Дали е рак на белия дроб ?

• 351
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте ! Жена съм на 29 години , от дете много боледувам . Ангини , бронхити , пневмонии .
Имам и много засилена хипохондрия . Страх ме е от сериозни заболявания . От известно време имам болка в дясната плешка , от това лято се появи и болка в дясното рамо . Болката е тъпа , по скоро при движение и силно поемане на въздух като бодеж в плешката . Също последните два месеца пих два пъти антибиотик за кашлица и хрема . Пуша от 10 години , понякога имам храчки с кафяви нишки . В повечето случаи когато съм болна усещам стичане от носа към гърлото и това провокира кашлицата . Също и храчките всякаш са от там . Когато изкачвам стълби и имам по интензивно движение се изморявам доста . Бях преди месец на кръвни изследвания добре са . Преди година заради бронхит съм преглеждана и от пулмолог , правена ми е снимка не каза да ми има нещо сериозно . Побърква ме мисълта за рак на белия дроб . Баба ми по майчина линия почина от рак на белия дроб , както и дядо ми но той много пушеше . Дядо ми по бащина линия почина тази година от рак на плеврата , бил е леар много години . Та и заради това се страхувам още повече . Може ли някой да каже възможно ли е да е това или хипохондрията също ми влияе доста . Благодаря предварително !

# 1
Да, хипохондрията доста Ви влияе. Ако има нещо сериозно, ти при прегледи и изследвания ще излезе, при Вас явно всичко е наред, като цяло. Но, обърнете внимание на психичното си здраве. Не ме разбирайте погрешно, на всички ни хлопа дъската по един или друг начин. Просто тази хипохондрия трябва да се озапти, доколкото е възможно. Всичко е на психическа основа. На рентген ли ходихте на белите дробове? За Ваше успокоение идете и на други прегледи. Плешката от какво Ви боли, според Вас?

# 2
Добре де, след като си фамилно обременена защо по дяволите пушиш?
Отиди на лекар и като се успокоиш спри цигарите.

# 3
Защо пуши, пропушила е както повечето пушачи. За жалост към момента, повечето хора, които познавам са пушачи, едни пушат повече, други по-малко. Аз пък съм пасивен пушач. Живота изобщо не е толкова прост, колкото ми се иска понякога.

# 4
Ами да си пуши тогава.
Явно пушенето опростява живота.
Никой не е виновен на тези, които са безотговорни към себе си.

# 5
Здравейте ! Жена съм на 29 години , от дете много боледувам . Ангини , бронхити , пневмонии .
Имам и много засилена хипохондрия . Страх ме е от сериозни заболявания . От известно време имам болка в дясната плешка , от това лято се появи и болка в дясното рамо . Болката е тъпа , по скоро при движение и силно поемане на въздух като бодеж в плешката . Също последните два месеца пих два пъти антибиотик за кашлица и хрема . Пуша от 10 години , понякога имам храчки с кафяви нишки . В повечето случаи когато съм болна усещам стичане от носа към гърлото и това провокира кашлицата . Също и храчките всякаш са от там . Когато изкачвам стълби и имам по интензивно движение се изморявам доста . Бях преди месец на кръвни изследвания добре са . Преди година заради бронхит съм преглеждана и от пулмолог , правена ми е снимка не каза да ми има нещо сериозно . Побърква ме мисълта за рак на белия дроб . Баба ми по майчина линия почина от рак на белия дроб , както и дядо ми но той много пушеше . Дядо ми по бащина линия почина тази година от рак на плеврата , бил е леар много години . Та и заради това се страхувам още повече . Може ли някой да каже възможно ли е да е това или хипохондрията също ми влияе доста . Благодаря предварително !
[/quot

Не е укор, но не разбирам това, хем ви  е страх от рак , хем пушите, спрете, ако трябваше да пушим щяхме с комин да се раждаме , бъдете здрава, радвайте се на детенцето ви, направете изследвания и когато видите, че.всичко е наред, спрете да се самоунищожавате

# 6
Да, хипохондрията доста Ви влияе. Ако има нещо сериозно, ти при прегледи и изследвания ще излезе, при Вас явно всичко е наред, като цяло. Но, обърнете внимание на психичното си здраве. Не ме разбирайте погрешно, на всички ни хлопа дъската по един или друг начин. Просто тази хипохондрия трябва да се озапти, доколкото е възможно. Всичко е на психическа основа. На рентген ли ходихте на белите дробове? За Ваше успокоение идете и на други прегледи. Плешката от какво Ви боли, според Вас?

Ходила съм миналата година на рентген , бях болна с кашлица и температура след море . Тогава ми правиха рентгенография и бях при пулмоложка за разчитане и назначаване на лечение . Плешката и рамото нямам и идея от какво ме болят ,  чета че са в симптомите на рак на белия дроб и те .

# 7
Рентген на бял дроб си направете. И спрете цигарите. Не е трудно, ако го поискате. Казвам го като бивш пушач - дългогодишен и сериозен.

Иначе може болката и неврологична да е. Но за Ваше спокойствие, си направете снимка.

# 8
За мен да си фамилно обременен с рак и да пушиш цигари са взаимоизключващи се неща.
Още повече, че авторката страда от силна хипохондрия.
Съжалявам не го разбирам това.

И стига сте обяснявали как всеки пушел и пиел.
И аз цял живот страдам от проблеми с белите дробове и не съм доближавала цигара до устата си.
От месец спрях и алкохола - който иска намира начин, който не иска - търси оправдания.

# 9
За мен да си фамилно обременен с рак и да пушиш цигари са взаимоизключващи се неща.
Още повече, че авторката страда от силна хипохондрия.
Съжалявам не го разбирам това.

И стига сте обяснявали как всеки пушел и пиел.
И аз цял живот страдам от проблеми с белите дробове и не съм доближавала цигара до устата си.
От месец спрях и алкохола - който иска намира начин, който не иска - търси оправдания.

Така е , напълно съм съгласна . И разбирам вашия коментар . Така е пуша и своевременно се страхувам от белодробен рак . А колко се ядосвам няма да споменавам от лични проблеми до всекидневния допир с човешката глупост . Хипохондрията е много лошо състояние което те кара да мислиш при всяла болежка е възможно най лошото и страшното нещо . Не си го искам , опитвам се да го овладявам . Но в такова състояние човек иска само отговори . Възможно ли е с тези оплаквания да е това което мисля ? Възможен ли е на тази възраст ? Какво може да е ако не е това , с тези оплаквания ? Това е. За цигарите знам , че са вредни , знам че и никой не е перфектно здраве от тях .

# 10
Имаш непрекъснато ангини, бронхити, пневмонии и още не си спряла да пушиш?

Иначе всичко е възможно, но едва ли е рак.

# 11
направи си скенер на бял дроб и се успокой. Профилактичен скенер се препоръчва по принцип на пушачи след 50 г възраст, но щом ти е толкова неспокойно- направи. Разбира се, няма кой да ти даде направление в тази ситуация- иди и си го плати.

# 12
Имаш непрекъснато ангини, бронхити, пневмонии и още не си спряла да пушиш?
За жалост, не малко хора са така. Аз като непушач, не мога истински да го разбера, но познавам хора с подобни проблеми. Една позната даже има астма и продължава да си пуши. Само че тя е пушач от поне 35 г., а самата тя е над 50. Авторката е пушач от 10 години и все си мисля, че ще бъде малко по-лесно да ги спре. Страшна зависимост и много тежък навик е това.

# 13
Вероятността от рак е никаква.
Намери си упражнения за гърба.

# 14
Цитат
Какво може да е ако не е това , с тези оплаквания ?
Плексит, примерно.
Но по-вероятно схващания от неправилна стойка, спане "накриво", спане в едно положение, ако не мърдаш и т.н.  Разтривки, масажи помагат да се отпусне мускулатурата.

Общи условия

Активация на акаунт