлонг. Не Та Не.
Случва се следното. Аз я слагам върху мене по корем. Реве, повръща, може би се оригва. Изчиствам я, повивам я и заспива след 2 мин.

Пробвах и след ядене да я подържа права, да я сложа върху мене. Не, не се брои не ми е скъсала нервите, не е минал 1 час да се прави на луда. Трябва да повърне след като вече искам да я оставя на баща й и да избягам в Тимбукту. Joy
Сега се смея ама преди малко ревах.
Точно едва заспи и става време да яде и се въртя в един омагьосан кръг. Всяко приспиване.

Какво да я правя. За бял роб не мога да я продам, даже не е проходила. Значи ще трябва да я приспивам. Очевидно че може би корем да я мъчи, или глад, или тъмното, или аз, или не я мъча достатъчно. Даже темпертури сменях, пелената сменях, оригвам я по 3-4 пъти докато яде. Уж не трябва да има въздух. Не преяжда. Знам ли, тя откзва да ми говори.

Иначе заспи ли, е бетон. Твърд сън, непробуден, 3-4-5 часа няма мърдане.

Майки, кажете ми първо как успявате да не хванете гората и после ми кажете как да приспя това чудо. Мислех да пробвам и с лопата, но ММ твърдо отказа. Било грубо. Мъжеее.

Извинявам се ако моят хумор е дошъл груб за някои от вас. Но знаете как е безсънието + дет метъла който слушам всяка вечер.

Дано при вас е по спокойно.

# 1
Как е със съня през деня?

# 2
Скрит текст:
Емоционално скоро ще напусна играта. Това е някакъв емоционален и психически съдизам да отглеждаш дете.

Ситуацията е следната. Вечер. На 2 месеца сме. Ставаме сменяме памперс. Ядем, почти изяжда всичко и започва да се онася. Съответно аз я оригвам. Проверявам дали пак не иска да си допие. Уверявам се, че ми отказва. Сменям памперс ако се наложи.

Сценарий 1. Гледам да я повия и тя е спокойна. Вземам я за люшкане и започва да се оглежда, таван, картина, сянка, лампа, гардероб. Като муха. Прозява се и продължава да гледа. Съответно за да не се оглежда и да се онесе по лесно изгасям нощната лампа. И се започва рев, ама на дране рев. Светвам лампата и няма успокояване. Каквото и да правя това беше

Сценарий 2. Понякога започва да реве още докато я повия. Люшкане, клатене, шъшкане, бял шум. Не та не всичко работи временно.

Сценарий 3. Не я повивам. Съответно започва да маха с ръце, ще кажеш че съм й пуснала Галена и ще мята салфетки. Joy. За сън и дума да не става. Я се онесе, я се е ококорила двойно.

Понякога, ме е излъгала че се е наяла и й давам още мляко и започва да се онася. Но въпреки това и през който и сценарий да мина, продължението е следното. Опити всевъзможни за приспиване. От да я люшкам в кошарата, да я люшкам на ръце. С бял шум, с розов шум, на тихо, на светло, на шумно, на тъмно, налюлка, на шезлонг. Не Та Не.
Случва се следното. Аз я слагам върху мене по корем. Реве, повръща, може би се оригва. Изчиствам я, повивам я и заспива след 2 мин.

Пробвах и след ядене да я подържа права, да я сложа върху мене. Не, не се брои не ми е скъсала нервите, не е минал 1 час да се прави на луда. Трябва да повърне след като вече искам да я оставя на баща й и да избягам в Тимбукту. Joy
Сега се смея ама преди малко ревах.
Точно едва заспи и става време да яде и се въртя в един омагьосан кръг. Всяко приспиване.

Какво да я правя. За бял роб не мога да я продам, даже не е проходила. Значи ще трябва да я приспивам. Очевидно че може би корем да я мъчи, или глад, или тъмното, или аз, или не я мъча достатъчно. Даже темпертури сменях, пелената сменях, оригвам я по 3-4 пъти докато яде. Уж не трябва да има въздух. Не преяжда. Знам ли, тя откзва да ми говори.

Иначе заспи ли, е бетон. Твърд сън, непробуден, 3-4-5 часа няма мърдане.

Майки, кажете ми първо как успявате да не хванете гората и после ми кажете как да приспя това чудо. Мислех да пробвам и с лопата, но ММ твърдо отказа. Било грубо. Мъжеее.

Извинявам се ако моят хумор е дошъл груб за някои от вас. Но знаете как е безсънието + дет метъла който слушам всяка вечер.

Дано при вас е по спокойно.
Спокойно ножа е дървен.

Най вероятно бебка има колики, наспива се през деня и в комбинация със характер вечерно време създава малко семеен дискомфорт.
Това е само началото, от сега ли ще развяваш белите знамена. Бебешкия период ще мине преди да си усетила.

Пробвай нещо за колики, гушкане когато плаче, подходящ бял шум и светлина. Всичко ще е точно.

А и млякото може да не и е любимото, ако даваш АМ.

# 3
Как е със съня през деня?

Какъв сън? Същотото е. С разликата че в един момент заспива за половин час в ръцете ми и е време да будува.

Колики съдигурност няма, не е да кажеш в определен час. То е почти на всяко заспиване.

То ако не харесваше млякото щеше да протестира на пиенето. За гушкане да не говорим. Направи едн месец и вече е самостоятелна личност. В слинга и върху мене се дере.

Аз не ставам за тази работа, това за мене е изтезание. Трябва да развия стокхолмски синдром, че да ми хареса тая работа.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 07:54 от LudaShmatka

# 4

Ето това ме учудва. Ако, след като се наяде, бебето е спокойно, защо ти трябва да го лашкаш, подмяташ и т.н.? Остави го да си гледа. Щом не плаче, всичко е наред. Ще позяпа, ще позяпа, пък ще заспи по някое време.
Не го учи да заспива с люлеене и всякакви такива. То отсега ти тежи, ами като стане 10+ кг, как си го представяш да я разнасяш по цяла нощ?
Щом детето е спокойно, сложи го да си легне, поговори му тихичко, ако има нужда, гушни го или му дай да ти подържи ръката, за да усеща близостта ти. Не е задължително да го разнасяш на ръце. И като иска да си зяпа, да си зяпа, защо му изгасяш лампата? И да изгасиш, то няма копче обаче, него не можеш да го изключиш.
И още нещо – вече си се убедила, че бебето е отделно от теб същество, което има право на свой стил на живот. И го налага, понякога и брутално. Това е положението, свиквай. Ти трябва да се нагодиш към него, не то към теб и как ти е по-удобно.
Не че не може да се коригира режимът, но това не става насилствено и отведнъж. Потърси консултант по съня, може да ти даде полезни съвети.
Хубаво е също да има повторяемост. Всеки път да правите едно и също нещо, не веднъж така, друг път иначе. Това изнервя бебетата.

# 5
Вероятно има колики. Не ѝ давай допълнително мляко, колкото изпие. Моята не можеше да заспи вечер без баня. В коритото, само с вода я миех, но всяка вечер беше къпане и киснене.

# 6
Пробвайте в полу легнало състояние да сложите детето на гърдите си. Сърцебиенето Ви трябва да успокои детето и то да заспи, ако държите да приспивате на ръце. След това, обаче, когато прехвърляте в детското легло не ползвайте чаршаф, а одеало, върху което да сложите детето, за да не усети разлика в температурата. Завивката да е същата, с която покривате детето, докато е върху Вас.
Направете консултация с детски гастроентеролог. Ако е само вечер е възможен така наречения тих рефлукс (без повръщане, но с болки в корема).
Пробвайте да включите класическа музика. Дори на Вас да не Ви харесва, успокоява бебетата и развива интелекта им.
Ако друг поеме ритуала вечер пак ли е така? Двумесечно бебе усеща напрежението, тревогата на възрастния и реагира.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 10:42 от Mama Ru

# 7
Няколко неща виждам:
Първо си фиксирана и фрустрирана, че бебето трябва да спи когато ти решиш. Това напрежение то го усеща още щом започнеш да храниш.
След това сама го разсънваш като почнеш да го повиваш, развиваш, клатиш, люлееш.
Слагаш я с пълен корем по корем. Недей.
Подкрепям горното мнение да спреш това люлеене и да започнеш да се водиш от бебето, а не да му налагаш някакви режими. Успех! Много ми хареса чувството ти за хумор. Минали са само два месеца още се напасвате. Ти трябва към нея, не тя към теб. Може да насочваш леко, да въвеждаш рутина, повторяемост, приблизително еднакъв час, но пак ще е така както за нея е удобно.

# 8
Бебето като се нахрани започва да спи спокойно, но вие започвате да го изправяте, оригвате, потупвате, люшкате и гасите лампите.
Оставете го да спи неоригнато на една страна. Така дори да се оригне на сън ще изплюе малко без да се задави, а може и въобще да не се оригне и това да не му пречи.
Вземете нощна лампа със слаба светлина, за да не му дразни на очите и ако трябва не я изгасяйте.
Общо взето се справяте отлично, добра майка сте, просто се престаравате всичко да е по книга, но няма нужда. Детето само си подсказва кога и колко му се яде , както и кога му се доспива.
А за умората, недоспиването, изнервянето, че не се получават нещата, въобще не мисля, че има жена, която е гледала деца и да не си го е мислела. Така че всичко е наред, справяте се отлично.
Другото което е, пробвайте с машинка за заспиване с морски вълни, сега има играчки дори , които имат тупкащо сърце и т.н. Разчупете мисленето и ще намерите верния модел за вас.

# 9
За оригването, ако ти е заспало в ръцете, не знам доколко е приложимо в апартамент, но аз просто разнасях моята по стълбите. От самото изкачване по стълбите явно се получаваше необходимият натиск и се оригвсшею Наистина не трябва да разсънваш бебето, ако вече е заспало. На абсолютно тъмно дъщеря ми още не може да спи, а е на 6 години.

# 10
Много хаотична ми се вижда рутината. Не разбирам защо след като се е нахранило бебето тепърва се повива, развива, правят се опити за повторно хранене…няма такива неща. Нагласяш го удобно, дали ще е в теб, в кошара, в шезлонг и т.н, даваш млякото, изпива го, оригваш евентуално и това е. Нека си гледа, нека си почива, малко повече търпение трябва. Не може да заспи под команда и на секундата. Плюс това е на 2 месеца, не е разбрало че е живо още, както се казва. Моето дете е на 3 и още се буди нощем, това е положението. Но така или иначе е много рано да се говори за характери, свикване и тн, бебето е почти новородено. Любов, търпение, адекватна среда (затъмнено, що годе тихо) и пълно коремче, това е.

# 11
Всичкото това приспиване на фокус ми е странно. Най-важното според мен е
1. Да е нахранено
2. Да е сухо
3. Да няма физически дискомфорт (колики).
4. Не игнорирам плача,  гушкам нося на ръце ако са колики, ако иска внимание и контакт - също...но не за да приспивам.
Дали ще спи или не едно бебе , нека то прецени според настроение и нужди. Освен това, режим, рутина, не всяко дете обича. Има деца които не правят режим, не им е нужен. Ние правим режим защото ни е удобно. Допирните точки са до там. Обратното им е насилие. Това съм го открила от собствен опит, като паралелно натрупах чувство за вина заради подмятания съвети.

Само да споделя че второто ми дете от новородено  спеше един път през  деня. А и двете ми деца се хранеха посред нощ повече от половин година  защото бяха гладни, а аз да оставя детето си гладно не желая. Знам че когато детето спи, майката си мисли че ще свърши много работа, но и като не спи също може да я свърши. Моите бяха до мен в шезлонг през деня, бяхме в полезрението един на друг за да си "говорим" като не се храним или гушкаме, докато аз върша нещо. Нощем, креватчето залепено до нашия, за да може да има лесно достъпно мляко. Но е факт че второто дете като бебе най-добре спеше върху мен, което никога не намерих за минус. Нощем ако има колики до мен, върху мен. Пред малко дете и мъж, мъжът ми е на второ място. Съжалявам но е факт. Абе и за голямо дете важи, ако има реален проблем детето ми и разбира се и без  да спи до мен Simple Smile.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 09:23 от _re_ge

# 12
Не може да се твърди, че бебето няма колики, защото при много деца те продължават с месеци. Това, че при някои не са силно изразени, не означава, че липсват. Описаното поведение е напълно характерно за колики.
Двумесечно бебе все още не може да има стриктен режим и не може да бъде слагано да спи по желание на родителя ,водите се по нуждите на детето. Опитайте да бъдете по-спокойни и търпеливи, защото това ще е много важно и в по-нататъшното отглеждане.
Ние от новородено използваме приглушено осветление вечер, никога не оставяме бебето в пълна тъмнина. Лекият светлинен фон е по-добър, защото детето не се стряска. Имайте предвид също, че някои бебета до 3-месечна възраст все още не пропускат нощното хранене. Нашето бебе само спря нощното хранене на 2 месеца и тогава започна да спи цяла нощ.

# 13
Няма изход. Аз, покрай филма му виках : последен изход 🤣🤣.. след 3,4тият месец започна да спи. После зъби.... Ад е... Последен изход...., а сме на 4г 🤣🤣🤣

# 14
LudaShmatka, виждам, че си много афектирана, което не ти е от полза.
Така е с бебетата - реват, не спат, не е лесно.
Със сигурност бебе на 2 месеца го мъчат колики. Може да пробваш някакви капки за целта, все пак имат лек ефект.
Пробвай и биберон-залъгалка. Доколкото разбирам, бебето е на АМ. А на тази възраст бебетата имат потребност да сучат - самото действие, не хранене. Кърмените бебета висят на гърда и ползват майките си за залъгалка. Във вашия случай е възможно биберон-залъгалка да удовретвори желанието на бебето да суче.

Добрата новина е, че дневният сън се очаква да се подобри занапред и да се създаде някакъв режим на спане. Тогава винаги, когато бебето спи, лягай и ти, защото няма друг начин да наваксаш със съня. За нощния сън - въпрос на късмет, някои бебета спат, други не.

Малката ми дъщеря беше същата. Не мигваше през деня, през нощта се тръшкаше. Ако някой ми беше казал, че бебе на 1-2 месеца будува по цял ден, нямаше да му повярвам. Но факт. Човек свиква с всичко. Кърмих на поискване, което в известен смисъл ме улесняваше, защото при всеки плач предлагах да суче за успокоение.

Последна редакция: пн, 08 дек 2025, 16:36 от utro77

Общи условия

Активация на акаунт